• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Pavkov je investicija, a ne garant

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde opširno govorio o novom napadaču, broju igrača pod ugovorom i raznim drugim temama...

 FK Crvena zvezda prelazni rok 2017 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ove zime dovela pet novih igrača, ali tu nije kraj. Navijači još čekaju štopera i napadača za koje će moći da se kaže da su "prava pojačanja".

U opširnom intervjuu za navijači sajt "RedStarBelgrade", generalni direktor Zvezdan Terzić govorio je o onima koji su već došli, kao i o mnogim drugim temama.

Poseban akcenat bio je na Milanu Pavkovu, 22-godišnjem centarforu koji je Radničkom iz Niša plaćen 300.000 evra, uz 30 odsto od naredne prodaje.

"Ima kalendarski 22 godine, ali ne zaboravite da je do pre šest meseci igrao treću ligu. On se pojavio tada. Da ga nismo sada uzeli, sledećeg juna bi vredeo dva miliona evra i nismo hteli da ga izgubimo. Dugo sam razgovarao sa Grofom, pitao sam i skaute šta misle. Momak ima neverovatne fizičke predispozicije. Treba još da se brusi, nije Zvezda laka. Pitanje je da li je spreman za prvi tim. Ako ga sada izgubimo, ko može biti ta nova 'devetka'? Pitanje je da li sa Pavkovim možeš uzeti titulu? Kada tražim igrača, pitam se da li je investicija ili garant za titulu. Moraš da imaš i jedno i drugo. Moraš da izbalansiraš. Priča se o Bokili, a ima još špiceva koje tražimo. Pavkov još nije spreman da bude 'devetka' Zvezde. Ima da se brusi i radi, ali nismo želeli da ga izgubimo u ovom trenutku pošto mi ne vidimo igrača na tržištu koji sutra može biti 'devetka' Zvezde sa svim svojim kvalitetima, kao što su igra leđima, osećaj za igru, odlične fizičke predispozicije... Pavkov možda nije garant za titulu, zato i gledamo da dovedemo još jednog igrača na poziciji špica. Gledamo Bokilu i još neke napadače, ali Pavkov je pun pogodak, moram još jednom da ponovim i ne želim govoriti o ciframa koje su plaćene za njega. Kada se govori o finansijama, hajde da govorimo od početka do kraja godine. Da li Zvezda domaćinski posluje, koliki su joj prihodi i rashodi? Ovde se kroz prizmu Pavkova govori da smo lopovi i da smo uništili klub, a situacija je totalno drugačija kada sam došao u klub i sada. I kako onda ne poslujem domaćinski", upitao je Terzić svoje kritičare.

Zvezdin direktor se osvrnuo i na prebacivanje da klub ima previše igrača pod profesionalnim ugovorima. Na pripremama prvog tima ih je trenutno preko 30...

"Crvena zvezda će biti uspešna onog trenutka kada bude imala 80 igrača. Kada bude imala 25 svojih licenciranih igrača, još 25 pod ugovorom u svojoj Omladinskoj školi, jer vi znate vrlo dobro da svako dete od 15 godina ima pravo na profesionalni ugovor. Ako ne vežete dete profesionalnim ili stipendijskim ugovorom, gde su manje poreske dažbine, dete je slobodno da napusti klub. Tako je Zvezda i trpela veliku štetu. Zato sada potpisujemo ugovore sa svim igračima i praktikujemo da igrači stariji od 15 godina i koji su reprezentativci dobijaju profesionalne ugovore, a ostali stipendijske", objasnio je Terzić i nastavio:

"Suočavamo se sa problemima roditelja i menadžera koji su često nezadovoljni ponuđenim stipendijskim, pa traže profesionalne ugovore. I kada neko kaže da Zvezda ima 40 ili 50 igrača sa profesionalnim ugovorom – pa naravno da ima. Imamo 25 naših licenciranih i samo njih treba i posmatrati, ako se priča o fondu igrača. U Omladinskoj školi imamo 15 igrača pod ugovorom, što je potpunpo opravdano. To je već 40. Imamo 7-8 na pozajmicama u Radničkom, Kruševcu, OFK Beogradu, Bežaniji... Moramo da imamo naše igrače na pozajmicama. Moramo imati filijalu koja će povećati broj profesionalnih ugovora. Koliko Partizan ima igrača pod ugovorom? Oni imaju 25 licenciranih i barem još toliko u Teleoptiku. Imaju još 15-20 u Omladinskoj školi. To je već oko 70. Prosto, moraš da imaš toliko igrača. A naš plan je da imamo filijalu u Crnoj Gori, u Republici Srpskoj, u Drugoj ligi i u Trećoj ligi. Tada će Zvezda biti ozbiljan klub. Iz kvantiteta mora doći kvalitet. Sve će to povećati rashode, ali je Dinamo iz Zagreba to uradio. Imaju klubove u Dalmaciji, Lokomotiva je njihov klub. Verovatno imaju 100 igrača pod ugovorom. Moraš to da imaš".

Zanimljiv je bio i deo intervjua u kojem je pomenut Aleksandar Katai, koji je letos prešao iz Zvezde u Alaves.

"Igrač kao Katai ne postoji u ligi. Ja njega izuzetno cenim i naravno da nam treba. Da nama nije bilo potrebno 2.000.000 evra od njegovog transfera, ja bi njemu dao uslove kakve mu je dao Alaves. On ima 450 hiljada u Alavesu. Ja bih njemu dao te pare. Ja sam njemu rekao, ako uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, a da Zvezdi ne trebaju pare, daću ti platu da budeš najplaćeniji u ekipi. Sale Katai ima vanserijski kvalitet. Pitanje je, posle neke moje analize, koliko bi ga držao entuzijazam da igra u Zvezdi. Čuo sam se s njim pre jedno 10 dana, rekao sam mu da se sprema i da će brzo nazad", našalio se Terzić kroz osmeh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC