• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o Top 8: Možda i 17 ne bude dovoljno

Autor mondo.rs

Trener Zvezde o ambijentu koji očekuje u Areni, stanju Stefana Jovića i predviđanju broja neophodnih pobeda za plasman u plej-of.

 Koliko-je-pobeda-Zvezdi-dovoljno-za-Top-8-Izjava-Dejana-Radonjica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Odmah nakon pobede u prvom meču "jadranskog" polufinala protiv Budućnosti, Crvena zvezda mts posvetila je punu pažnju nastavku borbe za plasman u Top 8 Evrolige. U utorak uveče, tim povodom u Beograd stiže Olimpijakos, šampion Grčke i jedini dominantni evropski velikan čiji "skalp" nije u Zvezdinoj kolekciji.

Pirejci će doputovati u Srbiju sa obezbeđenim plasmanom u Top 8, ali i sa neprijatnim iskustvom iz prošlog kola, u kojem su kod kuće poraženi od Galatasaraja.

Duel srpskih (15-11) i grčkih crveno-belih (18-8) biće odigran u "bratskoj" atmosferi na tribinama, s obzirom na tradicionalno prijateljske odnose navijača dva kluba. Trener Zvezde Dejan Radonjić počeo je priču o toj utakmici upravo osvrtom na ambijent.

"Meč protiv Olimpijakosa ima posebnu draž zbog odnosa navijača. Očekujem da navijaju za nas, mada naravno znam da neće biti navijanja protiv Olimpijakosa", rekao je on u Kombank areni.

Komentarišući kvalitet rivala, šef struke crveno-belih rekao je da Pirejci i ove godine ravnopravno konkurišu u borbi za najviše ciljeve.

"To je klub koji je i ove sezone i godinama unazad u vrhu evropske košarke, a ima mogućnost da i ove sezone uđe u borbu za osvajanje Evrolige. Još nismo osetili slast pobede protiv njih. U prvom duelu ove sezone pokazali su kvalitet u odnosu na nas i odigrali veoma dobro, pa nismo imali šansu i priliku. Imaju kvalitet, iskustvo, igrače koji su osvajali Evroligu... Imaju atletski potencijal i to im daje mogućnost da odigraju kvalitetno"

Šta je to što je Olimpijakos dosad činilo nesavladivim za Zvezdu?

"To što ima kvalitet", zastao je Radonjić.

"U nekom trenutku ćemo i njih savladati, kao što smo i neke druge. Da li ćemo to uraditi sutra ili ćemo možda sačekati neku drugu priliku i sezonu, videćemo. Olimpijakos ima nukleus ekipe koji je nadograđivan i kroz takav kvalitet dolazili su do dobrih rezultata i bili su bolji od nas. Kod njih je prisutan sistematičan pristup i to im daje garancije da budu na visokom nivou. Jednom ćemo možda i njih savladati i onda će možda ta tema biti u drugom planu".

Kada je u pitanju zdravstveno stanje domaćih, definitivno je da prvi plejmejker beogradskih crveno-belih Stefan Jović neće moći da nastupi ni u sredu.

"Zdravstveno stanje je identično kao i pre nekoliko dana. Stefan Jović je bolje, ali on je 12. marta radio poslednji trening i to je u košarkaškom delu radio osam minuta. Videćemo kako će da se razvija situacija. Više nema problem sa temperaturom, bolje se oseća i nadam se da ćemo ga imati u nekom trenutku u timu. Ostali su zdravi, iskoristili smo jučerašnji dan za odmor i pripremu, a danas ćemo uraditi nadogradnju toga".

Nekoliko puta ponovivši da je potpuno svestan da njegov tim očekuje težak meč, Radonjić je govorio i o problemu Olimpijakosa sa povredama, uz primedbu da se problemi njegovih igrača ne naglašavaju u istoj meri.




S obzirom na to da je u prošlom kolu dodatno nagovešteno da 15 pobeda ipak neće biti dovoljno za plasman, trener Zvezde govorio je i o projekciji trke za prolaz među osam.

"Niko nije mogao da pretpostavi da ćemo imati toliko pobeda na strani, da ćemo savladati najbolje timove u Evropi... Iz ove perspektive, biće potrebno još velikih pobeda da bismo možda ušli u Top 8. U prošlim formatima bismo uz ovaj broj pobeda bili u prilici da se borimo za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Vidite kako se razvija situacija, da i dve pobede mogu da budu malo za ulazak u osam. Idemo iz meča u meč, jedino mi igramo kvalifikacione mečeve u svom takmičenju, uporedu sa utakmicama u Evroligi, Imamo dva duela teška duela, protiv kvalitetnih protivnika i videćemo kako će se to razvijati. Daćemo maksimum u datim okolnostima", podvukao je Radonjić. 

Anketa

Koliko pobeda Zvezdi nedostaje za Top 8?

  • Nijedna, i ovo će biti dovoljno

    0% (0)

  • Jedna, sasvim dovoljna

    46.43% (13)

  • Dve, jer će i ostali "zapeti" do kraja

    53.57% (15)

Koliko pobeda Zvezdi nedostaje za Top 8?

Rezultati

Raspored utakmica 27. kola:

u utorak

Fenerbahče - Makabi 18.45
Žalgiris - Efes 19.00
Bamberg - Baskonija 20.00
PAO - Armani 20.15

u sredu

CSKA - Darušafaka 17.00
Zvezda - Olimpijakos 19.00
Galatasaraj - UNIKS 19.00
Real - Barselona 21.00

Tabela: Real 19-7, CSKA 19-7, Olimpijakos 18-8, Fenerbahče 17-9, Baskonija 15-11, Panatinaikos 15-11, Zvezda 15-11, Efes 14-12, Darušafaka 13-13, Žalgiris 12-14, Barselona 10-16, Bamberg 9-17, Galatasaraj 9-17, Makabi 9-17, Uniks 7-19, Armani 7-19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC