• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati: Izbacite Zvezdu iz Evrolige!

Autor mondo.rs

Mediji u Hrvatskoj oštro osuđuju transparent navijača Crvene zvezde tokom meča sa Panatinaikosom, nazivajući ga "gnusnom četničkom provokacijom".

Mediji u Hrvatskoj horski: "Izbacite Crvenu zvezdu iz Evrolige!".

Čim se na utakmici Crvene zvezde i Panatinaikosa pojavio transparent sa četiri slova "S" i tenkom, a ispod takozvane "šetalice" transparent sa natpisom "Vukovar" na srpskoj trbojci, moglo je da se pretpostavi da će komšije odmah skočiti.

 Najoštriji u komentaru je sajt 24sata.hr, koji ističe da je ovo jedna u nizu provokacija navijača Crvene zvezde, koji su "poznati po veličanju četništva i ratnih zločina".

"Navijači Crvene zvezde uoči utakmice protiv grčkog Panatinaikosa... opet su razvili sramotnu zastavu sa Vukovarom na srpskoj trobojnici. Ali ovaj put otišli su korak dalje sa gnusnim provokacijama", piše ovaj portal.

Ovaj medij traži od Evrolige da kazni Zvezdu:

"Evroliga već tradicionalno okreće glavu od odvratnih provokacija Zvezdinih Delija kojima nije strano veličanje četničkih popova i zločinaca. Srpski mediji pišu da zastavu s ćiriličnim natpisom Vukovar na trobojnici nose dečki iz Beograda, a ne kako su mnogi mislili navijači Zvezde iz Vukovara, kojih sigurno ima. I to nije sporno. Sporan je transparent i sistematsko izrugivanje Gradu heroju (Vukovar, prim. aut.) i svemu što je pretrpio u srbočetničkom razaranju u Domovinskom ratu. Isti transparent pojavio se nekoliko puta i na nogometnim utakmicama srpske reprezentacije", piše na sajtu i nastavlja:

"U veljači (februaru) prošle godine Zvezdini navijači pjevali su četničku himnu 'Od Topole pa do Ravne gore', veličali su zločinačkog popa Đujića kao i pokojnog Zdravka Tolimira, ratnog zločinca koji nije dočekao pravdu, već je umro u Hagu iza rešetaka.  Tolimir je bio general vojske Republike Srpske i desna ruka još jednog ratnog zločinca Ratka Mladića. Momčilo Đujić bio je zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svjetskog rata odgovoran za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji. Nakon rata kukavički je pobjegao u SAD gdje je i umro 1999. godine".

Sličnu poruku i komentar ima i zagrebački "Jutarnji list".

"Delije su ovog puta otišle i korak dalje te razvile i veliki transparent na kojoj je 'čuveni tenk iz Vukovara', kako su o tome pisali tamošnji mediji. Kasnije su pokušali transparent objasniti kao da je 'Zvezdina mašina proradila'. Nije ovo prvi put da se navijači Zvezde na tribinama izruguju Gradu heroju, a samo je pitanje koliko će dugo vođstvo Evrolige zatvarati oči pred ovakvim scenama i provokacijama", piše zagrebački list.

"Večernji list" se nadovezao:

"Sramotno! Opet provokacija iz Beograda".

"Ovo nije prvi put da beogradski navijači provociraju, no Evroliga, nažalost, zatvara oči pred tim. Da li je konačno došlo vrijeme da se kazne ovakvi ispadi?", pita se komentator ovog lista.

Tportal je samo prenio informaciju o "koreografiji" navijača Zvezde, bez dodatnih komentara.

Ono što možemo na ovo da kažemo i napišemo jeste - sve bi ovo bilo u redu da su hrvatski mediji ovako glasni i kad "navijači" u Hrvatskoj naprave nekakve ispade. A ti ispadi su mnogo, mnogo gori - recimo, crtanje kukastog krsta na terenu Poljud, uzvikivanje ustaških parola, poput "Za dom spremni"... Tada nisu tražili da oni budu izbačeni iz evropskih takmičenja.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milorad

Sve

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC