• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nervoza, crveni, penal - Zvezda ostala prva!

Autor mondo.rs

Crveno-beli se namučili protiv Vojvodine, ali ipak slavili golovima u finišu utakmice.

 Nervoza, crveni, penal - Zvezda ostala prva! Izvor: MN PRESS

Uzbudljivu utakmicu odigrali su fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine u 33. kolu Superlige Srbije. Domaćin je slavio na stadionu Rajko Mitić 2:0, golovima u finišu - Gelor Kanga iz penala u 82. minutu i Srđan Plavšić u 90. posle odlične asistencije Ričmonda Boaćija - čime je zadržao prvo mesto na tabeli, četiri kola pre kraja.

Imala je Zvezda inicijativu od početka, međutim, ne i ideju kako da stigne do gol-šanse. Osim u 49. minutu, pokušaji da se savlada odlični golman Vojvodine, Emil Rackov, nisu bili previše opasni. Kako je vreme odmicalo, nervoza u domaćem timu, ali i na tribinama, postajla je sve izraženija, a onda je kapiten Vojvodine, Nikola Antić, isključen u 70. minutu, što je bio signal za opsadu gola Novosađana.

crveni
Izvor: YouTube


Nije baš najjasnije zbog čeka je sudija Srđan Obradović poslao levog beka gostiju u svlačionicu, ali odluka se nije promenila uprkos žustrim protestima.

I onda, u 79. minutu, dogodio se trenutak odluke. Marko Vukasović je u kaznenom prostoru Vojvodine oborio Ričmonda Boaćija, a Obradović pokazao na belu tačku. Ponovo su gosti opkolili glavnog arbitra, ali ovaj put nisu imali razlog da se bune...

penal
Izvor: YouTube


Odgovornost da izvede najstrožu kaznu, kao i u nekoliko prethodnih utakmica, preuzeo je Gelor Kanga i ponovo bio precizan.

Pokušali su fudbaleri Vojvodine da u poslednjih desetak minuta stignu do izjednačenja, ali su crveno-beli lako izlazili na kraj sa napadima brojčano slabijeg protivnika, a u 90. minutu je Srđan Plavšić na odličnu asistenciju Boaćija stavio tačku na utakmicu.

gol
Izvor: YouTube


Zvezda je zadržala prednost u odnosu na Partizan, a u narednom kolu igraće protiv Voždovca u gostima. Vojvodina je ostala na trećoj poziciji i narednog vikenda će igrati protiv direktnog konkurenta za mesto na evro-sceni, Mladosti iz Lučana.

Uvertira ovoj utakmici bile su optužbe iz Partizana da će gosti pustiti Zvezdu da pobedi, jer su čelnici Vojvodine bili nezadovoljni gostoprimstvom na stadionu u Humskoj. Treneri oba tima, međutim, izjavili su da ih takve priče ne interesuju i da će od svojih igrača tražiti maksimum na terenu.

Zvezda je prošle srede imala odličnu uvertiru, pošto je ubedljivo savladala Čukarički (4:1) u prvoj utakmici polufinala Kupa, dok je Vojvodina u prilično nezanimljivom duelu, remizirala na svom stadionu sa Partizanom (0:0). Prethodno su "lale" poražene od crno-belih u Beogradu (0:1) u prvenstvenom duelu, posle kojeg se i podigla prašina...

Miodrag Božović za ovu utakmicu nije mogao da računa na Mičela Donalda, suspendovanog zbog žutih kartona, pa je njegovo mesto zauzeo nekadašnji kapiten Vojvodine, Marko Poletanović. U tim se vratio oporavljeni Dušan Anđelković, te je Mihailo Ristić ponovo bio među rezervama. Radoslav Batak nije imao kadrovske probleme.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Anđelković - Poletanović (69. Ristić), Le Talek - Ruiz (83. Milijaš), Kanga, Plavšić - Boaći (90+1. Sikimić).

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Maslać (90+1. Babić), Antić - Vukasović, Jovančić, Paločević (52. Knežević), Meleg, Malbašić - Trujić.

Utakmicu je sudio Srđan Obradović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- U prvom minutu nadoknade Babić je zamenio Maslaća u timu Vojvodine, a Sikimić Boaćija u Zvezdi. Napadač iz Gane napustio je teren u pratnji doktora i čini se da je povređen.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 90. minuta golom Srđana Plavšića! Sjajno ga je, spoljnim delom kopačke, proigrao Ričmond Boaći, a potom mu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.


- Pokušavaju fudbaleri Vojvodine da dođu do šanse za izjednačenje, međutim, akcije im bivaju zaustavljene čim pređu na Zvezdinu polovinu. Još dva minuta, plus nadoknada.

- Od 84. minuta za Zvezdu će umesto Džona Ruiza igrati Nenad Milijaš, koji danas slavi 34. rođendan.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 82. minuta golom Gelora Kange iz penala!

penal
Izvor: YouTube


- Penal za Crvenu zvezdu! Vukasović je u 79. minutu sapleo Boaćija, a sudija Obradović pokazao na belu tačku. Usledili su veliki protesti gostiju, ali je usporeni snimak pokazao da dileme nema - bio je faul.


- Iznenadna šansa za Vojvodinu. Trujić je bio brži od Frimponga, ali previše iskosa, tako da je Manojlović uspeo da odbrani njegov šut u 78. minutu.

- Još oko 15 minuta do kraja.

- Crveni karton za kapitena Vojvodine Nikolu Antića, koji je u suzama napustio teren stadiona Rajko Mitić. Nije baš najjasnije zašto je Srđan Obradović u 70. minutu isključio levog beka gostiju. Da li zbog prigovora ili nasrtaja na Frimponga? Već je imao žuti karton, ali mu je arbitar pokazao direktan crveni.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi, umesto Marka Poletanovića od 69. minuta igraće Mihailo Ristić i to na poziciji zadnjeg veznog. Podsetimo, mladi fudbaler često menja mesto, pa je igrao i kao levi bek i kao levo krilo.

- Izvrteo je Malbašić Frimponga u 68. minutu, ali je Aleksandar Luković stigao da uklizavanjem preseče njegovo dodavanje u sredinu i pošalje loptu u korner.

- Boaći se sjajno oslobodio Maslaća u 63. minutu, pokušao je da proigra Ruiza na suprotnoj stativi, ali je Rockov odlično presekao to dodavanje. Mladi golman Vojvodine je bez dileme najbolji akter ove utakmice.

- Utakmici zvanično prisustvuje nešto manje od 17.000 gledalaca. Podsetimo, Crvena zvezda je pustila besplatan ulaz na stadion Rajko Mitić do kraja sezone.

- Rasplamsala se borba u drugom poluvremenu, rastrčali su se i jedni i drugi, ali i dalje nema golova. Još oko pola sata do kraja.

- Prva izmena, umesto Aleksandra Paleoćevića od 52. minuta igraće Filip Knežević.

- Velika prilika za Crvenu zvezdu u 49. minutu da povode. Prvo je pokušao Poletanović, pa Boaći i na kraju Anđelković, ali su gosti uspeli da se odbrane od karambola u njihovom kaznenom prosotru.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Zvezda je imala inicijativu, ali ne i ideju kako da dođe do gol-šanse. Gosti vrebaju priliku iz kontranapada, imali su jednu odličnu šansu, ali je Vukasović loše šutirao...

- Umalo da Vojvodina povede u 42. minutu posle centaršuta Malbašića iz prekida. Planić je šutirao u padu iz prve, ali malo pored gola.

- Dobra prilika za Zvezdu u 39. minutu. Kanga je posle kornera i akcije sa Plavšićem šutirao snažno iskosa sa desne strane u bliži ugao, ali je Emil Rockov, za sada igrač utakmice, još jednom sjajno intervenisao.

- Velika greška Marka Petkovića u 36. minutu. Loše je poslao loptu u sredinu ka saigračima, ona je stigla do Melega koji je pokušao udarcem iz prve da savlada Manojlovića, ali je mladi golman stigao na vreme da interveniše.

- Isteklo je pola sata igre. Zvezda ima inicijativu, dok gosti prete iz kontri. Ima šansi, ali nadamo se i golovima...

- Dobar kontranapad Vojvodine u 24. minutu, Vukasović je proigrao Malbašića na desnoj strani, a on mu odigrao povratno dodavanje u sredinu Zvezdinog kaznenog, međutim, usledio je traljav šut.

- Mogao je Boać mnogo bolje da reaguje u 23. minutu, ali je posle lepe varke protivničkog igrača promašio loptu i propustio priliku...

- Još jedna dobra intervencija Rockova. Posle kornera za Zvezdu u 19. minutu i gužve pred golom Vojvodine, Poletanović je šutirao glavom, ali je mladi golman gostiju uspeo da odbrani.

- Nema golova posle prvih 15 minuta utakmice, ali i jedni i drugi igraju otvoreno i motivisani da postignu pogodak.

- Zapretio je golu gostiju i Marko Poletanović, iz slobodnog udarca u 12. minutu, ali je lopta otišla visoko preko gola.

- Snažan šut Kange u 9. minutu sa oko 30 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Rockov još jednom uspešno reagovao.

- Sjajno se Ričmond Boaći izborio za poziciju i šutirao sa ivice kaznenog u 5. minutu, ali je Emil Rockov bio dobro postavljen na gol-liniji.

- Prvi šut upisali su gosti. Meleg je šutirao sa oko 18 metara u 2. minutu, ali visoko preko gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC