• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern osvojio i Keln, OSAM golova u Dortmundu

Autor mondo.ba

Bajern savladao Keln rezultatom 3:0 i nanio mu prvi poraz kod kuće, Borusija poslije uzbudljivih 90 minuta stigla do trijumfa 6:2 protiv Leverkuzena.

Bez nekoliko standardnih igrača, sa mislima usmjerenim ka Ligi šampiona, Bajern je rutinski stigao do nova tri boda u 23. kolu Bundeslige.

Nije zabio osam kao u prošlom kolu, ali jeste tri i to je bilo više nego dovoljno  šampionu Njemačke za ubjedljivu pobjedu u Kelnu.

KELN – BAJERN 0:3 (0:1)

Iako je Bajern u prvom meču osmine finala Lige šampiona demolirao Arsenal rezultatom 5:1 Karlo Anćeloti očigledno ne želi da uđe opušteno u revanš pa je protiv Kelna kombinovao ekipu i odmarao nekoliko standardnih igrača.

Na klupi su ostali Humels, Roben, Riberi, Ćabi Alonso, ali i bez njih, Bavarci su stigli do rutinske pobjede nad Kelnom koji polako posustaje i pada na tabeli.

Odlične igre i sjajna forma Antonija Modesta doveli su Keln u vrh tabele, međutim, upali su u krizu i nakon loše serije u kojoj su upisali tri poraza i remi, “jarčevi” su pali ispod pozicije koja vodi u evropska takmičenja.

Do ove subote, RajnEnergi stadion u Kelnu bio je neosvojiva tvrđava, ali više nije poslije gostovanja šampiona koji je zasluženo stigao do 17. pobjede u sezoni.

Bajern je načeo Keln u 25. minutu, kada je Martinez pogodio mrežu, nakon odličnog dodavanja Vidala pored dekoncentrisane odbrane domaćih, u kojoj je bio i srpski internacionalac Neven Subotić.

Redale su se šanse pred golom Keslera, koji je imao nekoliko dobrih intervencija, poput one u 21. Minutu, međutim, uspjeli su domaći fudbaleri da odu na odmor sa samo jednim golom zaostatka.

Zanimljiva činjenica da su u prvom poluvremenu na gol Kelna šutirali svi igrači Bajerna osim bekova, Lama i Bernata.

Ova činjenica kao da je zasmetala Bernatu, pa je poslije samo tri minuta igre u nastavku, odlično ispratio akciju i preciznim šutom matirao Keslera za vođstvo Bajerna 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je “rezervista” Riberi u posljednjem minutu meča.

OSAM golova palo je na SignalIduna parku u Dortmundu u sjajnoj utakmici između Borusije i Bajera iz Leverkuzena.

Gosti su se dva puta vraćali na samo gol zaostatka, ali su poklekli u posljednjih 15 minuta meča i Borusija je sa tri gola u finišu stigla do ubjedljive pobjede 6:2.

Goleada u Dortmundu počela je već u šestom minutu kada je Dembele preciznim šutom doveo domaćina u vođstvo.

U 27. minutu goste su još jednom, deseti put ove sezone, skupo platili lošu odbranu kornera. Potpuno su zaboravili na Obamejanga, koji je pospremio loptu u mrežu za 2:0.

Odmah na startu drugog poluvremena Bajer je smanjio na 2:1, poslije prodora i preciznog udarca Folanda.

Obamejang je u 70. Minutu još jednom bio na praovm mjestu i ponovo sa neaka tri-četiri metra poslao loptu u mrežu za 3:1, ali se Bajer vratio u igru lijepim pogotkom Vendela iz slobodnog udarca u 74. minutu.

Činilo se da Bajer može bar do boda, međutim, samo tri minute kasnije Pulišić je pogotkom završio lijepu akciju Borusije za 4:2.

Više nego ubjedjivu pobjedu Borusije potvrdio je Širle pogotkom iz možda i prestrogo dosuđenog penala u 85. minutu, a konačnih 6:2 postavio je Gereiro u sudijskoj nadoknadi.

Hofenhajm je gubio 2:1 od Inglštata u 60. minutu, ali je ekipa Julijana Nagelsmana u posljednjih pola sata igre ne samo preokrenula, već i pošteno napunila mrežu gostiju i stigla do pobjede 5:2.

U derbiju začelja Verder je savladao Darmštat golovima Maksa Kruzea u 75. i 92. minutu i tako se udaljio od opasne zone u kojoj ostaju HSV, Ingolštat i već prežaljeni Darmštat.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 6:2 (2:0)

/Dembele 6,  Obamejang 27, 70, Pulišić 77, Širle 85, Gereiro 90+1

Majnc – Volfsburg 1:1 (1:1)

/Kordoba 24 – Gomez 20/

Keln - Bajern Minhen 0:3 (0:1)

/Martinez 25, Bernat 48, Riberi 90/

Verder – Darmštat 2:0 (0:0)

/Kruze 75 penal, 90+2/

Hofenhajm – Ingolštat 5:2 (1:1)

/Rudi 17 Salaj 62, 79, Kramarić 77, Hubner 88 – Koen 38, Sule 60 autogol/

Borusija Menhengladbah - Šalke (18:30)

U nedjelju:

Ajntraht - Frajburg (15:30)

HSV - Herta (17:30)

Odigrano u petak:

Augzburg - Lajpcig 2:2 (1:1)

/Stafilidis 19, Hinteregen 60 - Verner 25, Komper 52/

TABELA: Bajern Minhen 56, Lajpcig 49 , Borusija Dortmund 43, Hofenhajm 41, Herta (-1) 37, Ajntraht (-1) 35, Keln 33, Bajer Leverkuzen 30, Frajburg (-1) 30, Borusija Menhengladbah (-1) 29, Majnc 29, Augzburg 28, Šalke (-1) 27, Verder 25, Volfsburg 23, HSV (-1)  20, Ingolštat 18, Darmštat 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC