• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Zmajevi”: Važna pobjeda, slijedi osveta Grcima

Autor mondo.ba

Reprezentativci BiH zadovoljni pobjedom nad Gibraltarom pred možda i odlučujući meč kvalifikacija protiv Grčke.

 kvalifikacije za SP Bih - Gibraltar izjave Višća, Ibišević, Vršajević, Pjanić Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selekcija BiH bez nekoliko standardnih igrača sa ubjedljivih 5:0 ispratila je Gibraltar i napravila još jedan korak ka Rusiji, odnosno Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Pobjeda nad Gibraltarom, iako se radi o autsajderu, je vrlo važna, ocijenili su reprezentativci BiH poslije meča na Bilinom polju u Zenici.

Jedan od najagilnijih igrača Bosne i Hercegovine, Edin Višća, nakon utakmice je rekao da je zadovoljan nastupom reprezentacije.

"Pobijedili smo 5:0. Mislim da rezultat sve govori. Odigrali smo dovoljno za ovu utakmicu. Protiv Grčke mora biti puno bolje. Svjesni smo toga. Najbitnije je da smo osvojili tri boda", kazao je Višća nakon susreta.

On je dodao da vjeruje kako će selektor na prijateljskoj utakmici u Albaniji priliku dati igračima koji nisu danas igrali.

"Pokušali smo da sebi olakšamo utakmicu. Rano smo dali gol. Gibraltar se branio čitavu utakmicu. Odradili smo svoj posao", rekao je poslije meča Miralem Pjanić.

Kreator igre bh. hima istakao je kako očekuje da će Belgija savladati Grčku u njihovom međusobnom susretu.

"Belgija je favorit u toj utakmici, Gčka nije laka ekipa", kazao je Pjanić.

On je dodao da pristup igri u narednoj kvalifikacionij utakmici protiv Grčke mora biti znatno ozbiljniji nego je to bio slučaj u večerašnjem susretu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Strijelac za BiH protiv Gibraltara bio je i povratnih u reprezentaciju Avdija Vršajević.

“Nijedna ekipa se ne smije potcijeniti ali imamo dosta veći kvalitet. Momci su ispounili sve zahtjeve trenera večeras. Novi momci imaju kvalitet, potencijal i nadam se da će novi igrači biti okosnica ekipe ubuduće. Ja sam presrećan, uvijek se lijepo vratitii postići gol za reprezentaciju, evo uspio sam i to”, rekao je Vršajević.

Slijedi prijateljska utakmica sa Albanijom za tri dana, a onda u junu vjerovatno i odlučujući meč kvalifikacija, protiv Grčke u Zenici.

“Albanija ima jaku dobru ekipu, biče to kvalitetna provjera, možemo da se pokažemo uigramo i vidimo na kojem smo nivou. Grcima želimo vratiti zbog one nezaslužene pobjede. To moramo dobiti i ako Bog da se kvalifikovati na SP”, rekao je Vršajević.

.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najveći dio posla večeras je obavio Vedad Ibišević, koji je sa dva gola u prvom poluvremenu nagovijestio “petard” u mreži Gibraltara.

“Imali smo zadatak da odradimo posao što bolje, da pobijedimo sa što više golova, naravno sa svim novim igračima. Mislim da su večeras svi odigrali dobro i najbitnije je da smo uzeli tri boda. Ovo je bila bitna utakmica, poslije one u Grčkoj u kojoj smo primili onaj gol na kraju. Vratili smo to neko samopouzdanje pred tu utakmicu u junu, najvažniju za nas”, rekao je Ibišević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC