• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katanaćo uspešniji od Tiki-take: Juve u polufinalu

Autor mondo.rs

Torinezi još jednom odoleli napadima Barselone i revanširali se Kataloncima za poraz u finalu Lige šampiona pre dve godine.

Fantastično podešena odbrana Juventusa sprečila je novi čudesan preokret Barselone. Posle 0:4 pa 6:1 protiv Pari Sen Žermena, Katalonci nisu imali snage i umeća da nadoknade 0:3 iz Torina.

U revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona: Barselona - Juventus 0:0.

Torinezi su se tako pridružili Real Madridu, Atletiko Madridu i Borusiji Dortmund među četiri najbolja evropska tima za sezonu 2016/17, a ujedno se i revanširali Barsi za poraz u finalu 2015, kada je bilo 3:1 u Berlinu.

Zanimljivo, u odnosu na tu utakmicu, startna postava Barselone pretrpela je samo dve promene (Dani Alveš je otišao upravo u Juventus, a Maskerano je ušao sa klupe), dok su u timu Juventusa iz te utakmice na terenu ponovo bili samo Bufon i Bonući.

Gosti su došli na Kamp Nou sa jasnim ciljem - maksimalnom odbranom kola. Preko uvek opasnog Gonzala Iguaina i brzonogog Kvadrada uspeli su i nekoliko puta da zaprete, ali mnogo važnije bilo im je da održavaju bedem postavljen pred golmana Bufona. U pojedinim trenucima poslednja linija odbrane sastojala se od čak šestorice igrača. Možda ne lepo za oko, ali ispostavilo se efikasno, jer je cilj ostvaren.

Barselona je pokušala da igra svoju igru, imala loptu mnogo više u posedu, napadala, šutirala iz svih mogućih pozicija, međutim, nepreciznost je ponovo bila najveća boljka ekipe Luisa Enrika, koja drugu sezonu zaredom neće igrati u polufinalu elitnog takmičenja...

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto (Maskerano 78), Umtiti, Pike, Alba - Rakitić (58. Alkaser), Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar.

JUVENTUS: Bufon - Alveš, Bonući, Kjelini, Sandro - Pjanić, Kedira - Kvadrado (84. Lemina), Dibala (75. Barzalji), Mandžukić - Iguain (80. Asamoa).

Utakmicu je sudio Bjorn Kuipers iz Holandije.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Malo je nedostajalo da centaršut Maskera iznenadi Bufona u 80. minutu! Niko od igrača Barselone u kaznenom prostoru nije zakačio tu loptu, ali je iskusni čuvar mreže pokazao zašto je i dalje među najboljima na svetu.

- Sve je izvesnije da će Juventus u polufinale... Još petnaestak minuta do kraja, teško da Barsa može do tri gola.

- Novi šut ka golu Juventusa u 69. minutu. Sve je lepo odradio Serhi Roberto, ali je i on bio neprecizan sa 15 metara...

- Velika šansa za Barsu u 67. minutu posle kornera! Bufon je loše procenio let lopte, Suarez proigrao Mesija, ali je njegov šut iz voleja završio preko gola...

- Nastavljaju se neprecizni šutevi Barselone... Čak 13 puta do 62. minuta zapretili su domaći fudbaleri, ali samo jednom je morao da interveniše Bufon.

- Sjajan šut Lionela Mesija u 56. minutu sa 17 metara, ali je Kjelini uspeo da zakači loptu uklizavanjem i skrene je u korner.

- Dobar šut Kvadrada u 54. minutu, u donji biliži ugao, ali i dobra odbrana Ter Štegena.

- Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Juventus. Kadrado je ostao sam u 49. minutu iskosa po desnoj strani, gađao je dalji ugao, ali je lopta prošla pored gola. U istom minutu uzvratio je Nejmar, prodorom po levoj strani, ali je i njegov šut iz slične pozicije bio neprecizan.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Juventus se sjajno brani i kontroliše napade Barselone, koja ima loptu u svom posedu, ali nekoliko puta morala je i da strepi zbog kontri rivala.

- Još jedna dobra prilika za Juventus, posle pokušaja Iguaina u 13. minutu. Opet se Argentinac našao u šansi, šutirao je iz voleja, u padu, sa desetak metara, ali je Ter Štegen bio dobro postavljen.

- Napadi Barselone u prvih pola sata uglavnom se odvijaju po levoj strani, preko Nejmara kojeg bi trebalo da "zatvori" Dani Alveš, a domaći igrači koriste svaku priliku da upute udarac ka Bufonovom golu. Italijan, ipak, još nije imao ozbiljnu intervenciju...

- Još jedna dobra prilika za Barsu, ovaj put za Mesija u 19. minutu, ali je Argentinac šutirao pored gola. Upravo je nepreciznost bila najveći problem ekipi Luisa Enrikea u prvom meču.

- Malo je nedostajalo da Barselona povede u 17. minutu. Mesi je dodavanjem preko odbrane Juventusa pronašao Đordija Albu, ali bek domaćeg tima nije uspeo da stigne do lopte. Pokušao je uklizavanjem, ipak, bezuspešno...

- Barselona je nešto ofanzivnija, uglavnom preko Nejmara, ali je Juventus imao najbolju šansu. Iguain je šutirao iz prve sa ivice kaznenog u 13. minutu, međutim, prilično neprecizno...

- Prvu šansu, očekivano, imala je Barselona. Neimar je lepim driblingom nadmudrio nekadašnjeg saigrača Danija Alveša u 5. minutu po levoj strani, ali ga je Bonući zaustavio u kaznenom prostoru.

- Koreografija Barsinih navijača i poruka: "Više od kluba".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

BARSA ZASLUŽENO ISPALA JUVENTUS USPIO ŠTO FRANCUZI NISU OVAJ PUT SUDIJA NIJE OŠTETIO GOSTE BARSA JE TREBALA ISPASTI JOŠ OD PARIZA ALI SUDIJA JE REKAO DRUGO NADAM SE DA BARSA DUGO NEĆE IGRATI ZAVRŠNICU LIGE ŠAMPIONA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC