• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "štiklirala" prvo mesto

Autor mondo.rs

Crveno-beli pobedom nad Cibonom i teoretski obezbedili pol poziciju pred plej of ABA lige. Radonjić rasporedio minutažu, a Milko Bjelica završio meč u prvom poluvremenu zbog povrede leđa.

 Zvezda "štiklirala" prvo mesto Izvor: MN PRESS

Iako nedeljama unazad to nije ni dovođeno u pitanje, večeras je i teoretski potvrđeno:

Crvena zvezda mts ući će u plej-of ABA lige sa prvog mesta tabele, što će joj u doigravanju doneti prednost domaćeg terena.

ZVEZDA - CIBONA 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10)

Trijumfom nad gostima iz Zagreba, ekipa Dejana Radonjića ostvarila je postavljeni cilj za ovu fazu ABA lige, pa će u utakmicama protiv Karpoš Sokola, Olimpije, FMP-a i Budućnosti moći da razmišlja o drugim bitkama - najpre Kupu Radivoja Koraća, a potom i borbi za plasman u Top 8 Evrolige.

Doduše, sa takvom mišlju crveno-beli odigrali su večerašnji meč u hali "Aleksandar Nikolić", u kojoj su prekinuli svoj najduži ovosezonski niz od tri uzastopna neuspeha.

Radonjić je rotirao igrače, rasporedio minutažu i pružio šansu i "rovitom" Stefanu Joviću, koji je bio starter i na terenu proveo samo osam minuta prve četvrtine. Namera trenera Zvezde očigledno je da bar simboličnom minutažom ne dopusti svom prvom "pleju" da tokom oporavka od povrede leđa potpuno ispadne iz takmičarskog ritma.

Za to vreme, Ognjen Dobrić je zaigrao uprkos povredi desne šake i sa bandažiranim kažiprstom bio je jedan od najistaknutijih među domaćima, sa devet poena za 14 minuta u igri. Uz njega, istakli su se i kapiten crveno-belih Luka Mitrović sa 12 poena i Ognjen Kuzmić, koji je završio meč sa "dabl-dabl" učinkom od takođe 12 pona i 10 skokova.

Sa druge strane, Radonjićevi razlozi za brigu su to što Nemanja Dangubić zbog povrede tetive ni večeras nije mogao da bude u rotaciji, a na spisku povređenih mogao bi da mu se pridruži i Milko Bjelica, koji je protiv Cibone igrao samo u prvom poluvremenu.

Iskusni centar proveo je na terenu manje od tri minuta, kada je u jednom duelu pod košem zastao, držeći se za leđa. Potom je sam otišao na klupu, pa i u svlačionicu, iz koje se vratio samo do poluvremena.

Crveno-beli će naredni meč odigrati u Skoplju, na gostovanju Karpošu, a Bjeličino ispadanje iz rotacije svakako bi dodatno opteretilo "roviti" sastav branioca titule. Taj meč zakazan je za utorak, a Zvezda će potom pravo iz Makedonije otputovati u Niš, za završnicu Kupa Radivoja Koraća, na kojem će učestvovati od četvrtka.

Na parket ekipe Dragna Nikolića srpski i regionalni šampion istrčaće sa skorom 21-1, obezbeđenim u prvom poluvremenu večerašnjeg duela. Kombinovana petorka Cibone, sa Antom Gospićem na čelu, reagovala je pri maksimalnom vođstvu Zvezde od 20 poena (53:33), primakla se na devet razlike u 32. minutu (59:50), ali su Mitrović, Kuzmić i Mitrović otklonili mogućnost bilo kakvog iznenađenja.

ZVEZDA: Volters 11, Tompson, Mitrović 12 (6 sk, 6 as), Lazić 9, Simanić, Dobrić 9 (1/5 za tri), Simonović (0/4 za tri), Dženkins 4, Gudurić 7 (1/4 za tri), Jović 3, Kuzmić 12 (10 sk), Bjelica 2.

CIBONA: Rejnolds 4, Šakić 4 (6 sk), Marineli 9, Marić, Žorić 6, Ćorić, Bošnjak 2 (5 sk, 5 as), Rozić 4, Sulejmanović 6, Slavica 7, Joksimović 5, Gospić 9.

Rezultati i parovi 22. kola

MZT - Krka 89:65
Crvena zvezda - Cibona 69:56
Cedevita - Partizan (19.00)
Mega Leks - Igokea (21.00)

U petak

Zadar - Mornar 80:62

U subotu

Budućnost - Karpoš 95:61
FMP Železnik - Olimpija 89:79

Tabela: Crvena zvezda 21-1, Partizan 16-5, Budućnost 16-6, Cedevita 15-6, Cibona 11-11, Igokea 10-11, FMP 9-13, Olimpija 9-13, Karpoš 9-13, MZT 8-14, Mornar 7-14, Mega 7-14, Krka 7-15, Zadar 6-15.



IZ MINUTA U MINUT:

- kraj utakmice, pobeda Zvezde 69:56 -

39' 69:56 Gudurić promašuje novi šut za tri, a Luka Mitrović poentira za dva sa distance. U međuvremenu, Marineli istrčava kontru i polaže, u pratnji Lazića.

38' 67:52 Gudurić istrčava kontru, namešta se i pogađa gazeći liniju, za uvod u miran finiš utakmice.

37' 65:52 Uzastopne lične greške Gospića (faul u napadu, pa u odbrani), što Kuzmić kažnjava poenima kojim dolazi na granicu dabl-dabl učinka.

36' 61:52 Varnice na parketu - Lazić i Rejnolds su razmenili udarce na parketu, nakon čega je Laziću dosuđen nesportski faul na Rejnoldsu. Amerikanac koristi oba slobodna bacanja, a potom promašuje šut za tri poena.

34' 61:50 Posle dugo vremena jedan tečniji napad crveno-belih, završen prodorom Dženkinsa i lepom asistencijom Mitrovića, koji zakucava. Crveno-beli ponovo imaju dvocifrenu prednost, a Mulaomerović traži tajm-aut-

32' 59:50 Gospić snažno zakucava i "unosi" Simonovića u obruč. Rođeni Zadranin, koji se školovao u Americi, daleko je najbolji igrač gostiju. Na njegovu ofanzivu odgovara Kuzmić, prvim Zvezdinim pogotkom za dva u drugom poluvremenu.

31' 55:48 Ante Gospić ulazi "u noge" Kuzmiću, izgurava ga i pogađa za razliku od samo sedam poena.

- kraj treće četvrtine -

30' 55:46 Igrači Zvezde izgubili su sedam lopti u ovoj deonici, koju je Cibona ipak rešila u svoju korist. Polaganjem Paola Marinelija, "vukovi" su se primakli na jednocifreni zaostatak.

28' 55:44 Serija Zagrepčana i tajm-aut Radonjića. Poenima sa linije penala, pa trojkom Gospoića, "vukovi" dolaze do 11 poena minusa i skoro prepolovljene maksimalne prednosti crveno-belih.

25' 53:33 Mitrović pogađa trojku iz ćoška i dobija glasan aplauz publike. "Jedan je Luka kapiten", bodre ga navijači, dok on upisuje petu asistenciju, za trojku Lazića, takođe iz ugla. Trenutno je potpuno miran ritam meča, u kojem se i dalje nižu izgubljene lopte gostiju (zasad čak 16)

23' 45:31 Prve poene za goste u drugom delu postiže Nik Slavica, košem iz reketa.

22' 45:29 Pogoci Gudurića na početku nastavka, za novo najubedljivije vođstvo Zvezde večeras - "plus 16".

Strelci:

ZVEZDA: Volters 7, Mitrović 5, Lazić 5, Dobrić 9, Dženkins 2, Jović 3, Kuzmić 7, Bjelica 2

CIBONA: Marineli 5, Žorić 6, Rozić 4, Sulejmanović 6, Slavica 3, Joksimović 5

- poluvreme -

18' 40:27 Marineli, pa Emir Sulejmanović "vezuju" trojke Zagrepčana, a Lazić potom igra sjajnu odbranu na Marineliju, zaustavivši ga bez ruku. Na drugoj strani, Dobrić trojkom pokazuje da je u dobrom ritmu, bez obzira na povredu.

17' 35:21 Posle tajm-auta, Cibona upisuje i svoju 13. izgubljenu loptu, a potom i ispunjava bonus.

16' 34:21 Joksimović trojkom o tablu vraća Cibonu na jednocifren minus (30:21), na šta Zvezda odgovara brzim poenima Kuzmića i Voltersa. Mulaomerović traži tajm-aut, a dobra vest za crveno-bele je da se Milko Bjelica vratio iz svlačionice na klupu.

14' 28:18 Seriju crveno-belih 14:0 (od 14:13 do 28:13) prekinuo je Nebojša Joksimović, trojkom, a potom je niz pogodaka gostiju nastavio i Žorić, sa linije za slobodna bacanja.

12' 27:13 Volters pogađa svoju prvu, a timski treću trojku, za novo maksimalno vođstvo srpskog tima od "plus 14".

- kraj prve četvrtine -

10' 22:13 Povreda Milka Bjelice, koji je sam izašao iz igre i otišao na klupu, pa u svlačionicu. Za to vreme,  Dobrić "vezuje" svojih šest poena i odvodi domaćina na maksimalnih "plus 9". Nejasno je šta je potvrdio centar Zvezde, deluje da je u pitanju bol u nozi.

8' 14:11 Raste broj izgubljenih lopti (Zvezda 4, Cibona 8) i u takvoj igri Sulejmanović ima šansu da položi loptu posle kontre, za "minus 1", ali ipak promašuje. Radonjić sa druge strane rotira petorku i ubacuje u igru i Simonovića i Voltersa.

7' 12:8 Bek crveno-belih Ognjen Dobrić ulazi u igru, sa bandažiranim prstima desne ruke. Rozić u narednom napadu Cibone protrčava upravo pored njega i pogađa flouterom.

6' 10:6 I Branko Lazić i Marin Rozić pogađaju sa distance uz pomoć obruča. Bek Zvezde za tri, kapiten gostiju za dva.

5' 7:4 Poeni visokih igrača Zvezde (Kuzmića i Mitrovića), za vođstvo crveno-belih nakon mirnih pet minuta na početku utakmice.

3' 3:2 Gosti Jovića brane "ispod bloka", dopuštajući mu šut za tri, što on i kažnjava.

1' 0:2 Centar Cibone Luka Žorić "otvara" meč pogotkom sa dva sa distance.

Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Dženkins, Lazić, Mitrović, Kuzmić

CIBONA: Rejnolds, Božnjak, Rozić, Šakić, Žorić.

- Na zagrevanju za meč su i Jović i Dobrić.

NAJAVA:

Crvena zvezda mts (20-1) - Cibona (11-10)

Ekipa Dejana Radonjića od 17 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, igra protiv gostiju iz Zagreba, sa namerom da i teoretski obezbedi prvo mesto tabele uoči "jadranskog" plej-ofa.

Crveno-beli ulaze u ovaj meč nakon tri uzastopna poraza u oba takmičenja (Efes, Partizan, CSKA), koji nisu zabrinuli stručni štab koliko i dalje prisustni problemi sa povredama. Nemanja Dangubić i dalje nije izlečio povredu tetive i sigurno neće igrati ni večeras, pa je i skoro mesec dana nakon njegovog poslednjeg meča neizvesno kada će se vratiti na parket.

Istovremeno, nije poznato ni da li će nastupiti takođe neoporavljeni Stefan Jović, koji je igrao sa bolom u leđima od meča protiv Panatinaikosa, a na oporavku mu se prethodnih dana pridružio i Ognjen Dobrić, čiji je nastup takođe pod znakom pitanja.

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC