• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda preokretom sačuvala "plus šest" i Božovića!

Autor mondo.rs

Vojvodina posle osam minuta vodila 2:0, ali su gosti u drugom poluvremenu uspeli da dođu do pobede.

 Zvezda preokretom sačuvala "plus šest" i Božovića! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Derbi 25. kola Superlige u potpunosti je opravdao taj epitet. Sjajna utakmica viđena je na "Karađorđu":

Vojvodina - Crvena zvezda 2:3 (2:0).

Samo osam minuta trebalo je domaćim fudbalerima da postignu dva gola, ali su gosti u nastavku uspeli da, konačno u nekoj bitnoj utakmici, pokažu karakter, zaigraju mnogo bolje i dođu do važne pobede.

Jak pritisak Vojvodine od prvog minuta brzo je doneo rezultat. Prvo Dejan Meleg u 5, a onda i Darko Puškarić u 8. minutu matirali su Filipa Manojlovića.

Tek posle primljenih golova, Zvezdini igrači su uspeli da priđu protivničkom kaznenom prostoru i stvore nekoliko prilika. Prvi udarac ka golu mladog Emila Rackova uputio je Dušan Anđelković u 16. minutu, a jedinu gol-šansu u prvom delu imao je Džon Ruiz u 29. Kostarikanac je bio sam iskosa po levoj strani, pokušao je da plasira loptu pored Rackova, ali je golman Vojvodine odlično reagovao.

Po povratku sa odmora viđena je potpuno drugačija slika. Rastrčali su se i beogradski crveno-beli, a to im se isplatilo već u 50. minutu. Posle kratkog dodavanja iz kornera, Srđan Plavšić je uputio centaršut, Le Talek uklizao, a lopta završila u mreži. Ostala je, međutim, dilema koji od njih dvojice je bio strelac, ali to je i manje bitno.

Pogodak je dodatno motivisao goste, usledili su novi napadi, pa je u 61. stiglo i izjednačenje. Ričmond Boaći je udarcem glavom na centaršut Dušana Anđelkovića podsetio na odličnu saradnju iz pripremnih mečeva.

Tek taj pogodak rasplamsao je vatru na terenu "Karađorđa". Tempo igre je bio izuzetno visok, napadali su i jedni i drugi, ali su igrači Crvene zvezde bili srećniji.

U 70. minutu Puškarić je nespretno reagovao ispred Boaćija na centaršut Kange i postigao autogol. Iako je do kraja Vojvodina mogla do izjednačenja, ispostavilo se da je to bio poslednji pogodak u meču za, možda i nezaslužen poraz "lala" u odnosu na prikazanu igru.

Crvena zvezda je ovom pobedom sačuvala šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, dok Vojvodina sada zaostaje 10 za liderom.

U najavi ove utakmice trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, rekao je da će podneti ostavku ukoliko njegov tim izgubi u Novom Sadu, međutim, po završetku meča je pred kamerom TV Arena sport izjavio da to ne bi učinio i da je samo želeo da motiviše ekipu.

VOJVODINA: Rockov – Lakićević, Planić (76. Trujić), Maslać, Antić – Vukasović (83. Spremo), Babić (64. Kovačević), Meleg, Puškarić, Paločević – Malbašić.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Anđelković, Al. Luković, Frimpong, Petković - Donald, Le Talek - Ruiz, Kanga (86. Poletanović), Plavšić (84. Milić) - Boaći (90+1. Vujaklija).

Glavni sudija bio je Danilo Grujić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Lukav pokušaj Malbašića u poslednjim trenucima utakmice, šutirao je ispod "živog zida", međutim, nedovoljno jako da bi savladao Manojlovića.

- U prvom od četiri minuta nadoknade priliku da debituje za Crvenu zvezdu dobio je Srđan Vujaklija, koji je zamenio Ričmonda Boaćija.

- Velika šansa za Trujića da u 81. minutu donese izjednačenje Vojvodini, ali je Filip Manojlović sjajno intervenisao.

- Ponovo je Džon Ruiza imao šansu, ovaj put je bolje šutirao nego u 29. minutu, ali je Rockov opet bio uspešniji. Još desetak minuta do kraja ove odlične utakmice.

- Ne predaju se domaći fudbali. Dobro je prošao Antić u 78. minutu, ali je izostala bolja završnica akcije.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:2 od 70. minuta autogolom Puškarića! Nespretno je vezista Vojvodine reagovao ispred Boaćija na centaršut Kange.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda stiže do izjednačenja 2:2! Ričmond Boaći je odlično reagovao glavom u 61. minutu na centaršut Dušana Anđelkovića.

gol
Izvor: YouTube


- Zvezda je bolje ušla u drugo poluvreme, međutim, dve greške odbrambene linije omogućile su gostima dve šanse, što im je vratilo samopouzdanje. U toku je 58. minut. Odličan tempo utakmice...

- Dobra šansa za Vojvodinu u 55. minutu, Ivan Lakićević je ostao sam na desnoj strani, šutirao pod prečku, ali je Filip Manojlović odlično intervenisao.

- GOOOL! Crvena zvezda uspeva da smanji razliku pogotkom Srđana Plavšića ili Damijena Le Taleka u 50. minutu. Mladi krilni fudbaler je centrirao sa desne strane, a dilema je da li je Francuz zakačio loptu... Gol je pripisan Le Taleku.

gol
Izvor: YouTube


- Dobar centaršut Dušana Anđelkovića u 49. minutu, međutim, u kaznenom prostoru Vojvodine nisu se razumeli Srđan Plavšić i Ričmond Boaći.

- Prekid zbog baklji na terenu nije dugo trajao. Utakmica je nastavljena...

- Prekid utakmice tek što je počelo drugo poluvreme. Razlog su baklje na terenu bačene sa istročne tribine, na kojoj su gostujući navijači.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Vojvodina je mnogo bolje ušla u utakmicu, brzo povela i potom sigurno čuvala prednost. Zvezda je imala dve dobre prilike za gol, ali Ruiz i Boaći nisu bili precizni. Doduše, i "lale" su iz kontranapada mogle do još ubedljivijeg vođstva...

- Neverovatno šta Meleg nije iskoristio u 45. minutu! Odlično ga je proigrao Malbašić, ali umesto da šutira iz prve, kapiten Vojvodine je dao sebi "for", što je iskoristio Donald da izbije loptu u korner.

- Zvezda je preuzela inicijativu, ali domaći prete iz kontranapada. U 40. minutu umalo da Babić kazni neuspelu ofsajd zamku gostujućih defanzivaca, međutim, otišao je previše iskosa...

- Najbolja prilika za Crvenu zvezdu u dosadašnjem toku viđena je u 29. minutu! Džon Ruiz je bio potpuno sam na levoj strani posle dodavanja Boaćija, pokušao je da plasira loptu pored Emila Rockova, ali je mladi golman Vojvodine odlično intervenisao.

- Oslobodili su se Zvezdini fudbaleri pritiska i stvorili nekoliko dobrih napada, ali se Novosađani uspešno brane. U toku je 25. minut.

- Konačno jedan dobar napad Zvezdinih fudbalera. U akciji iz 19. minuta učestvovali su Kanga, Plavšić i Boaći, ali je napadač crveno-belih bio neprecizan.

- Prvi šut Zvezdinih igrača viđen je u 16. minutu. Anđelković je pokušao sa 17-18 metara posle glavom spuštene lopte Ruiza, ali je šutirao preko gola.

- Zvezda u prvih 15 minuta utakmice bez šanse. Jedva da su gosti uspeli da priđu kaznenom prostoru Vojvodine.

- GOOOL! Vojvodina vodi 2:0! Darko Puškarić je u 9. minutu bio na pravom mestu posle centaršuta Malbašića iz kornera i loše reakcije Marka Petkovića.

gol
Izvor: YouTube


- Domaćin je mnogo bolje ušao u utakmicu. U 8. minutu Babić je bio u prilici, dobro je šutirao iskosa sa leve strane, ali je Manojlović uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner.

- GOOOL! Vojvodina vodi od 5. minuta golom Dejana Melega. Kapiten Novosađana odlično je ispratio kontranapad svog tima. Paločević je centrirao sa desne strane, Malbašić nije uspeo da dođe do lopte, ali se onda od golmana Manojlovića odbila do Melega, koji je iskoristio šansu.

gol
Izvor: YouTube



- Nekoliko minuta pre početka utakmice na tribinama "Karađorđa" je oko 8.000 gledalaca, ali ima još onih koji nisu ušli na stadion.

- Jedan navijač Vojvodine imao je sreće da bude izvučen u nagradnoj igri pred utakmicu u kojoj je, zahvaljujući Andreasu Bremeu, dobio dve VIP ulaznice za utakmicu Bajern Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona! Ko će biti rival Bavarcima, saznaćemo posle žreba u petak, 17. marta.

Izvor: MONDO/M. Vujičić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC