• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer za titulu Australijan Opena!

Autor mondo.rs

Rekorder po broju grend slem trofeja, Švajcarac Rodžer Federer, igraće u Melburnu za ukupno 18. trofej, pošto je u pet setova pobedio zemljaka Stena Vavrinku

Rodžer Federer potvrdio je da definitivno još nije došlo vreme za penziju. Iako su ga mnogi videli kao bivšeg tenisera kada je zbog povrede prošle godine bio primoran da napravi šestomesečnu pauzu, Švajcarac se vratio jači nego ikad i na prvom grend slemu boriće se za trofej.

Federer će pokušati da podigne 18. grend slem pehar u karijeri, nakon što je u polufinalu Australijan Opena pobedio zemljaka Stena Vavrinku u pet setova.

On je slavio rezultatom 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3, posle tri sata i osam minuta igre i boriće se u 38. finalu grend slema u karijeri, za prvi trofej na najvećim turnirima posle 2012. godine. Tada je sedmi put u karijeri osvojio Vimbldon i sa 17 pehara postao apsolutni rekorder.

Federer je postao i najstariji učesnik finala na grend slemu još od Kena Rozvela, koji je 1974. igrao za titulu na US Openu kada mu je bilo 39 godina.

Federer je protiv Vavrinke ostvario 19. trijumf u karijeri, uz samo tri poraza, ali je prvi put pobedio u pet setova.

Federer
Izvor: YouTube

U napornom i zahtevnom duelu, u kojem se četvrti igrač sveta vratio posle 0:2 u setovima, oba igrača bila su primorana da zatraže medicinski tajm-aut.

"Osećao sam da je Sten izgledao odmornije posle pauze u drugom setu i da je igrao bolje, a ja sam loše servirao", rekao je Federer, koji je takođe bio primoran da zatraži medicinsku pomoć u odlučujućem setu.

Jedan od najboljih igrača svih vremena prinazo je da je imao problem sa primicačem tokom cele nedelje, iako se to nije osetilo u njegovoj igri, i da je srećan što će imati dva dana za odmor i pripremu za finale.

"Mislim da će to biti dovoljno vremena da se potpuno oporavim. Jer ako me tamo bude čekao Rafa, biće zaista teško", naveo je Federer.

Federeru će to biti šesto finale u Melburnu, a u prethodnih pet osvojio je četiri titule, poslednju 2010. godine. Poražen je samo 2009. od Rafaela Nadala, koji bi mogao da mu bude rival i ove godine, ukoliko u drugom polufinalu, sutra od 9.30 časova, savlada Bugarina Grigora Dimitrova.

Bio bi to pravi teniski klasik i njihov 35. duel u karijeri, u kojem Nadal ubedljivo vodi 23-11.

Poslednji put igrali su u finalu Bazela 2015. godine kada je trijumfovao Federer, dok su se poslednji put za titulu na grend slemu sastali 2011, na Rolan Garosu, i pobedu je odneo Nadal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC