• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Da sad sebi ne zakomplikujemo...

Autor mondo.rs

Partizanov trener, bez obzira na pobedu u derbiju, traži maksimalnu koncentraciju svojih igrača u preostalih pet kola ABA lige.

 Partizan-Crvena-zvezda-ABA-liga Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana uspeli su da zaustave Crvenu zvezdu na pobedu od rekorda ABA lige po broju pobeda. Crno-beli su u 21. kolu slavili kao domaćin 86:81 i naneli "večitom rivalu" prvi ovosezonski poraz u regionalnom takmičenju.

Odmah posle meča, pred kamerom TV Arena Sport, svoje utiske je izneo trener pobedničkog tima, Aleksandar Džikić.

"Mnogo dobri utisci, stvarno mnogo dobri. Verovatno smo ih uhvatili umorne, ali to ne umanjuje borbu mojih igrača. Čestitke svima", kratko je poručio Džikić koji zatim opširnije govorio na konferenciji za medije.


"Imali smo priliku da vidimo pravu takmičarsku utakmicu i ekipe koje su u ovom momentu dale blizu maksimuma želje, borbenosti i hrabrosti. Mislim da niko ko je danas stao na teren, nije dao manje od 100 odsto na polju želje. Borili su se baš svi - i povređeni i neoporavljeni, baš svi", smatra Džikić, uz konstataciju da je "Zvezda stvarno dobar tim, od jedan do pet i nazad".

Trener crno-belih ne misli da će ova pobeda promeniti mnogo toga, već je upozorio igrače da ostanu koncentrisani i u narednim utakmicama.

"Ništa posebno. Ako ne uradimo ono što treba u poslednjih pet kola, možemo sebi da zakomplikujemo život. Uostalom, to (poraz Zvezde) bi se pre ili kasnije dogodilo. Igrali su u petak, pa su igrali danas... Derbi je važan, ali ima još pet kola i ne smemo da pravimo gluposti ako želimo da uradimo ono o čemu pričamo u svlačionici".

"Nedostajao nam je Vanja"

"Retko pominjem igrače poimence, ali mali (Vanja Marinković) je stvarno bio u redu večeras. Nedostajao nam je i na treninzima, čijem kvalitetu doprinose i drugi mladi igrači... Luković je igrao sa rupturom bicepsa, Frenk (Robinson) se oporavlja, Ratkovica i Veličković su igrali sa udarcima...", izjavio je Džikić.

Statistički gledano, Partizan je bio bolji u šutu, a Zvezda u skoku.

"To je nešto čime mogu da budem nezadovoljan, što nismo limitirali njihove druge šanse".

Jedna od ključnih stvari za pobedu crno-belih je to što su domaći igrači uspeli da uspore Zvezdine napade i protok lopte.

"Najveći problem protiv njih je da organizuješ u napadu ono šo hoćeš, protiv njihovih odličnih odbrambenih igrača, kojima pomažu Kuzmić, Bjelica... U odbrani smo neke stvari uradili dobro, neke ne. Ali, ne možeš da pobediš Zvezdu ako si odigrao loše. To ne postoji", istakao je Džikić.

Jedno od pitanja novinara odnosilo se i na Partizanovo često igranje neizvesnih završnica ove sezone. Džikić, ipak, ne misli da je to presudilo u derbiju

"Možda, ali imala je i Zvezda neizvesne završnice i rešavala ih u svoju korist. I to na evroligaškom nivou".

Naredni Partizanov rival biće PAOK u sredu u FIBA Ligi šampiona, a onda Cedevita, sa kojom se crno-beli bore za drugo mesto pred plej-of ABA lige.

"Svaka utakmica je važna, bila je i protiv Budućnosti, Šarlroa. Težak je raspored, u preostalih pet kola mi možemo sve da upropastimo. Mislim da imamo 11 utakmica u poslednjih 30 dana, to je uvek problem".

Konferencija za medije trenera crno-belih trajala je oko 15 minuta, što je duže nego uobičajeno.

"Eto, ja bih vam se zahvalio na pažnji, moram da idem da se malo odmorim. Večeras je Superboul", našalio se Džikić na kraju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC