• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel protutnjao Zenicom!

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel zabilježili su prvu gostujuću pobjedu u proljećnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

  Poslije startnog trijumfa u Banjaluci nad mostarskim Zrinjskim, crveno-plavi su savladali Čelik u zeničkoj "Areni" rezultatom 22:32 (13:18) i upisali 12. "recku" u prvenstvu BiH.

Bila je to četvrta ovosezonska gostujuća pobjeda Banjalučana, koji su u Zenici već poslije poluvremena imali pristojnih pet golova prednosti - 18:13.

U nastavku su izabranici Ratka Đurkovića još dodatno pojačali odbranu i potvrdili da su neuporedivo kvalitetniji tim od domaćina, kojeg su u Banjaluci u okviru trećeg kola deklasirali rezultatom 40:28 (19:15).

Ove srijede u Zenici bilo je "plus 10" u korist "Velikana iz Gospodske".

Bojazan u ovakav ishod je u najavi meča uostalom apostrofirao i strateg Zeničana Seldin Rizvanović, koji je naglasio "kad vam u goste dolazi Borac m:tel, onda ustanete i stojite mirno".

Čelik: Dragac, Omerović 1, Mrkonjić 1, Begagić, Hadžić 1, Burić 2, Mrako, Bajramović 2, Čoruša, Begović 1, Tufekčić, Begagić 5, Zvekić 1, Babić, Skopljak 6, Pandžić 2. Trener: Seldin Rizvanović.

Borac m:tel: Beširević, Memić 2, Đurđević 3, Hercegovac, Daničić 3, Mijatović 7, Kosanović, Bubić, Efendić, Nježić 6, Majić 2, Lončar, Ćelić 3, Ćeranić 6, Unčanin. Trener: Ratko Đurković.

Najefikasniji kod crveno-plavih iz Banjaluke bili su Srđan Mijatović i Miloš Nježić sa po sedam golova, pogodak manje uknjižio je Marko Ćeranić, a veliki doprinos trijumfu dao je i golman Damir Efendić sa 18 odbrana.

Kod domaćeg Čelika, koji je upisao 10. ovosezonski poraz, najbolji akteri bili su Enes Skopljak sa šest pogodaka i kapiten Aldin Begagić s golom manje.

Osim osvojena tri boda, Borac m:tel će večeras da dobije rivala u četvrtfinalu Kupa BiH nakon žrijeba u Mostaru. U konkurenciji su Konjuh, Zrinjski, Bosna, Izviđač, Vogošća i Maglaj.

Derventa je deklasirala Prijedor rezultatom 34:23, a kompletan posao oko pobjede domaći su završili već u prvih 30 minuta kad je prednost iznosila "plus 11" 18:7.

Prvo ime kod izabranika Zorana Dokića bili su Goran Zemunović sa osam golova i golman Dragan Starčević sa 12 uspješnih odbrana.

U gostujućem taboru iz Prijedora "odskočio" je Darko Todorović sa sedam pogodaka.

Rezultati 16.kola

Čelik - Borac m:tel 22:32
Derventa - Prijedor 34:23
Sloga - Konjuh 28:26
Goražde - Krajina 24:23
Krivaja - Vogošća 25:32
Zrinjski – Maglaj 37:25

(Slobodna je ekipa Bosne)

TABELA: Vogošća 40, Borac m:tel 33, Derventa 28, Bosna 25, Konjuh 25, Zrinjski 25, Goražde 22, Maglaj 18, Sloga 18, Krivaja 16, Čelik 15, Prijedor 13, Krajina 6.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

UpCa

Samo naprijed, bravo za djecu, samod a se ovako i nastavi! Zavisni i zlobni neka se jedu i dalje, neka ih malo po koment sekciji

Rano je za euforiju

@UpCa Besmislena je euforija nakon pobjede nad ekipom koja se bori za ostanak u Premijer ligi BiH.Da vidimo koji će to trofej Borac osvojiti???

xxy

O tome smo i pričali. Nije niko od nas protiv Borca nego protiv nepotrebnih dovođenja i rasipanja novca. A ovaj je nešto nanjušio pa se sad vadi sa domaćim igračima. Međutim da nismo dizali ovoliku frku pitanje je da li bi ovako reagovao.

BL

@xxy za sve postoji pravi momenat... Ovo se u Borcu nije desilo od pocetka 2000. god. , da nasa mladost ovako zaigra i ovoliko golova da! Neopisivo mi je drago zbog nasih momaka!!! Samo naprijed!!!

celicni

Posrecilo se ...ubacio Ceranica koji ih spasio .

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC