• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Igokea u Zvezdinom nizu, za 19:0!

Autor mondo.ba

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Igokee u Laktašima 77:68 i upisali 19. uzastopni trijumf u ABA ligi, čime su zadržali stoprocentan učinak u regionalnom takmičenju. Meč prelomljen u trećoj četvrtini.

Košarkaši Igokee dobro su se držali u prvom poluvremenu, ali su u trećoj četvrtini potpuno pali i dozvolili Crvenoj zvezdi da prelomi meč i upiše 19. trijumf u ABA ligi.

IGOKEA - CRVENA ZVEZDA 68:77 (15:16, 23:23, 8:19, 22:19)

Aleksandrovčani su na startu poveli 2:0, ali su gosti veoma brzo preuzeli sve u svoje ruke i konstantno imali prednost. U prvom poluvremenu briljirao je nekadašnji član Zvezde Vuk Radivojević, koji je svom bivšem klubu za 20 minuta ubacio 14 poena. Nakon prve dvije četvrtine, gosti su imali samo poen prednosti.

Početak nastavka pripao je "igosima", koji su u 24. minutu iskoristili crnu seriju gostiju od četiri minuta bez poena i poveli 42:39. Činilo se tada da bi tim Dragana Bajića mogao da učini nešto više protiv lidera Jadrana, ali ekspresno je uslijedila reakcija gostiju, koji su serijom 13:0 za nekoliko minuta prelomili meč i stekli dvocifrenu prednost.

Aleksandrovčani su u trećem kvartalu postigli svega osam poena, dok su gosti na krilima razigranog Marka Simonovića uvećavali prednost i uoči posljednjeg kvartala imali vođstvo od 12 poena.

Posljednja četvrtina protekla je u laganom ritmu. Beograđani su rutinski održali vođstvo, dok domaći nisu uspjeli bez nekoliko bitnih igrača (Draško Albijanić, Džejms Robinson) da pariraju daleko kvalitetnijem rivalu.

Radivojević je u nastavku dodao samo četiri poena (ukupno 18), dok se dobar meč odigrao i Strahinja Mićović. Iako je prethodnih nekoliko dana kuburio s povredom, susret je završio sa 15 poena.

Već pomenuti Simonović bio je prvo ime susreta sa 22 poena, dok su dvocifreni još bili Milko Bjelica sa 11, odnosno Nejt Volters sa 10 poena.

IGOKEA: Pašajlić 4, Mićović 15, Talić 6, Šibalić 8, Pešaković 5, Milošević 4, Radivojević 18 (2/5 za tri), Mahkovic 4, Ilić, Rikić 4.

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson 4, Mitrović 2, Lazić 5, Dobrić 3, Simonović 22 (3/4 za tri, 5 sk), Rakićević, Dženkins 6 (2/5 za tri, 4 sk), Gudurić 7, Jović 3, Kuzmić 4 (5 ukradenih), Bjelica 11.

TOK UTAKMICE:

- kraj -

40' Konačno poeni Radivojevića, ali prekasno. Zvezda je upisala 19. trijumf u sezoni, a Igokei nanijela 10. poraz.

38' Sve je riješeno u Laktašima, kao da košarkaši obje ekipe jedva čekaju kraj. Na minut i po do kraja, Zvezda ima 11 poena prednosti.

36' Mičović je sa 15 poena sada najefikasniji u redovima Igokee. Radivojević i dalje bez poena u drugom poluvremenu.

35' Simonović je večeras nezaustavljiv, 22 poena kapitena Zvezde ponovo za dvocifrenu prednost.

34' Lijep prodor i polaganje Mahkovica, nakon dugo vremena Igokea ima manji zaostatak od 10 poena, 57:65.

32' Volters svojim četvrtim poenom "diže" prednost gostiju na 13 razlike, 50:63.

31' Simonović nastavlja da rešeta koš Igokee. Njegov već 19. poen (treća trojka od ukupno osam koliko je postigla Zvezda).

30' Maksimalnih 12 poena prednosti za goste, 46:58. Simonović je najefikasniji igrač susreta sa 16 poena, dok Radivojević, koji je u prvom dijelu postigao 14 poena, u nastavku nije postigao niti jedan. Kraj treće četvrtine, u kojoj su "igosi" postigli svega osam poena.

29' Konačno poeni Aleksandrovačana. Milošević je pogodio oba slobodna bacanja, a zatim i Talić nakon osvojene lopte. Simonović ekspresno uzvraća trojkom, 46:55.

28' I nakon minuta predaha, agresivna igra gostiju donosi im nove poene. Prvo Lazić, a onda i Dženkins pogađa trojku za seriju 13:0, i prvi put dvocifrenu prednost u korist gostiju, 42:52.

27' Serija Zvezde 8:0 (42:47),Dragan Bajić primoran je da zatraži tajm-aut.

25' Dženkins konačno prekida crnu seriju gostiju i postiže trojku za novo izjednačenje, a ubrzo zatim Jović vraća prednost na stranu crveno-bijelih, 42:44.

24' Već četiri minuta Zvezda je bez poena, seriju Igokee nastavlja Rikić za "plus tri", 42:39.

23' Pašajlić pogađa oba slobodna bacanja, za prvo vođstvo "igosa" nakon početnih 2:0. Sada je 40:39.

22' Imala je Igokea na startu treće četvrtine nekoliko prilika da nakon dugo vremena preuzme vođstvo, ali nisu Aleksandrovčani uspjeli da pogode. Ni na drugoj strani nisu se proslavili Beograđani, pa je nakon dva minuta u nastavku rezultat nepromijenjen.

Strijelci nakon prvog poluvremena:

IGOKEA: Pašajlić 2, Mićović 9, Talić 4, Šibalić 3, Milošević 2, Radivojević 14 (2/3 za tri), Mahkovic 2, Rikić 2

CRVENA ZVEZDA: Volters 2, Tompson 4, Mitrović 2, Lazić 3, Dobrić 3, Simonović 11, Gudurić 1, Kuzmić 2, Bjelica 11, Jović (5 asistencija)

- poluvrijeme -

20' Amerikanac promašuje oba bacanja, ali Dalibor Ilić ne uspijeva da pogodi iz velike udaljenosti. Na odmor gosti odlaze s poenom prednosti, 38:39.

20' Miroslav Pašajlić ponovo je smanjio zaostatak na poen prednosti, ali 3,4 sekunde prije kraja gosti će imati slobodna bacanja preko Čarlsa Dženkinsa.

20' Novi poeni Radivojevića (već 14), ali ekspresno na drugoj strani uzvraća Simonović. U toku je posljednji minut prvog poluvremena, biće minut predaha.

19' Nekoliko promašaja van linije 6,75 na obje strane. Zvezda i dalje vodi, 34:37.

18' Još jedan odličan napad i trojka Radivojevića, za samo poen zaostatka Igokee, 33:34.

17' Ne dopuštaju gosti košarkašima Igokee da se približe. Bjelica je već dvocifren (11 poena).

16' Dobra reakcija Igokee nakon tajm auta. Raspoložen je nekadašnji košarkaš Zvezde, koji ima veliki motiv protiv bivšeg kluba. Radivojević postiže sčetiri uzastopna poena, za smanjenje prednosti gostiju na 27:30.

15' Ponovo uzvraćjau gosti serijom, Simonović postiže novu trojku, a Nejt Volters pogađa za maksimalnih "plus sedam", 23:30.

13' Druga trojka Igokee zaredom, Šibalić pogađa za izjednačenje, 21:21.

12' Bjelica rješava brz kontranapad tri na jedan, najveća prednost Zvezde, 15:21. Odmah na drugoj strani Vuk Radivojević postiže prvu trojku za "igose.

11' Druga četvrtina počinje trojkom gosti. Branko Lazić, nakon Milka Bjelice, postiže drugu trojku za crveno bijele. Na drugoj strani Šibalić ne uspijeva da uzvrati istom mjerom.

- kraj prve četvrtine -

10' Nakon prvih 10 minuta igre, gosti imaju poen prednosti - 15:16.

9' Sjajan prodor Darka Talića, koji polaže za 15:16. Njegov četvrti poen.

8' Uspjela je Igokea da izjednači na 11:11, ali je ponovo uslijedila mini-serija gostiju. Sada je 11:16.

7' Razigrali su se gosti. Kapiten Zvezde Simonović već je postigao šest poena, a Ognjen Kuzmić donosi pet poena prednosti Beograđanima, za 6:11.

7' Vuk Radivojević postiže prve poene i vraća prednost na stranu Aleksandrovčana, ali Simonović ekspresno uzvraća za 6:7.

6 I Robert Rikić upisuje se u listu strijelaca i smanjuje na 4:5.

6' Sjajan kontranapad gostiju laganim polaganjem završava Mitrović. Serija Zvezde 5:0.

6' Prvo vođstvo crveno-bijelih. Marko Gudurić sa linije penala pogađa jedno od dva slobodna bacanja.

5' Na drugoj strani Marko Simonović zakucava za 2:2.

4' Gosti su dva minuta bez poena. Luka Mitrović pravi faul u napadu, ali Igokea ne uspijeva da realizuje napad.

2' Blaž Mahkovic postiže prve poene, Igokea vodi 2:0.

1' Prvi napad za Igokeu i odmah prvi prekršaj Beograđana. Robert Rikić ne pogađa prvi šut na utakmici.

Pred početak meča, Draško Albijanić, koji večeras neće nastupiti zbog povrede, primio je nagradu od Košarkaškog saveza Republike Srpske za najboljeg igrača u 2016. godini.

17:00 Počinje utakmica u Laktašima, pred prepunim tribinama.

16:58 Poznate su početne petorke.

IGOKEA: Radivojević, Milošević, Pašajlić, Rikić, Mahković.

ZVEZDA: Jović, Gudurić, Simonović, Mitrović, Kuzmić.



NAJAVA UTAKMICE:

Mnogo problema uoči duela sa liderom ABA lige imao je trener "igosa" Dragan Bajić, koji na ovom meču neće moći da računa na povrijeđenog Draška Albijanića. Pod znakom pitanja je nastup ponajboljeg igrača Aleksandrovčana Džejmsa Robinsona, koji ima temperaturu, dok je Danilo Šibalić dobio jak udarac u meču protiv Budućnosti, pa je i on upitan.

Manjih problema sa povredama imaju još Strahinja Mićović i Vuk Radivojević, ali bi oni trebalo da nastupe protiv beogradskih crveno-bijelih.

Košarkaši Crvene zvezde jedini su neporaženi u dosadašnjem dijelu sezone i imaju svih 18 trijumfa, dok je Igokea šestoplasirana sa po devet pobjeda i poraza.

U prvom meču ove sezone u Beogradu, Zvezda je slavila 68:66. U dosadašnjih 11 međusobnih susreta, Beograđani su za nijansu uspješniji. Slavili su šest puta, a Aleksandrovčani jednom manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC