• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real i Bajern u gostima kao kod kuće - UBEDLJIVO!

Autor mondo.rs

Dobili smo prve četvrtfinaliste Lige šampiona...

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona su pozanti: Real Madrid i Bajern Minhen.

I jedni i drugi uspeli su ponovo da savladaju svoje rivale, identičnim rezultatima kao kod kuće, iako su gubili na poluvremenima:

Napoli - Real Madrid 1:3 (1:0), za ukupnih 2:6 i Arsenal - Bajern Minhen 1:5 (1:0), za ukupnih 2:10!

Surovi su bili Bavarci prema ekipi Arsena Vengera i još jednom ubedljovm pobedom verovatno dodatno ubrzali proces odlaska iskusnog Francuza sa klupe "tobdžija". Ponadali su se domaći navijači da bi čudo moglo da se dogodi kada je Volkot u 20. minutu postigao veoma lep pogodak, međutim, optimizam je brzo splasnuo... Levandovski je u 54. minutu iznudio penal i crveni karton za Košćelnog, a zatim i pogodio sa bele tačke. Bila je to kazna za promašaj Žirua par minuta ranije, ali i najava nove goleade...

Arsenalu je ovo bio najubedljiviji poraz na domaćem terenu u poslednjih 18 godina, a čak sedma uzastopna eliminacija u osmini finala, od čeka je "dželat" čak tri puta bio Bajern (prethodno 2013. i 2014. godine).

Podno Vezuva, nada je trajala nešto duže, jer je Napoli odigrao odlično prvo poluvreme, vodio 1:0 golom Mertensa od 24. minuta i imao još nekoliko prilika da dođe do 2:0, kojima bi anulirao poraz u Madridu. Po povratku sa odmora, ipak, Serhio Ramos je u razmaku od samo pet minuta raspršio snove temperamentnih južnjaka iz Napulja, koji su do poslednjeg mesta ispunili tribine San Pola još satima pre početka utakmice.

Kapiten Madriđana u svom stilu, glavom posle kornera, pogodio je prvo u 52, a onda i u 57. minutu. Doduše, taj drugi gol upisan je kao autogol Mertensa, koji je u nameri da blokira Ramosov šut, zapravo prevario Rejnu... Od tog trenutka tempo igre je prilično pao, a tačku na utakmicu stavio je Alvaro Morata u nadoknadi.

Žreb parova četvrtfinala održaće se u petak, 17. marta, a utakmice će se igrati 11, 12, 18. i 19. aprila.

SASTAVI:

ARSENAL: Ospina - Monreal, Košćelni, Mustafi, Beljerin - Džaka, Remzi (72. Kokelan) - A. Sančez (72. Perez), Okslejd-Čemberlejn, Volkot - Žiru (72. Ozil).

BAJERN MINHEN: Nojer - Alaba, Humels, Martinez, Rafinja - Vidal, Alonso - Riberi (79. Kimih), Alkantara (79. R. Sančez), Roben (71. Kosta) - Levandovski.

NAPOLI: Rejna - Gulam, Kulibali, Albiol, Hisaj - Hamšik (75. Zjelinski), Dijavara, Alan (56. Rog) - Insinje (70. Milik), Mertens, Kaljehon.

REAL MADRID: Navas - Marselo, Ramos, Pepe, Karvahal - Modrić (80. Isko), Kasemiro, Kros - Ronaldo, Benzema (77. Morata), Bejl (68. Vaskez).

IZ MINUTA U MINUT:

Kraj.

90+1' GOOOOOL - Alvaro Morata stavlja tačku na pobedu Reala - 3:1. Natrčao je na odbijenu loptu posle Rejnine odbrane šuta Ronaldu. Zaspali su defanzivci Napolija, a iskoristio je to odlični napadač Madriđana.

...
Izvor: YouTube

85' GOOOL, Arsenal - Bajern 1:5 (ukupno 2:10)! Drugi pogodak Vidala, opet kao na treningu. Čileanac je zajedno sa Daglasom Kostom izbegao ofsajd zamku, Brazilac je prihvatio pas Renata Sančeza i odložio loptu Vidalu. Retko se u Ligi šampiona viđa da dvojica igrača jednog tima izađu sami pred golmana, ali i to je večeras videla publika na "Emirejtsu".

...
Izvor: YouTube

80' GOOOL, Arsenal - Bajern 1:4 (ukupno 2:9)! Greška odbrane Arsenala, lopta je na 30 metara od gola bukvalno poklonjena agresivnim gostujućim igračima. Arturo Vidal je rutinski rešio tu situaciju.

-..
Izvor: YouTube

78' GOOOL, Arsenal - Bajern 1:3! Daglas Kosta vukao je kontru, a dvojica saigrača su mu otvorila prostor da jednim driblingom na 16 metara stvori dobru poziciju za šut. Plasirao je loptu u donji desni ugao i postigao najlepši gol na utakmici.

...
Izvor: YouTube

75' Tempo igre u Napulju prilično je opao posle drugog gola Madriđana. Čini se da su se domaći fudbaleri pomirili sa eliminacijom.

73' Venger je obavio trostruku izmenu. Kokelan, Perez i Ozil u igri su umesto Remzija, Sančeza i Žirua.

68' GOOOOL - Preokrenuo je i Bajern, 1:2 (ukupno 2:7)! Ospina je loše ispucao loptu, Roben je pokrenuo novi napad gostiju, zatim je Sančez na kratko došao do lopte, pa je izgubio. Epilog - Roben utrčava u kazneni prostor, sam ispred Ospine i lako pogađa mrežu.

...
Izvor: YouTube

64' Bajern sa igračem više "pleše" po terenu i Levandovski je mogao da postigne drugi gol, ali je sa desetak metara tukao pravo u Ospinu.

- Košelni je isključen na sugestiju pomoćnog sudije, za relativno blag kontakt telom sa Levandovskim, doduše u čistoj šansi za gol. Isti taj pomoćnik u prvom poluvremenu je ocenio da nije bilo penala posle starta Alonsa na Volkota.

57' GOOOOL - Real Madrid vodi 2:1, za ukupnih 5:2. Ponovo je strelac bio Serhio Ramos i ponovo posle centaršuta iz kornera! Doduše, loptu je na putu ka golu glavom zakačio jedan igrač Napolija i prevario Pepea Rejnu.

...
Izvor: YouTube

55' GOOOOL - Bajern otklanja sve dileme! Rezultat je 1:1, Robert Levandovski je iskoristio penal (ukupno 2:6). Golu je prethodila situacija u kojoj je Loran Košelni oborio centarfora Bavaraca i dobio crveni karton, čime bi Arsenalova misija postala nemoguća i da je Ospina odbranio šut sa 11 metara.

...
Izvor: YouTube

51' GOOOOL - Real Madrid stiže do izjednačenja 1:1, a ukupne prednosti 4:2. Pogodio je Serhio Ramos u svom stilu, udarcem glavom posle centaršuta iz kornera. Asistent je bio Toni Kros.

..
Izvor: YouTube

48' I po povratku sa odmora Real je prvi zapretio. Benzema je šutirao sa distance, ali malo pored gola.

46' Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Domaćini vode, ali gosti i dalje imaju ukupnu prednost.

45' Sančez je pokušao iz slobodnog udarca sa više od 20 metara, lak posao za Nojera. Arsenal ide na odmor sa minimalnom prednošću, ali i tri gola zaostatka računajući obe utakmice.

41' Propala je kontra Arsenala, pokušao je da uzvrati Bajern, a završilo se šutom Robena sa 18 metara - pravo u golmana Ospinu.

38' Levandovski... Najbolji strelac Bajerna se zavukao iza odbrane Arsenala, Roben ga je lepo uposlio, ali Poljak je traljavo uhvatio volej i lopta je odskakutala pored gola. Velika šansa za 1:1.

37' STATIVA NAPOLIJA! Lopta je u kaznenom prostoru došla do Mertensa, strelac prvog pogotka je šutirao "iz prve" i pogodio dno desne stative... Umalo da Napoli pređe u vođstvo u ukupnom bilansu!

34' Na "Emirejtsu" je Volkot apsolutno najzapaženiji fudbaler, ne samo zbog vodećeg gola. Prvo je u 32. minutu pokušao da iznudi penal (Alonso ga je "odneo", ali prvo mu je izbio loptu), da bi dva minuta kasnije opet snažno šutirao iskosa sa desne strane. Ovog puta je pogodio samo spoljni deo mreže...

30' STATIVA! Imao je Kristijano Ronaldo priliku da izjednači, uspeo je da pobegne Kulibaliju i obiđe Reinu, međutim, pogodio je samo okvir gola.

24' GOOOOL - Napoli vodi 1:0 (ukupno 2:3)! Snažnim udarcem iz trka, iskosa po desnoj strani, Dris Mertens uspeo je da matira Kejlora Navasa i donese oduševljenje na San Paolo stadionu. Eventualnom pobedom 2:0, Napoli bi prošao u četvrtfinale.

...
Izvor: YouTube

20' GOOOOL - Arsenal vodi 1:0 (ukupno 2:5)! Tio Volkot ušao je u kazneni prostor i iskosa sa desne strane topovski šutirao u "krov" Nojerove mreže. Brzonogi napadač imao je sreću da lopta prilikom njegovog driblinga pogodi u petu Žirua, inače bi mu možda pobegla...

...
Izvor: YouTube

17' Arsenal sve opasniji. Odbrana Bajerna otklonila je opasnost posle novog pasa za Volkota kroz sredinu, a onda i posle centaršuta sa desnog boka. Publika je živnula, ali dok "tobdžije" ne postignu bar jedan gol - nema razloga za preteranu galamu.

15' Prvi šut u okvir gola podno Vezuva upisali su gosti. Toni Kros je lepo uhvatio volej na centaršut Bejla, ali je Rejna bio dobro postavljen. Bila je to i prva prilika za Real, dok je Napoli dosta ofanzivniji, ali i dalje bez gol-šanse.

10' Mlak početak na "Emirejtsu". Osim pravovremenog istrčavanja Manuela Nojera na dugu loptu upućenu Volkotu, jedino uzbuđenje priredili su navijači Bajerna, kada su prekinuli utakmicu bacanjem rolni papira u teren.



10' Napoli je dobro ušao u utakmicu. Imali su domaći fudbaleri dva opasna napada u uvodnim minutima, međutim, nisu uspeli da zaprete Navasu.

- Koreografija navijača Napolija uoči utakmice, uz poruku: "Hvala Bogu na fudbalu, hvala Bogu na Ligi šampiona, hvala Bogu na Napoliju, hvala Bogu na nadi, hvala Bogu jer sluša naše snove".



- Venger je u poslednji čas morao da izvrši promenu u početnoj postavi. Dani Velbek se povredio na zagrevanju i menja ga Olivije Žiru.

- Navijači Arsenala su pre meča na "Emirejtsu" organizovali protestni marš protiv Arsena Vengera. Opširnije OVDE.

Po viđenom u prvim duelima, favoriti su poznati, međutim, navijači domaćina u revanšima i dalje veruju da njihovi klubovi mogu do senzacionalnih iznenađenja.

Optimizam posebno vlada podno Vezuva, gde je prava histerija još od dolaska Madriđana u Napulj. Put autobusu sa igračima Reala blokiran je prvo od aerodroma do hotela, pa kasnije i od hotela do stadiona, tokom noći stvarana je buka kako se gosti ne bi dovoljno naspavali...

Da li će se sva ta energija preneti i na fudbalere, saznaćemo uskoro...

U Londonu je, ipak, nešto manja euforija jer crveno-beli moraju da nadoknade čak četiri gola, a nijedna od devet ekipa koja je bila u istoj situaciji kroz istoriju Lige šampiona, nije uspela u tome. Englezi se, doduše, nadaju da bi Arsenal mogao da napravi podvig kao Partizan protiv Kvins Park Rendžersa 1984. u Kupu UEFA.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

utorak:

Arsenal - Bajern Minhen 20.45, TV Arena sport 1 (prva utakmica 1:5)
Napoli - Real Madrid 20.45, TV Arena sport 3 (prva utakmica 1:3)

sreda:

Borusija Dortmund - Benfika 20.45, TV Arena sport 3 (prva utakmica 0:1)
Barselona - PSŽ 20.45, RTS 1 (prva utakmica 0:4)

14. mart:

Juventus - Porto (prva utakmica 2:0)
Lester - Sevilja (prva utakmica 1:2)

15. mart:

Monako - Mančester siti (prva utakmica 3:5)
Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (prva utakmica 4:2)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC