• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina desna strana probila bunker Pazaraca!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda dominirala protiv Novog Pazara i prolećni deo sezone otvorila sigurnom pobedom od 2:0 (1:0). Golove su postigli Srđan Plavšić u 40. i Marko Petković u 81. minutu.

 Zvezdina desna strana probila bunker Pazaraca! Izvor: MN PRESS

Posle devet i po nedelja pauze - navijači Crvene zvezde su dočekali zvaničan meč svog tima.

I pobedu!

Šampion Srbije, i prvoplasirani na tabeli Superlige, pred oko 15.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić", pobedom protiv Novog Pazara, poslednjeplasiranog tima Superlige, otpočeo je prolećni deo sezone - 2:0 (1:0)!

Crveno-beli su dominirali tokom čitavog meča, rivala koji je došao u goste da se brani zaustavljali i u malobrojnim kontrama, a golove su, uprkos dobroj partiji Mladena Živkovića, postigli na vreme.


Golman Novog Pazara odlično je reagovao na sve pokušaje iz daljine tima Miodraga Božovića, a bilo ih je mnogo i upravo su time igrači Zvezde pokušavali da probiju bunker, ali nije mogao da zaustavi sve, pa je tako tandem domaćih po desnoj strani, Marko Petković i Srđan Plavšić, pravio najviše problema njegovoj odbrani, a na kraju su oni i postigli golove na ovom meču.

Srđan Plavšić je nastavio sa dobrim partijama sa priprema kada je u 40. minutu sa krila ušao u sredinu, šutirao jako u dalji ugao, lopta je odskočila i prevarila Živkovića za vođstvo.

Nastavila se inicijativa i bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo videti i drugi gol.

Izvor: MN PRESS

Došao je nakon ulaska Nenada Milijaša u igru, kog su navijači Zvezde pozdravili aplauzima, a jednu dobru loptu iz slobodnog udarca, koju je poslao na drugu stativu, u sredinu je vratio Damijen le Talek, a odlično reagovao desni bek Marko Petković i glavom osigurao trijumf.

Zvezda je dominirala u svim segmentima igre, pa je tako Novi Pazar tokom meča, u kom je loptu imao 30% vremena, pripretio samo jednom, šutem van okvira gola.

Nedovoljno za bod protiv ekipe koja pretenduje na titulu prvaka.

U najavi utakmice Miodrag Božović je obećao da će početi sa timom koji je igrao protiv ukrajinske Zirke (5:3) - i tako je i bilo, dok je na kraju meča zaigrao i sa dva klasična napadača, Pavkov i Boaći, uz ulazak iskusnog Nenada Milijaša umesto Gelora Kange.

Zvezda je bila čvrsta na sredini, uz Le Taleka i Donalda, ali je pomalo falilo kreativnosti.

Najviše su pokušavali "dupliranjem" beka i krila po levoj, i češće desnoj strani, dok je opasnost pravio šut iz daljine. Gelor Kanga je pokušavao da uključi Ričmonda Boaćija u igru, ali je napadač iz Gane najviše vremena proveo u vazdušnim duelima i retke su lopte koje su mu išle u noge, ili uopšte u prostor.

Izvor: MN PRESS


Imao je dve šanse, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Sa druge strane, trenera Miodraga Božovića može da raduje fantastična igra Marka Petkovića, koji je bio blizu odlaska iz Crvene zvezde, koji se na ovom meču "bezbroj" puta ponovio po desnoj strani, sjajno sarađivao sa Srđanom Plavšićem, a na kraju gol postigao glavom.

Dobar utisak ostavio je i štoper Abraham Frimpong, koji doduše nije imao mnogo posla, ali je u dva navrata zaustavljao kontre i pre nego što bi se one "otvorile".

ZVEZDA: Manojlović – Petković, Luković, Frimpong, Anđelković – Le Talek (od 84. Pavkov), Donald, Plavšić, Kanga (od 76. Miljaš), Ruiz (od 79. Adžić) – Boaći.

NOVI PAZAR:Živković – Vasilić, Knežević, Ignjatović, Marić – Vusljanin (od 63. Perović), Tasić, Krstić, Sinđić (od 81. Brunčević), Plavšić – Marković (od 49. Muslimović).

Meč sudi Milorad Mažić.

NP
Izvor: YouTube


IZ MINUTA U MINUT:

90+1' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE 2:0!

87' - MILIJAŠ! Ogromna udaljenost, njegova specijalnost, ali lopta ide pola metra od gola.

84' - Pavkov ulazi u igru umesto Le Taleka, pa će Zvezda do kraja sa dva napadača.

81' - GOL! PETKOVIĆ!

Gužva nakon centaršuta Nenada Milijaša, Le Talek sa desne strane, pored zbunjenje odbrane Novopazaraca, vraća loptu na pet metara odakle reaguje dobro Marko Petković i glavom smešta loptu u mrežu. Zvezda pred pobedom!

Petkovic
Izvor: YouTube


79' -
Luka Adžić menja Ruiza.

76' - Miliјaš ulazi umesto Kange, ovacije Delija, i pre ulaska, čim su videli da je ustao sa klupe!

72' - Opet kombinuju bekovi Zvezde, sada Petković za Anđelkovića, ali iskusni igrač Zvezde šutira preko gola.

61' -
Najbolja šansa u nastavku igre, Boaći je u prilici, ali ostaje 1:0.

57' - 
Traje i traje inicijativa Zvezde, žele domaći do drugog gola, ali i dalje nema tu naročite brzine, ni u dodavanjima, a ni u razmišljanju.

49' -
Marković izlazi, na terenu Kenan Muslimović.

45+1' -
Poslednja šansa u prvom poluvremenu preko Džona Ruiza, ali hvata lako Živković.

42' - BOAĆI!

Odmah preti Boaći, šutira u Živkovića, lopta je odbijena na pet metara. Niko ne natrčava od igrača Zvezde na nju.

40' - GOL! PLAVŠIĆ! 1:0!

Pokušavala je i pokušavala Zvezda sa desnog boka, najčešće sa centaršutevima, ali je Plavšić ovoga puta iskoristio "ukrštanje" Petkovića, šutirao po ulasku u sredinu, lopta je nezgodno odskočila, Živković je loše reagovao, i lopta je u mreži!

Zvezda nije mogla da poželi bolji trenutak za vođstvo.

Plavšić
Izvor: YouTube



37' - 
Kasni Ivan Marković, faulira Le Taleka, zasluženo dobija žuti karton. Prvi na meču.

36' - 
Naznaka kvaliteta napadača iz Gane. Boaći prebacuje loptu glavom preko Kneževića, okreće se, nastavlja da trči, ali Živković opet na vreme, opet sve stiže.

34' -
 Inicijativa Zvezde traje. Šutira Luković iz slobodnog udarca, pa Anđelković pokušava da pronađe Le Taleka u trenutku dok Novopazarci izlaze iz kaznenog prostora, ali Ričmond Boaći ide na loptu, preseca pas Francuzu, i uhvaćen je u ofsajdu.

27' -
Nastavlja se "bombardovanje" Živkovića iz daljine. Sada Kanga, ali pravo u golmana.

24' - PETKOVIĆ!

Marko Petković i Srđan Plavšić su bili najaktivniji po desnoj strai, ali je sada lopta došla do levog beka Dušana Anđelkovića, on je nastavio tamo gde je stao jesenas – sa drobrim centaršutevima, pa lopta ide na kontrabeka, ali Petković ne uspeva. Srđa Knežević je zakačio loptu...

21' - Donald!

Holanđanin je u svom stilu "raspalio" po lopti sa 17-18 metara, lopta je zakačila Boaćija, malo promenila pravac, ali dobro postavljen Živković. Nije uspeo da uhvati loptu zbog jačine udara, ali Pazarci se snalaze.

17' - 
Nova duga akcija, na kraju lopta do Kange, koji šutira iz velike udaljenosti, valjda je računao na to da će i golmanu Novog Pazara zasmetati dim koji je na terenu, ali to ide preko gola.

10' - Prva šansa na meču!

Dugo kombinovanje igrača Zvezde na sredini terena, ka šesnaestercu, sve iz prve, pa potom nakon lošeg prvog kontakta Plavšića lopta dolazi do Gelora Kange, on nakon dugo nameštanja, i pritom je ostavljen sam, šalje odličnu loptu ka utrčalom Džonu Ruizu, ali on šalje loptu pored dalje stative.

3' -
 Odmah Zvezda preuzima incijativu na početku meča, odmah kombinovanje Plavšić-Petković na desnoj strani, potom i korner Ruiza, ali bez opasnosti po Mladena Živkovića.

1' - Meč je počeo.

Izvor: MONDO


- Tribine se polako pune...

- Temperatura u Beogradu je samo tri stepena Celzijusa.

- Ulaz na stadion "Rajko Mitić" je besplatan.

- U prvom meču sezone, u Novom Pazaru, slavila je Zvezda (4:1), a meč je obeležio incident i povreda golmana Mladena Živkovića u duelu sa Predragom Sikimićem.

- Meč možete pratiti i na TV Arena Sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC