• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković: Da se FK Zvezda ugleda na KK

Autor mondo.rs

Kapiten fudbalera Crvene zvezde oduševljen igrama i rezultatima izabranika Dejana Radonjića.

 Aleksandar Luković FK Crvena zvezda da se ugleda na KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Iskusni štoper Aleksandar Luković veruje da bi uspeh u Evropi doprineo stabilizaciji fudbalskog kluba Crvena zvezda i učinio navijače zadovoljnim, a kao primer koji njegova ekipa treba da sledi, naveo je crveno-bele košarkaše, koji su trenutno u vrhu tabele Evrolige.

"Rezultat u Evropi bi doprineo mnogo čemu. Za tako nešto mora da se napravi dobra selekcija, za šta treba nekoliko godina sistemskog rada, a košarkaški klub je pravi primer. Nadam se i verujem da će i fudbalski klub u naredne dve godine uspeti da se plasira u Evropu", rekao je Luković agenciji Beta na pripremama na Kipru.

Košarkaški klub četiri sezone igra Evroligu i iz godine u godinu pravi korak više. Luković smatra da u fudbalu "mora mnogo toga da se poklopi" da bi se igrala grupna faza Lige šampiona ili Lige Evrope.

"Ovo što naši košarkaši rade je stvarno fenomenalno. Mislim da niko nije očekivao ovako nešto, ni najveći optimisti. Još jednom se pokazalo da je u sportu tim najbitniji. Naša ekipa nema veliku zvezdu, igrača koji konstantno pravi razliku i daje po 30 poena. Uvek neko drugi iskoči i to je najveći kvalitet tima", istakao je kapiten Zvezdinih fudbalera.

Četa sa Malog Kalemegdana vezala je sedam pobeda, protiv nekih od najvećih evropskih klubova i ima velike izglede da se plasira u Top 8.

"Verujem da ni mnogo skuplje ekipe od Zvezde ne mogu da pobede sedam utakmica za redom u Evroligi, i to kakve timove. To je ta hemija, energija u ekipi i u hali. Mi navijači smo malo euforični, ali kapa dole za sve što su napravili do sad", dodao je Luković.

On je naveo da fudbaleri Zvezde zajedno gledaju utakmice košarkaša i da mu je žao što su na pripremama na Kipru, pa mečeve u Evroligi ne mogu da gledaju u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Žao mi je što utakmicu protiv Efesa nećemo ispratiti uživo, ali bićemo tu protiv Galatasaraja 23. februara. Nadam se da ćemo tada već slaviti prolaz u četvrtfinale", rekao je Luković, napomenuvši da mu je košarka i pre Zvezdinih uspeha bila "drugi omiljeni sport".

Fudbaleri Zvezde imaju veliku želju da naprave rezultat izvan granica Srbije, ali sada je u prvom planu osvajanje "duple krune".

"Sve zavisi od nas, jer smo prvi, ali situacija nije kao prošle godine. Sada je sve otvoreno. Sve ekipe se pojačavaju, mnogo igrača se vratilo iz inostranstva, što je dobro za naš fudbal. Mislim da će drugi deo prvenstva biti veoma zanimljiv, a mi ćemo se truditi da zadržimo prednost".

"To je preduslov da bi se uopšte igralo u Evropi, mada ne verujem da se iko zadovoljava samo titulom. Svi očekuju da se uradi nešto izvan Srbije i to je nešto što definitivno nedostaje fudbalskom klubu. Svakom navijaču Zvezde fali uspeh u Evropi".

Takmičenje u Superligi nastavlja se 18. februara. Zvezda devet kola pre plej-ofa ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, koga će ugostiti 4. marta.

"Derbi sigurno neće rešavati šampiona, jer se
pred plej-of dele bodovi i ima još mnogo utakmica, ali bi psihološki bilo veoma važno da ih pobedimo", naveo je kapiten branioca trona.

Crveno-beli će sezonu nastaviti utakmicama
protiv Novog Pazara na stadionu "Rajko Mitić" i Bačke u gostima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC