• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Efendićev STOP za Bosnu - 20 odbrana!

Autor mondo.ba

Maestralni čuvar mreže Damir Efendić najzaslužniji za trijumf Borca m:tel u derbiju 19. kola Premijer lige BiH protiv sarajevske Bosne 29:27 (15:12).

 RK Borac m:tel RK Bosna rukomet Premijer liga BiH 19. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Uprkos velikim problemima i izostanku jedinog pivota Đorđa Ćelića zbog suspenzije, rukometaši Borca m:tel u derbiju 19. kola protiv sarajevske Bosne upisali su peti uzastopni trijumf u Premijer ligi BiH.

Utakmica je prelomljena u periodu od 35. do 45. minuta, kada su Banjalučani napravili veliku seriju 8:1, najviše zahvaljujući bravuroznim odbranama čuvara mreže Damira Efendića.

BORAC M:TEL - SLOGA 29:27 (15:12)

Početak susreta u "BorikU", koji prati oko 800 gledalaca, protekao je u izjednačenoj borbi. Igralo se gol za gol, da bi gosti zatim napravili mini seriju 3:0, preuzeli vođstvo i poveli 9:7 nakon brzog kontranapada Tarika Alibegovića.

Statično je djelovao napad Banjalučana, ali nakon tajm-auta koji je zatražio strateg domaćih Ratko Đurković, Goran Daničić prekinuo je seriju Bosne, a onda i Dejan Unčanin realizovao sedmerac za izjednačenje 9:9.

Iskusni desni bek bio je najefikasniji u prvom poluvremenu sa šest pogodaka, od čega tri sa sedam metara.

Ipak, nešto bolja igra domaćih u finišu prvih 30 minuta. Vladan Đurđević je realizovao sjajan kontranapad i donio Borcu m:tel tri gola prednosti, sa kojim se i otišlo na odmor.

Furiozno su gosti startovali u nastavku i vrlo brzo stigli do egala, 16:16. Ipak, ponovo su nakon minuta predaha i savjeta crnogorskog stručnjaka, napravili seriju 4:0 i stekli prvi put četiri gola prednosti.

Imali su Banjalučani dobar postotak realizacije kontranapada, a Mirko Majić i Miloš Lončar završavali su većinu tih brzih akcija.

Raspoložen je u tim trenucima bio i čuvar mreže crveno-plavih Damir Efendić, koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao, "zaključao" svoj gol i čuvao prednost Banjalučana.

Borac m:tel sa igračem manje postigao je dva gola, prvo Duško Hercegovac, a onda i Majić, za "plus pet" u 40. minutu, pa je strateg Zuhdija Korkarić tajm-autom pokušao da zaustavi nalet domaćih. Ipak, nisu gosti uspjeli. Mladi Miloš Nježić postigao je još jedan pogodak, za seriju 7:1, odnosno 23:17.

Seriju domaćih nastavio je Srđan Mijatović, pogodio nakon kontranapada za 24:17 i tada je bilo jasno da će Borac m:tel doći do nove pobjede u bh. eliti.

Potpuno se raspala igra Sarajlija, koji nisu mogli da pogode bukvalno ništa, odnosno Efendić je "poskidao" sve pokušaje gostiju. Ukupno je sakupio čak 20 odbrana, pa su posljednjih desetak minuta na golu proveli Milan Kosanović i mladi Arman Beširević.

U redovima Borca m:tel najefikasniji su bili Unčanin i Majić sa po šest golova, dok je goste predvodio Almir Osmanhodžić, strijelac devet pogodaka.

Prednost Borca m:tel rasla je iz minuta u minut, do maksimalnih "plus osam", kada je Đurković na teren poslao nekolicinu mladih igrača, koji rjeđe dobijaju šansu. Prednost se tada malo istopila, pa je meč završen rezultatom 29:27.

Banjalučani su se učvrstili na drugoj poziciji sa 42 boda, dok će Bosna teško do plasmana u plej-of. U narednom kolu Borac će gostovati u Doboju ekipi Sloge.

PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO:

Borac m:tel - Bosna 29:27 (15:12)

U subotu:

Čelik - Derventa (18:00)
Maglaj - Goražde (19:00)
Krajina - Prijedor
Vogošća - Sloga
Zrinjski - Krivaja (20:00)

Slobodna ekipa: Konjuh

TABELA: Vogošća 46, Borac m:tel (+1) 42, Zrinjski 31, Derventa 31, Konjuh 28, Bosna (+1) 25, Goražde 22, Maglaj 21, Sloga 21, Krivaja 19, Čelik 15, Prijedor 13, Krajina 9.

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igra Borca

Ovakvom igrom Borac će biti 5. na kraju sezone.

Baba Vanga

@Igra Borca ja sam mislio da ce se raspasti do NG i u drugoj polusezoni boriti za opstanak 😋🙌🙌 Cak sam i javno to pisao i na kraju glup ispadao. Sad sam sav jadan sto nije tako pa lajem u prazno, a ne znam ni zasto... Cak likujem kad cujem da se igraci povrijedjuju, pa kontam sad ce poraz, ali iscupaju se nekako, majku mu! Evo jos malo ce kraj sezone, a ja jos uvijek cekam poraz na domacem terenu, da uzivo vidim debakl i nasladjujem se... vec me ozbiljno nerviraju, dobicu cir na zelucu! Razumijem vas potpuno, istu muku imamo 😁😁😁 Ja u principu volim Borac, ako me razumijete!!!

Treća liga

Kvalitet igre je bio u rangu treće lige Makedonije...

piši briši

@Treća liga Ono kada ne znaš šta da napišeš od tuge.

Borik

@Treća liga ne znam, nisam gledao trecu makedonsku ligu, a siguran sam da niste! 3 boda, rodjace... samo to se broji! Ajmo Borac!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC