• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez starca Peruanca nema udarca!

Autor mondo.ba

Fenomenalnom Klaudiju Pizaru bila su potrebna samo tri minuta da donese vrijedan bod Verderu u Leverkuzenu. U 38. godini postigao 191. gol u Bundesligi, domaći promašili penal za pobjedu u 95. minutu!

Ni promjena trenera i dolazak Tajfuna Korkuta nisu donijeli napredak u igri Bajer Leverkuzena.

Turski stručnjak na klupi "apotekara" debitovao je remijem protiv Verdera iz Bremena 1:1, iako je bio blizu trijumfa.

Bod gostima, koji su gubili do 79. minuta, donio je sjajni, 38-godišnji veteran Klaudio Pizaro. Veliku šansu domaći su imali duboko u sudijskoj nadoknadi, ali nisu uspjeli da iskoriste jedanaesterac!

BAJER LEVERKUZEN - VERDER 1:1 (1:0)

Već u 7. minutu "apotekari" su stigli do prednosti. Julijant Brant topovski je šutirao, lopta je pogodila prečku, pala na gol-liniju i odbila se u polje, a na pravom mjestu našao se Kevin Foland i glavom je pospremio u mrežu.

Zanimljivo, od ukupno 36 golova koliko je Foland postigao u Bundesligi, samo dva je dao glavom, i to OBA Verderu. Istina, prvi od njih postigao je prije tri godine, kada je nosio dres Hofenhajma.

Osim gola na otvaranju susreta, gledaoci na "BajAreni" nisu vidjeli bog zna kakav fudbal. Igralo se većinom između dva šesnaesterca, bez velikih uzbuđenja. Sve do posljednjih desetak minuta meča.

Legendarni golgeter, osim Verdera, u Bundesligi je nosio i dres Bajerna iz Minhena. Ukupno je u najjačoj njemačkoj ligi upisao 423 nastupa za ova dva kluba (Verder 199, Bajern 87) i postigao 191 gol.

Imali su domaći prednost sve do 79. minuta, kada se sjajno našao veteran Klaudio Pizaro i 191. put zatresao mrežu protivnika u Bundesligi.

Peruanac se samo tri minuta ranije ušao u igru, instinktivno reagovao, pao na zemlju, pridigao se, a onda butinom postigao prvi gol u sezoni i donio izuzetno vrijedan bod timu iz Verdera u borbi za opstanak.

Bajer je susret završio sa desetoricom, jer je Brazilac Vender u 90. minutu zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje.

Mogao se Pizaro proslaviti u 94. minutu, ali je Bernd Leno uspio da odbrani njegov udarac u situaciji "jedan na jedan".

Leverkuzen je promašio čak DEVET od posljednjih 13 kaznenih udaraca!

Samo 10 sekundi pred kraj, domaći su imali veliku priliku iz jedanaesterca da dođu do trijumfa. Ipak, Omer Toprak loše je šutirao, pravo u golmana gostiju Feliksa Vidvalda, koji je uhvatio "živu" loptu i osigurao bod svom timu.

BUNDESLIGA - 24. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Verder 1:1 (1:0)
/Foland 7 - Pizaro 79/

U subotu:

Bajern Minhen - Ajntraht (15:30)
Herta - Borusija Dortmund
Darmštat - Majnc
Frajburg - Hofenhajm
Lajpcig - Volfsburg
Ingolštat - Keln (18:30)

U nedjelju:

Šalke - Augzburg (15:30)
HSV - Borusija Menhengladbah (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 56, Lajpcig 49, Borusija Dortmund 43, Hofenhajm 41, Herta 37, Ajntraht 35, Keln 33, Frajburg 33, Borusija Menhengladbah 32, Bajer Leverkuzen (+1) 31, Majnc 29, Augzburg 28, Šalke 27, Verder (+1) 26, Volfsburg 23, HSV 23, Ingolštat 18, Darmštat 12.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC