• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita kroz "iglene uši", Partizan treći?

Autor mondo.rs

Zagrepčani na gostovanju Olimpiji posle "minus 14" u trećoj četvrtini izborili produžetak, a onda slavili pobedu koja će najverovatnije biti vredna drugog mesta pred plej-of.

Ekipa Olimpije bila je nadomak iznenađenja u susretu sa Cedevitom, ali gosti su se provukli i napravili ključni korak ka drugom mestu, koje donosi prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Olimpija - Cedevita 92:94, u regularnom toku 83:83 (29:20, 20:25, 15:18, 19:20, 9:11)!

Tim Veljka Mršića ima skor 19-6, kao i Partizan, a uz to i 2:0 u međusobnim susretima, tako da će iduće subote protiv FMP Železnika na svom parketu imati veliku priliku da "overi" drugu poziciju.

Crno-beli istog dana gostuju Igokei, dok trenutno četvrta Budućnost (17-7) u ponedeljak dočekuje MZT Skoplje, pa gostuje Crvenoj zvezdi. Da bi se Podgoričani probili na treće mesto, moraće da dobiju oba preostala meča, a Partizan da izgubi u Laktašima.

Kako se odvijala utakmica 25. kola u dvorani "Stožice", ekipa Partizana i njeni navijači mogu da žale za drugačijim ishodom.

Olimpija je u 27. minutu vodila 64:50 i činilo se da će to biti krah "sokića" poput onog u novobeogradskoj Hali sportova pre godinu dana, kada su porazom od "nezainteresovanog" Partizana praktično prepustili Zvezdi drugo mesto i domaći teren u polufinalu.

Ovog puta se Cedevita (igrala bez sjajnog beka Rajana Boutrajta, koga muči skočni zglob) na vreme "osvestila" i serijom 15:0 preokrenula na 64:65.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, opipljiva prednost ponovo je bila na strani "zmajčeka" - 75:67.

JANKOVIĆ I BACANJA

Krilni centar Olimpije Nikola Janković po ko zna koji put je lošim izvođenjem slobodnih bacanja devalvirao svoju kvalitetnu partiju. Protiv Cedevite je šutirao "penale" 2-15, a u jednom periodu ih je promašio 12 zaredom.

Finiš regularnog toka doneo je još preokreta. Marko Tomas u 39. minutu se prošetao do obruča (79:80), a Olimpija potpomognuta protivnikovim greškama stekla 83:80. Kada je Babić 16 sekundi pre kraja iskoristio samo jedno slobodno bacanje, sudbina utakmice bila je potpuno u rukama Ljubljančana.

Međutim, Hrovat je pod pritiskom izgubio loptu odmah po izvođenju ispod koša, a Miro Bilan na asistenciju Babića izborio produžetak - 83:83!

I u ekstra periodu je Olimpija prvo bila bliža pobedi (89:85), Luka Babić režirao je preokret na 89:93, ali ni Cedevita nije uspela da "prelomi".

Tomas je sa dva promašaja u poslednjem napadu ostavio Olimpiji vremena za brz napad, Brendon Džeferson je na krilu pronašao samog Juru Pelka, a njegov šut za tri poena i pobedu pogodio je samo obruč...

Olimpija - Cedevita 92:94
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


OLIMPIJA: Janković 20 (10sk, 4as, 3izg), Džeferson 18 (4sk, 4as, 5ukr, 3izg), Hrovat 17 (6sk, 4as, 3ukr, 2blk), Oliver 16 (4sk, 6as), Pelko 12...

CEDEVITA: Babić 18 (7sk, 3as), Bilan 15 (3as, 4izg), Krušlin 13 (5as), Džejms 12 (8sk), Šurna 10...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC