• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Tenk nema veze sa politikom

Autor mondo.rs

Direktor KK Crvena zvezda mts Davor Ristović odbacuje tvrdnje da je koreografija navijača bila politička provokacija.



Hrvatski mediji su "skočili" čim su videli transparent navijača Crvene zvezde na evroligaškoj utakmici protiv Panatinaikosa, ocenjujući ga kao "gnusnu četničku provokaciju".

Veliki transparent sa četiri slova S i tenkom, ispod koje je bila zastava "Vukovar" na srpskoj trobojci, prilično je iznervirala komšije. 

Tim povodom reagovao je direktor KK Crvena zvezda mts Davor Ristović, koji je odbacio tvrdnje da je koreografija navijača bila politička provokacija.

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom 'Proradila Zvezdina mašina' i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama EL kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva, i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija. Slogan je takođe povezan i za tenk iz obližnjeg muzeja gde se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi", naveo je Ristović u pisanoj izjavi.

Dodao je i da klub "ne želi da se na bilo koji način ponovo bavi stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i KK Crvena zvezda mts".

Zvezda - Panatinakos
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC