• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudelj: I u Kini za "orlove"

Autor mondo.rs

Srpski fudbaler Nemanja Gudelj rekao je da će se potruditi da u novom klubu Tjanđin Tedi zadrži reprezentativni status. "To da li igra u Kini ili Evropi ne određuje status u reprezentaciji, već neki drugi kriterijumi", poručio selektor

 Gudelj o Kini i želji da ostane dio reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nemanja Gudelj napustio je Ajaks i potpisao trogodišnji ugovor sa kineskim superligašem Tjanđin Tedom.

On smatra da je odlazak u Kinu korak napred u njegovoj karijeri i navodi da mu je cilj da opravda očekivanja kako bi i dalje bio među "orlovima".

"Radiću maksimalno kako bih u novom klubu opravdao očekivanja i zadržao reprezentativni status. Ako budem na spisku selektora za sledeće okupljanje, sigurno da ću učiniti sve što se od mene bude tražilo, kako bismo se radovali odlasku na Mundijal u Rusiji. To je cilj svih nas koji živimo i dišemo za dres reprezentacije Srbije", rekao je Gudelj za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Gudelj, koji će se novim saigračima pridružiti već sutra, ocenio je da je kineska liga u velikoj ekspanziji i da će to takmičenje biti sve snažnije.

"Dugo mi je trebalo da prelomim i odlučim se da odem u Kinu. Imao sam i nekoliko ponuda od evropskih klubova, ali konsultovao sam se sa ljudima kojima verujem i na kraju procenio šta je najbolje da uradim kako bih napravio korak napred u karijeri. Klubovi ulažu velika sredstva kako bi napravili što bolje ekipe, a samim tim i liga je sve kvalitetnija. Znam da je sve drugačije nego u Evropi, ali na meni je da što pozitivnije odgovorim novom izazovu. Spreman sam i izuzetno motivisan", rekao je srpski reprezentativac.

Selektor Slaboljub Muslin poželeo je Gudelju sve najbolje u dresu novog kluba i rekao da njegov odlazak u Kinu ne znači i promenu reprezentativnog statusa.

"To da li igra u Evropi ili Kini ne određuje reprezentativni status, već neki drugi kriterijumi koje sam definisao kad sam preuzeo nacionalni tim. Nadam se da će u novom klubu imati željenu minutažu i da će igrati u skladu sa svojim mogućnostima. Gudelja ću nastaviti da pratim kao i sve ostale igrače koji su kandidati za reprezentaciju", rekao je Muslin.

Reprezentacija Srbije će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastaviti 24. marta, kada će gostovati Gruziji.

Srbija posle četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli grupe D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC