• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve sa "pola gasa" do četvrtfinala

Autor mondo.rs

Nova pobjeda prvaka Italije nad Portom, koji je i u revanšu osmine finala Lige šampiona ostao sa desetoricom već u prvom poluvremenu.

Ekipa Juventusa bez po muke je dovršila posao u dvomeču sa Portom i u petak će saznati sa kim će igrati 11/12, odnosno 18/19. aprila u četvrtfinalu Lige šampiona.

Poslije 2:0 u prvoj utakmici na stadionu "Dragao", Juve je kao domaćin slavio minimalnu pobjedu - 1:0 (1:0)!

Jedini pogodak postigao je Paulo Dibala iz penala u 42. minutu, nakon što je Maksi Pereira rukom zaustavio udarac Gonzala Iguaina iz neposredne blizine i zaradio crveni karton.

Ni do tada nije djelovalo da Porto može da načini iznenađenje, jer je jedinu stopostotnu (Mandžukić glavom) i nekoliko polušansi imao Juventus.


"Zmajevi" su čak bili opasniji po gol Bufona u drugom poluvremenu, kada su bili brojčano slabiji, nego pri "11 na 11". Ali, Soareš i Diogo Žota kao da su se poslije bijegova po lijevoj strani uplašili legendarnog čuvara mreže, pa su propustili sjajne prilike za izjednačenje.

Na drugoj strani se propisno ispromašivao Iguain, imali su prilike i Mandžukić, Pjaca, Dibala... Ali, na kraju krajeva, nije ni bitno! Sve je ovdje bilo jasno već poslije prve utakmice, a revanš je za kvalitetnu ekipu "stare dame" bio samo formalnost.

Ni Porto već nekoliko godina nije onaj stari...

U četvrtfinale ide i Lester, tamo su od prošle nedelje Real, Bajern, Barselona i Borusija Dortmund, a u srijedu uveče čekaju nas revanši Monako - Mančester siti (prvi meč 3:5) i Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (4:2).

JUVENTUS: Bufon - Alves, Bonući, Benatija (od 60' Barzalji), Sandro, Kedira, Markizio, Kvadrado (od 46' Pjaca), Dibala (od 78' Rinkon), Mandžukić, Iguain.


PORTO: Kasiljas - Pereira, Filipe, Markano, Lajun, Andre, Danilo, Tores (od 70' Otavio), Brahimi (od 67' Žota), Soareš, Silva (od 46' Boli).

IZ MINUTA U MINUT

82' ŠANSA! Porto ponovo ne uspjeva da izjednači i postigne bar počasni gol, računajući ukupni rezultat osmine finala. Žota je izašao pred istrčalog Bufona i iskosa sa lijeve strane probao da ga lobuje... Lopta je završila u spoljnom dijelu mreže.

66' Revija promašaja nastavljena je nepreciznim šutom Iguaina iz odlične pozicije.

60' Pjaca je bio u dobroj poziciji da povisi na 2:0, tukao je pored gola sa desetak metara iskosa.

55' Porto igra dosta hrabrije nego u prvom poluvremenu, ali napadi mu se manje-više svode na individualne bijegove sa loptom, pa dokle igrač stigne...

49! ŠANSE! Prvo je Danilo skrenuo centriranu loptu u donji lijevi ugao, ali je Kasiljas paradom spriječio autogol. Samo dvadesetak sekundi kasnije, Benatija je izgubio duel sa Soarešom, ovaj je ušao u kazneni prostor iskosa sa lijeve strane i plasirao loptu pored dalje stative... Porto nije iskoristio ovaj "božiji dar".

- Podsjećamo da je Porto i u prvom meču ostao sa desetoricom, kada je Aleks Teljes u 27. minutu dobio drugi žuti karton. Pjaca i Alveš u drugom poluvremenu su postigli golove za 0:2.

- Poluvrijeme! Juve vodi 1:0 i trebalo bi da se desi zaista ogroman preokret pa da Porto postigne tri gola i ode u polufinale. Preduslov za to bi vjerovatno bio da i "staroj dami" bude isključen bar jedan fudbaler.



42' GOOOOL - 1:0! Paulo Dibala šalje Kasiljasa u desnu, a loptu u lijevu stranu. U ovom dvomeču je 99,9 odsto sve riješeno.

Twitter Embed Code



40' Penal za Juventus i crveni karton Maksiju Pereiri! Kasiljas je odbranio, Iguain natrčao na odbitak, a Maksi Pereira probao tijelom da zaštiti mrežu. Lopta ga je pogodila u ruku i vjerovatno je isključenje bilo prestroga kazna...

37' Dibala pravi dar-mar u šesnaestercu, ali ne uspjeva da izbori više od kornera. Mandžukić opet tuče glavom, lopta odlazi pored gola. U prvi mah se učinilo da je Bonući mogao da uradi nešto više, ali ipak je bio predaleko.

34' Andre sa leđa povlači Iguaina u obećavajućoj situaciji i zasluženo dobija žuti karton. Nešto ranije opomenut je i Lajun.

- Zvuk pištaljki, koji se itekako čuje u TV prenosu, iritira mnoge...





31' Bolji Juventus u prvih pola sata. Stvorio je jednu odličnu i dve-tri polušanse. Ne žuri se igračima prvaka Italije, što je i razumljivo. Imaju 2:0 u ukupnom bilansu.

27' Centaršut Iguaina, odbrana Porta loše postavljena, ali Dibala ne uspjeva da u padu zahvati loptu nogom i skrene je ka mreži...

22' ŠANSA! Odlično je centrirao Kvadrado sa desne strane, Mandžukić je na sedam metara od gola nadvisio čuvara i tukao nezgodno, u noge Kasiljasu, koji je paradom pokazao da je i dalje klasa među stativama.

20' Period mirne igre. Juve strpljivo traži način da ugrozi gol, najčešće lopta ide desno ka Dibali.

11' Prvi žuti karton! Kvadrado je oštro uklizao Lajunu. Prekid za Porto sa lijeve strane, u visini penala. Loš centaršut, Mandžukić izbija glavom...

10' Dva puta su "zmajevi" došli nadomak kaznenog prostora crno-bijelih, Soareš je probao iz daljine, ali nije bilo toliko opasno po Bufona.

6' U prvim minutima dvije opasnosti pred golom gostiju, oba puta je tukao Paulo Dibala. Prvo je iskosa sa desne strane, gotovo iz "mrtvog" ugla poslao loptu iznad prečke, a onda je njegov oštar šut sa 17 metara prohujao pored stative.

20.36 - Boljih na svijetu posljednjih 15 godina nije bilo. 



20.35 - Oni su stigli iz Singapura...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC