• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enigma Džon Ruiz

Autor mondo.rs

Kako stvari stoje, Kostarikanac na leto neće moći da pomogne Crvenoj zvezdi u borbi za Evropu...

 Džon Ruiz enigma FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Leta 2016. u Crvenu zvezdu je kao slobodan igrač stigao Džon Hairo Ruiz, nekadašnja nada Lila koja se kalila u Belgiji (Muskorn i Ostende) i Ukrajini (Dnjepar). Ugovor je potpisan na tri godine, ali čini se da će biti okončan mnogo ranije...

Kostarikanac je među crveno-bele došao fizički zapušten, trebalo mu je vremena da uđe u kondiciju, a kada je konačno došao do daha, sve više se čini da osim turbo pogona u nogama i nema baš mnogo toga da ponudi. Čak kruži i mišljenje da bi korisniji bio na poziciji beka, kada već ne igra na "svom" desnom krilu, već uz levu aut-liniju, što ga prilično usporava u fazi napada.

Osim u Kruševcu, gde je bio strelac jedinog gola u pobedi 1:0 i protiv Vojvodine (4:1) i Radničkog iz Niša (2:1), kojima je takođe zatresao mreže, nije pružio partije vredne pomena.

Upisao je još dva gola - protiv Novog Pazara(4:1) i Metalca (3:1) - kao i tri asistencije, ali ukupno gledano, njegov učinak u 26 utakmica ove sezone je premalo za ono što se očekuje od inostranog fudbalera u Crvenoj zvezdi.

Posebno je razočarao u najbitnijim utakmicama, na međunarodnoj sceni i u dva "večita derbija".

Minulog vikenda, u drugom ovosezonskom duelu sa Partizanom (1:1), uspeo je da asistira Kangi za pogodak, ali kako je odigrao utakmicu najbolje pokazuje da mu čak i to nije bilo dovoljno da zasluži prelaznu ocenu za svoju partiju.

U prilog Kostarikancu ide to što su mu 23 godine, pa bi u Zvezdi mogli još malo da se strpe u nadi da će zablistati i podići cenu na tržištu, ali tu se javlja novi problem...

Narednog leta, od 7. do 26. jula, u Sjedinjenim Američkim Državama igra se Gold kup, zvanično FIFA takmičenje na kojem učestvuju reprezentacije iz Severne, Centralne Amerike i Kariba, među kojima je i Kostarika.

Iako ne igra na nivou koji od njega očekuju Zvezdini navijači, biće iznenađenje ukoliko se Ruiz ne nađe na spisku selektora Oskara Ramireza.

To bi značilo da neće biti u mogućnosti da pomogne crveno-belima u utakmicama evropskih kvalifikacija, zbog čega je najviše i doveden.

S druge strane, ukoliko ne dobije poziv selektora, pitanje je da li uopšte zaslužuje mesto u timu Crvene zvezde, kao i kolika će mu onda biti tržišna cena...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC