• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsi opet "nemoguća misija"! (VIDEO, FOTO)

Autor mondo.rs

Juventus golovima Dibale (dva) i Kjelinija ubedljivo pobedio Barselonu i pred revanš na Nou Kampu je "jednom nogom" u polufinalu Lige šampiona.

Juventus - Barselona 3:0 (2:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona!

Stadion crno-belih ostao je "neosvojiva tvrđava" i na 18. uzastopnoj utakmici Lige šampiona, odnosno 22. u oba evrotakmičenja. Tim Masimilijana Alegrija zabeležio je u utorak trinaestu pobedu, uz devet remija, nakon poraza od Bajerna (0:2) u aprilu 2013. godine.

Paulo Dibala matirao je Mark Andrea Ter Štegena u 7. i 22. minutu, a Đorđo Kjelini glavom posle kornera u 55. minutu postavio konačan rezultat.

Revanš na Nou Kampu zakazan je za iduću sredu (19. april), a s obzirom na to koliko čvrstu odbranu ima Juventus, ovih 0:3 veliko je bar koliko i 0:4 iz prvog duela osmine finala sa Pari sen Žermenom, koje su Katalonci uspeli da nadoknade u furioznom finišu.

Mesi i drugovi ni ovog puta nisu uspeli da postignu važan pogodak u gostima, iako su imali više nego dovoljno prilika za to. Od 14 njihovih šuteva, samo tri su išla u okvir gola, a Đanluiđi Bufon naročito se istakao u 21. minutu, kada je refleksnom intervencijom sprečio Andresa Inijestu da zatrese mrežu u situaciji "oči u oči".


Juve je počeo ubitačnim presingom na polovini Barselone i to opredeljenje mu se brzo isplatilo, mada je prvi gol dao na postavljenu odbranu. Dakle, ništa nije bilo "na prepad", jednostavno su Đerar Pike i njegovi saigrači dozvolili Dibali da primi loptu u izglednoj poziciji, okrene se i neometan šutira - 1:0.

Samo što su gosti uspostavili ravnotežu i opisanom šansom Inijeste došli nadomak izjednačenja, sevnula je kontra po levom krilu, asistencija Marija Mandžukića i topovski, precizan šut Dibale sa 15 metara - 2:0!

Barsa je dominirala u prvih desetak minuta drugog dela, Mesi i Inijesta bili su neprecizni sa 16 metara kada je moglo da se uradi nešto konkretnije, a kazna ih je stigla kada je Kjelini dobio duel sa Maskeranom i uz pomoć stative povisio na 3:0.

Luis Suarez promašio je potom još jednu u nizu prilika, Poljak Marčinjak nije svirao penal nakon što je Kjelinija lopta pogodila u ruku, a mreža "stare dame" nije se zatresla ni posle još nekoliko polušansi.


Rezime meča: Dibala je bio neumoljiv, a odbrana Juventusa mnogo postojanija od Barselonine - što nije nikakvo iznenađenje. Prvak Italije drži sve konce ovog dvomeča u svojim rukama i ima velike šanse da se revanšira za poraz u finalu Lige šampiona pre dve godine u Berlinu.

JUVENTUS (4-2-3-1): Bufon, Dani Alveš, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro, Kedira, Pjanić (od 89' Barzalji), Kvadrado (od 73' Lemina), Dibala (od 81' Rinkon), Mandžukić, Iguain.

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen, Serhi Roberto, Pike, Umtiti, Matje (od 46' Andre Gomeš), Maskerano, Rakitić, Inijesta, Mesi, Nejmar, Suarez.

OSTALI PAROVI ČETVRTFINALA (sreda):

Borusija Dortmund - Monako 18.45
Atletiko Madrid - Lester 20.45
Bajern - Real Madrid 20.45


IZ MINUTA U MINUT

90+2' Umtiti je blokirao šut Danija Alveša unutar kaznenog prostora.

88' Mesi iz slobodnog udarca pogađa "živi zid", a Suarez u nastavku akcije uspeva da izbori korner, iz koga se nije izrodilo ništa...

82' Centaršut Mesija, Umtiti ne uspeva da zahvati loptu glavom. Sve je manje vremena za krucijalni gol u gostima.

78' Opasan nalet Nejmara, lopta ka petercu, gde su bili Suarez i Mesi, interveniše Kjelini i izbacuje u korner. Juve ostavlja previše prostora gostima, s obzirom na visoko vođstvo koje ima.

69' PENAL?! Tukao je Nejmar sa ivice šesnaesterca, uklizao Kjelini. Lopta ga je pogodila u ruku, ali poljski sudija Marčinjak nije smatrao da treba da pokaže na "belu tačku".

68' ŠANSA! Neverovatno šta sve ne uspevaju da iskoriste fudbaleri Barselone. Suarez se lepo zagradio u duelu sa Bonućijem, prihvatio dodavanje Mesija i pokušao da pogodi suprotni ugao, ali bio je neprecizan.

55' GOOOOL - 3:0! Đorđo Kjelini! Iskusni defanzivac glavom je pogodio mrežu posle kornera sa leve strane. Kjelini i Maskerano su se uzajamno držali, a snažniji Italijan dobio je taj duel.


54' ŠANSA! Nižu se uzbuđenja na obe strane. Iguain je izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred Ter Štegena, koji je telom zaustavio udarac iskosa.

53' Iguain je ciljao donji levi ugao sa ivice kaznenog prostora, Ter Štegen siguran.

52' Inijesta sa 16 metara oštro tuče iznad prečke.

50' Bufon istrčava i hvata loptu ispred Suareza, nakon što se ona provukla kroz poslednji odbrambeni bedem.

47' ŠANSA! Bonući je uklizao ispred Nejmara, loptu je na 17 metara dočekao Mesi, otvorio stopalo i tukao po zemlji pored stative. Barselona je do sada morala da postigne makar jedan gol...


45' Novi centaršut pred gol Barselone, Bonući je bio "kratak" i prvo poluvreme je završeno - Juventus vodi 2:0, a Katalonci nisu iskoristili svoje šanse.

44' Drama za odbranu Barse prilikom svake akcije po bokovima. Ovog puta je Aleks Sandro uposlio Iguaina, koji je "žabicom" iz teške pozicije stavio Ter Štegena na ozbiljno iskušenje. Korner... pa još jedan, izbija Matje.

39' Opet sreća na strani "stare dame". Suarez je okrznuo loptu glavom, ona je odmah zatim pogodila u nogu njegovog čuvara, Kjelinija i prevarila Bufona, koji je mogao samo pogledom da isprati njen put... pokraj desne stative.

30' Mesi je sa leđa oduzeo loptu neopreznom Kediri, a sledeći kontakt sa njom imao je Suarez, koji se u trenutku Mesijevog starta nalazio u ofsajdu. Argentinac posle duplog pasa trese mrežu, ali pomoćni sudija je uveliko podigao zastavicu.

22' GOOOOL - 2:0! Paulo Dibala! Probio je po levoj strani Mario Mandžukić, a onda zalomio ka ivici kaznenog prostora, gde je Dibala raspalio levicom i ponovo pogodio donji desni ugao. Ter Štegen je napravio paradu, ali udarac je bio isuviše jak... Samo što je Bufon sprečio 1:1, Juventus je duplirao svoju prednost i sada se Barsi smeši "pariski scenario".


21' ŠANSA! Barsa je imala idealnu priliku da izjednači, ali je Bufon skrenuo u korner Inijestin šut sa samo šest-sedam metara iskosa sa leve strane. Iskusni "vezista" ušunjao se iza leđa odbrane, a sjajno ga je uposlio Mesi.

- Statističari italijanskog "Skaj sporta" objavili su da je Dibala poslednjih 13 golova za Juve dao na domaćem terenu.

18' Barselona je uspostavila ravnotežu, ali za sada nije uspela da ugrozi Bufona.

12' Mesi je neprecizno izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane.

7' GOOOOL - 1:0! Paulo Dibala! Kvadrado je ušao u kazneni prostor sa desnog krila i dodao Argentincu, koji se pored neshvatljivo pasivne odbrane gostiju, predvođene Pikeom, okrenuo i sa 7-8 metara iskosa mirno smestio loptu u donji desni ugao.


5' Jurio je Suarez da stigne loptu upućenu duboko sa polovine njegovog tima, ali je Bufon na vreme izašao iz peterca.

3' ŠANSA! Iguain je posle slobodnog udarca sa desne strane zahvatio loptu glavom i bilo bi kritično po Barselonu, da Argentinac nije tukao pravo u golmana Ter Štegena.

20.40 Igrači koji će propustiti revanš, ako večeras dobiju žuti karton: Kvadrado, Nejmar, Pike i Rakitić.

20.24 Domaći tim istrčao je na teren uz zvuke pesme "Thunderstruck", grupe AC DC.

Twitter Embed Code



20.20 Barselona nikada nije pobedila Juventus u Torinu, ali je dobila poslednji međusobni susret. Bilo je to u berlinskom finalu Lige šampiona 2015. godine - 3:1.

20.15 Juventus u četvrtfinalima Kupa ili Lige šampiona ima skor 11-5 (11 puta prošao u polufinale, pet puta ispao), a Barsa 14-4. Od toga su Katalonci dve eliminacije pretrpeli u duelima sa Atletikom iz Madrida 2014. i 2016. godine.

19.57 Osim pomenute serije u Ligi šampiona, Juventus se može pohvaliti 21 mečom bez poraza na svom stadionu u oba evrotakmičenja. Posle 0:2 protiv Bajerna u revanšu četvrtfinala Lige šampiona pre četiri godine, "bjankoneri" su dobili 12 utakmica, a devet odigrali nerešeno.

19.50 Našao se i jedan navijač koji podržava odluku Luisa Enrikea...



19.45 Najviše reakcija na Twitteru, listom negativnih, izazvalo je imenovanje Žeremija Matjea u startnu postavu Barse.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC