• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin tim za proleće: Sve oči u Boaćija

Autor mondo.rs

Napadač iz Gane, Dušan Anđelković i Srđan Plavšić pokazali najviše tokom zimskih priprema. Frimpong i Milić nagovestili kvalitet, a otvorilo se pitanje ima li mesta za Džona Ruiza u startnoj postavi.

Filip Manojlović na golu, Marko Petković, Abraham Frimpong, Aleksandar Luković i Dušan Anđelković u odbrani, Mičel Donald, Damian Le Talek, Srđan Plavšić, Gelor Kanga i Džon Ruiz u sredini, a Ričmond Boaći u napadu.

Po najavi trenera Miodraga Božovića tako bi trebalo da izgleda startna postava Crvene zvezde u subotu, 18. februara, koja će od 15 časova na stadionu Rajko Mitić igrati protiv Novog Pazara.

Tih 11 fudbalera počelo je utakmicu protiv ukrajinske Zirke nedavno na Kipru, što je bila generalna proba crveno-belih uoči prolećnog dela sezone. Ubedljiva pobeda 6:2 i dominantna igra većim delom utakmice pokazali su spremnost igrača da nastave odbranu titule, međutim, ne svih.

Gelor Kanga i Džon Ruiz, koji su se zbog reprezentativnih obaveza nešto kasnije priključili saigračima u 2017. godini, nisu zaslužili prelaznu ocenu. Stoga je Božović i rekao da bi, da nema suspenziju zbog četiri žuta kartona, utakmicu u subotu počeo "novajlija" iz subotičkog Spartaka - Nemanja Milić.

Za razliku od Ruiza, koji zbog odlične partije Plavšića protiv Zirke (dva gola i dve asistencije), kao i uzlazne forme Milića od dolaska u klub, mora da brine za mesto u startnoj postavi, Kanga je miran bar do plej-ofa.

Povratak Nenada Milijaša obradovao je mnoge navijače, ali iskusni vezista nije projektovan da odmah bude "motor" ovog tima, već da ulazi po potrebi.

"Milijaš nije doveden da odmah počne da igra. Od njega očekujemo mnogo tek kada bude bilo najpotrebnije, a to je plej-of prvenstva", poručio je generalni direktor Zvezdan Terzić, a Božović se nadovezao:

"Milijaš je iskusan i sam će najiskrenije reći kada bude bio spreman, jer nema razloga da zavarava ni samog sebe, ni nas".

Zimska pauza donela je dosta promena u Zvezdinom timu, koji i pored prvog mesta na tabeli i šest bodova više od drugoplasiranog Partizana nije ostavio ubedljiv utisak tokom jeseni.

Ekipa je osvežena novim igračima, a po učinku na pripremama, najviše se očekuje od 24-godišnjeg Ričmonda Boaćija.

golovi
Izvor: YouTube


Napadač iz Gane, koji se fudbalski školovao u Italiji, demonstrirao je odlične golgeterske sposobnosti i sa šest pogodaka u tri utakmice nagovestio da bi mogao da bude ono što je Ugo Vijeira bio prošle sezone i što je šampionu najviše nedostajalo - raspucani napadač.

Ukoliko budu želeli da zadrže Boaćija posle godinu i po dana, crveno-beli će morati da plate italijanskoj Latini 1.000.000 evra, što bi bio rekord u domaćem fudbalu.

Nekadašnja nada Đenove, Juventusa i Atalante doveden je iz drugoligaša Latine na jednoipogodišnju pozajmicu, s prvaom preče kupovine. Bez obzira na dužinu ugovora, jasno je da će se njegov učinak vrednovati po igrama tokom predstojećeg proleća i u kvalifikacijama za Evropu.

Lakoća postizanja golova koju je demonstrirao na Kipru sigurno raduje navijače crveno-belih, koji mogu da budu zadovoljni i zbog, konačno, nešto sigurnijih partija odbrambene linije.

Posle promašaja zvanih Edson i Fibel, čini se da je Abraham Frimpong neko ko bi mogao dobro da se snađe u Zvezdinom sistemu igre sa visoko postavljenom defanzivnom linijom. Doskorašnji štoper Napretka dobro se uklopio sa Aleksandrom Lukovićem i demonstrirao preko potrebnu brzinu u odbrambenim zadacima srpskog šampiona.

Dušan Anđelković je nastavio u formi u kojoj je dočekao pauzu i asistencijama najavio sjajnu saradnju sa Boaćijem, dok je Marko Petković ponovo počeo da igra kao pre povrede zgloba. Čini se da mu je baš prijao dolazak Milića, jer su zajedničkim snagama kreirali nekoliko odličnih akcija po desnoj strani tokom pripremnih mečeva.

Što se tiče mesta među stativama, mladi Filip Manojlović je trenutno s razlogom prvi izbor. Dobro je branio tokom izleta B reprezentacije Srbije u Sjedinjene Američke Države, kao i po povratku u klub.

U Zvezdu je ove zime stiglo osam fudbalera, ali Milan Pavkov, Srđan Vujaklija, Milan Senić i Viveiros trenutno nisu blizu najboljeg tima. Pavkov i Vujaklija verovatno će povremeno dobijati priliku da zamene Boaćija, ali ne treba zaboraviti da za mesto u napadu konkurišu i "starosedeoci" Predrag Sikimić i Petar Orlandić, dok su mladi vezista Senić i desni bek iz Brazila planirati tek za narednu sezonu...

Što se tiče igrača iz omladinskog pogona - Adžića, Račića, Romanića, Ilića i drugih - sigurno je da će ih Božović povremeno uvoditi u igru, ali je teško očekivati da će neki od njih imati zapaženu minutažu tokom proleća.

Svoju šansu iz drugog plana vrebaće Ristić, Srnić, Andrija Luković, Poletanović, Milošević, Rendulić i već pomenuti Sikimić i Orlandić.

Izbora, dakle, ne manjka, a hoće li Božović uspeti da pronađe dobitnu formulu i donese Crvenoj zvezdi još jednu titulu, videćemo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC