• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo vedrio i oblačio, Nojer sačuvao Bajern!

Autor mondo.rs

Bajern je imao nepostojeći penal za 2:0 u poslednjem minutu igre u prvom poluvremenu, a na kraju spašavao živu glavu u meču sa šampionom Evrope, koji namerava to i da ostane. Veliki Ronaldo postigao je 99. i 100. gol u evro-kupovima.

Nešto poput Ali - Frejzer ili Tajson - Holifid dogodilo se ove srede uveče u Bavarskoj.

Moglo je da bude 2:0 pred odlazak na odmor, nekako je završeno: Bajern Minhen - Real Madrid 1:2 (1:0)!

Šampion Evrope propustio je priliku da ozbiljnije dotuče jednog od, istorijski gledano, najvećih i najneprijatnijih rivala. Arturo Vidal, strelac gola za 1:0, promašio je penal u 45. minutu, a kada su se igrači vratili na teren prepune "Alijanc arene", Kristijano Ronaldo pokazao je zbog čega je uveliko legenda svetskog fudbala.

Gol, pa faul nad njim za crveni karton, pa još jedan gol za pobedu i veliki jubilej - 100 pogodaka u evro-kupovima.

Ova drama ne bi bila potpuna da se u 94. minutu, pri stopostotnoj šansi za 1:3, Ronaldo nije okliznuo, pao i... po onome što je moglo da se vidi u tom trenutku, možda i povredio.

Povredio se, ali pre utakmice "Kristijano Ronaldo" Bajern Minhena, strelac 38 golova ove sezone - gospodin Robert Levandovski - što se uz "Doktor Džekil i gospodin Hajd" nastup Artura Vidala i čudan obrt na poluvremenu, koji je doveo do instant gola Reala i isključenja Havija Martineza, ispostavilo kao presudno u prvoj od dve borbe u super teškoj kategoriji.

Može li izazivač da uzvrati u Madridu?

(sve golove i šanse možete pronaći  u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja)

GOLOVI (i malo statistike - šutevi u okvir gola 3:12)

1:0 - Gosti su preko Karima Benzeme uzdrmali prečku u 18. minutu, a domaći preko Artura Vidala zategli mrežu u 25.

Nakon što su "kraljevići" bolje otvorili utakmicu i imali dve šanse u razmaku od jednog minuta, preko Tonija Krosa, kojem je asistirao Benzema i potom Benzeme, kojeg je u čelo pogodio Kros, Bajern je pokazao da mu je ove sezone, ipak, potrebno manje šansi da postigne gol.

Važno obaveštenje

Robert Levandovski nije jedini igrač dva tima koji zbog povreda ne može da igra večeras, ali je svakako najzvučnije ime koje nedostaje. Poljak je ove sezone postigao 38 golova na 40 utakmica. Uporedite to slobodno sa izostankom Kristijana Ronalda u timu Reala.

Napravili su Bavarci uobičajenu gužvu u protivničkom šesnaestercu, izborili korner, a verovatno najbolji vezista evro-kupova ove sezone, Tijago Alkantara, centrao tako da je "Ratniku" iz Čilea ostalo samo da "zakuca" loptu pod prečku, iznad statičnog Kejlora Navasa - 1:0 i velika galama.

Bio je to prvi gol, koji je Real primio glavom u Ligi šampiona pod Zidanom. Dalje od toga, prvi čak od 2014. godine.

U poslednjem minutu igre u prvom delu, nezvanično najbolji italijanski sudija Nikola Ricoli napravio je grešku i "video" igranje rukom Danijela Karvahala, koje nije postojalo, međutim pravda je nekako pronašla način da 2:0 ne bude ispisano - Vidal je nekontrolisano šutirao preko prečke sa 11 metara i o'ladio atmosferu na stadionu pred odlazak na odmor.

Igrači se nisu ni vratili sa njega, a bilo je 1:1.

1:1 - Nepun minut nakon što je utakmica nastavljena, uveliko legendarni Kristijano Ronaldo savladao je zbunjenog Nojera - Kasemiro se previše lako probio po desnoj strani, centrirao, a CR7 "uhvatio" volej kao na treningu i pokazao zbog čega je najbolji strelac u istoriji Lige šampiona.

Sad je to isto, samo još više!

Bio mu je to 99. gol u evro-kupovima, a potom će uslediti i jubilarni, 100.

Ova zvezda svetskog sporta u 60. minutu nije dala gol, ali je pokazala šta znači inteligentan igrač. Naime, Real je imao kontru, čistu, dva na dva, Portugalac je predriblao Havija Martineza na sredini terena i, iako je bio fauliran, mogao je da nastavi da sprinta ka golu, ali je pao... To nije bilo slučajno - odmah se pridigao i Ricoliju pokazao ka Martinezu u stilu:

"Ej, ovaj ti već ima žuti karton".



Italijan je, naravno, pokazao crveni Špancu, ne zato što je to tražio Ronaldo, već zato što to jeste bio faul za drugi žuti, a pitanje je da li bi sudija oprostio fudbaleru da je as Reala nastavio sa akcijom...

Anćeloti je napravio dvostruku izmenu, kada je video šta se dešava, izveo je Ćavija Alonsa i Franka Riberija, a uveo Huana Bernata i Daglasa Koštu, međutim daleko da je time nešto postigao. Od trenutka kada je Martinez nestao u tunelu, kao da je neko isključio svetlo na stadionu i osvetlio samo onaj mali deo travnjaka ispred Nojera.

1:2 - Napadi Reala ređali su se u talasima, lav je osetio krv, video da je žrtva u bolovima i postao nemilosrdan - Nojer je "skidao" zicere Garetu Bejlu, Benzemi i Ronaldu pre nego što je morao da izvadi loptu i drugi put iz mreže - neumorni Ronaldo postigao je 100. pogodak u evro-kupovima, drugi na meču, na pas novajlije na terenu Marka Asensija, i doneo Realu vođstvo koje je potom moglo da bude još ubedljivije da nije bilo Nojera na golu.

NIJE GOTOVO

Bio je ovo samo prvi od dva sudara aktuelnih i bivših šampiona u raznim "verzijama", dva teškaša koji decenijama dominiraju fudbalskim ringovima širom planete. Ovog puta, ulog nije titula, ali jeste polufinale Lige šampiona, takmičenja čiji pojas ove sezone nosi upravo - Real.

Gledali smo čak 23. put susret petostrukog i jedanaestostrukog prvaka Evrope kako igraju jedan protiv drugog u Kupu, odnosno Ligi šampiona, a čak 17. od kada je UEFA reformisala najjače takmičenje u pola ligu, pola kup. Poslednji put kada su se sastali na "Alijanc areni", bilo je baš neprijatno.

Real Madrid, sadašnjeg trenera Bajerna, Karla Anćelotija, deklasirao je Pepa Gvardiolu 0:4 u revanš meču polufinala nakon što je bilo 1:0 na "Santijago Bernabeu" stadionu.

Ali, iako malo ko veruje u Bajernov prolaz dalje, greška bi bila otpisati Anćelotija, čoveka koji je Realu doneo čuvenu "La Decimu", a pre toga dva puta bio šampion Evrope sa Milanom. On je ovog puta na strani slavnog nemačkog kluba, koji je kroz istoriju itekako znao da se "digne iz mrtvih", a priznaćete da je Zidanov sastav ove večeri propustio priliku da bukvalno "ubije" ovaj dvomeč već posle 90 i "kusur" minuta.

Tragičar, u tom smislu, nikako ne može da bude Martinez, kog su igrači ostavili na vetrometini kod te kotre Reala, već Vidal, koji je imao i zicer, i potom penal, za 2:0, pa i tandem Arjen Roben - Frank Riberi, koji je ove večeri pokazao da je vreme vladar sveta i da se protiv njega ne može.

Ipak, ako mu to do sada i nije bilo jasno, "Karlito" je dobro upoznao trenera na drugoj strani. Igrača je poznavao savršeno. Čovek, koji nikako da zaradi respekt kakav imaju recimo Anćeloti, Gvardiola, Žoze Murinjo ili Jup Hajnkes, ni ove sezone gubi vreme na tom putu - Zinedin Zidan preokretom koji je izazvao, pretpostavljamo, pravim govorom i savetima u svlačionici, na poluvremenu, predstavio se kao pravi naslednik Anćelotija na klupi Reala.

Uostalom, njemu je za osvajanje "La Unidecime" bilo potrebno svega šest meseci.

Sada već "ozbiljno miriše" da bi Real mogao da postane prvi klub u istoriji Lige šampiona koji je odbranio naslov prvaka. Podsećamo vas, od kada je slavni Milan Ariga Sakija osvojio Kup šampiona 1989. i 1990. godine, nijednom klubu nije uspelo za ruku da duže od 365 dana čuva "ušatog" u svojim vitrinama.

I dok je Bajern imao 11 igrača na terenu, Real je imao više šansi i bolje šanse. O periodu neravnopravne borbe na terenu nećemo ni pričati - kada Bavarci izgube u Minhenu, a stekne se utisak da su dobro prošli, reči su suvišne.

Bajern Minhen: Nojer - Lam, Havi Martinez, Boateng, Alaba - Tijago Alkantara, Ćavi Alonso (od 63. Bernat), Roben, Vidal, Riberi (od 65. Košta) - Miler (od 81. Koman).

Real Madrid: Navas - Karvahal, Naćo, Serhio Ramos, Marselo - Modrić (od 91. Kovačić), Kasemiro, Kros - Bejl (od 58. Asensio), Benzema (od 83. Rodrigez), Kristijano Ronaldo.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ: Dok Ronaldu ukazuju pomoć, Ricoli je označio kraj meča.

90+3 - RONALDO!?

Šta se dogodilo? Asensio mu je sjajno centrirao, ali izgleda da se Portugalac povredio u pokušaju da glavom postigne gol za 1:3. Da, tako se i ponaša, traži pomoć...

90+1 - GOOOL! NE, NE!

"Gospodin 90. minut" je ponovo postigao gol glavom u nadoknadi vremena, ali je ovog puta italijanski sudijski tim prepoznao da se kaptien Reala, Serhio Ramos, aktivirao iz ofsajd pozicije pre nego što je pomislio da je praktično završio posao - 1:3! Začula se pištaljka...

80 - MARSELO!

Uzdasi na "Alijanc areni". Bajern je na "konopcima". Udarac Marsela prohujao je desetak centimetara pored stative.

76 - NOJER JE ČUDO, ALI 1:2!

Posle tri zicera, GOL! Nojer je uradio sve što je mogao, ali ovog puta bilo je previše i za njega - Asensio je idealno centrirao sa leve strane, a neumorni Ronaldo "nagazio" loptu i proturio je Nojeru kroz noge. Ovo je njegov 100. gol u evro-kupovima.




75 - NOJER!

Ovaj čovek je zid. Živi zid. Real koristi igrača više i muči Bajern, ali Nojer je nesavladiv. Ovog puta, poput Bejla i Benzeme, morao je da bolje i treći deo ove navale, Ronaldo. Sa deset metara tukao je iz sve snage, "punom", ali je Nojer odbranio kao što to rade rukometni golmani.




73 - BENZEMA!?

Šta je potrebno da Benzema postigne gol večeras. Šta je potrebno da neko savlada Nojera, a da to nije Ronaldo? Nemac je zabeležio odbranu utakmice posle akcije Karvahala, koju je u 1:2 MORAO da pretvori "Benc". Obrukao se.

72 - Nije pogrešio Zidan sa Asensijom. Vešto kontroliše loptu i pravi višak. Sada je odlično centrirao sa desne strane, ali Benzema nije uspeo dovoljno da "obori" tu loptu glavom.

63 - Anćeloti menja odmah. Bernat umesto Alonsa, Košta umestoRiberija.

61 - CRVENI KARTON!

Kakav je "lisac" Ronaldo. Martinez ga je sapleo u kontri i pred njim su tada bila dva izbora - da se pridigne, što je mogao, i nastavi da sprinta ili da ostane na zemlji i iskoristi autoritet koji ima, tražeći karton. Izabrao je ovo drugo, jer je dobro znao da je Španac već opomenut.

Bajern će utakmicu nastaviti sa desetoricom.

58 - Zidan menja Bejla, kojem nije prijatno. U igri je Asensio.

56 - BEJL! NOJER!

Umalo, umalo 1:2. Razlog? Nojer! Čovek je "skinuo" zicer Bejlu iako nije imao ni pola sekunde da reaguje. Velšanin je bio sasvim sam na četiri metara od gola, "trznuo" je glavom i skoro počeo da slavi, ali korner... Nojer!

46 - GOOOOOOOL!

Nameravali smo da napišemo da Anćeloti i Zidan nisu menjali ništa na poluvremenu, ali to je sad manje važno - ostavili su ga samog na sekund i "ćao". Ronaldo.




45+1 - POLUVREME!

45+1 - NIŠTA!

Već se malo ponavljamo, ali - opet je pravda zadovoljena. Ni Monako predveče, ni Bajern uveče nisu realizovali penale koji, uistinu, nisu ni postojali. Vidal, strelac vodećeg gola za nemački tim, koji je u međuvremenu imao i veliku šansu za 2:0, šutirao je nekontrolisano preko prečke i zaigrao u sopstvenoj verziji komada "Doktor Džekil i gospodin Hajd".




45 - PENAL!?

Italijanski arbitri baš žele da budu u centru pažnje večeras. Nakon što je Orsato uticao na rezultat u Dortmundu, umalo da i Ricoli utiče bitno na rezultat u Minhenu. Riberi je tukao sa 16 metara, Karvahal sklonio ruku i namestio rame, kako ne bi skrivio penal, ali je Ricoli - iako nije mogao jasno da vidi šta se dogodilo - podlegao "kukanju" fudbalera, pa i navijača Bajerna i pokazao na belu tačku.

Neverovatno...

41 - ROOONALDO!


Bomba Portugalca sa oko 30 metara. Nojer je morao da bude baš Nojer da ovo zaustavi.

40 - ROBEN! VIDAL!

Aj, aj... Koliko sreće za Real. Roben je kao da žuri na posao, pa se probija kroz gužvu na šetalištu, prošao po desnoj strani, digao glavu, video da se Vidal "pojavljuje" na drugoj strani, prebacio peterac i pogodio saigrača u čelo, a ovaj za pola metra promašio 2:0, odnosno svoj drugi pogodak.

Velika šansa.




37 - UH, UH...

Sudarili su se Kasemiro i Vidal u trku, ispred Realovog gola. Da li je bilo toliko bolno po Brazilca, ili se čuvao žutog kartona, tek nosila su se pojavila na terenu dok se Kasemiru ukazivala pomoć, međutim posle određenog vremena odšepao je do aut linije i utakmica je mogla da bude nastavljena. Ricoli mu je za pretrpljen bol u sudaru sa Čileancem oprostio opomenu.

25 - GOL! BAJERN VODI!

Prosto. Jednostavno. Alkantara i Vidal.




17 - PREČKA!

Druga šansa u kratkom periodu za Real, ali i sreća za Bajern. Pogledajte "trzaj" Benzeme.




12 - RONALDO!

Kada Real dobije faul na 18, 20, 22, 25 metara od gola protivnika, ako je to po sredini ili ulevo - zna se! Šutiraće Ronaldo. Ali, njegov specifičan stil šuta kod slobodnih udaraca odavno već nije tako opasan po golmane, što se pokazalo i ovog puta. Velika većina navijača na tribinama sa ovacijama je ispratila loptu koja je otišla visoko, visoko preko gola.

10 - Taktičko nadmudrivanje u prvih 10 minuta utakmice na Alijanc areni. Za sada, bez ijedne prilike.

1 - MEČ JE POČEO!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC