• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izgubila "na krovu", Partizan je lider!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u 34. kolu Superlige od Voždovca 3:2 (2:0) i tako prepustili prvo mesto Partizanu.

 Zvezda izgubila "na krovu", Partizan je lider! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda je izgubila "na krovu" i tri kola pre kraja prepustila je lidersko mesto Partizanu!

Fudbaleri Ilije Stolice odigrali su fantastičan meč i iskoristili su greške odbrane šampiona Srbije i upisali prvu pobedu u plej-ofu, a timu Miodraga Božovića naneli poraz koji bi mogao da ih košta nove šampionske titule.

Slabo izdanje odbrane koštalo je Crvenu zvezdu dva gola u prvom delu igre, prvo je Dušan Anđelković14. minutu savladao sopstvenog golmana, pa je Stefan Dražić iskoristio poklon Abrahama Frimponga u 36. duplirao prednost za "zmajeve".

U nastavku je Aleksandar Luković uspeo da smanji iz jedanaesterca u 72. minutu, ali Nikola Srećković je zaustavio snove o preokretu dva minuta do kraja regularnog dela utakmice. Marko Poletanović je na kraju samo smanjio rezultat golom iz slobodnog udarca, a još je ostalo dovoljno vremena da se oproba i Mičel Donald i donese izjednačenje, ali je šutirao pored gola.

"Večiti" će do kraja prvenstva odigrati još tri susreta, a Partizan, koji je u petak slavio protiv Javora (2:1), sada ima tri boda prednosti.

To znači da Crvena zvezda na prvo mesto može samo ako slavi u sva tri preostala meča do kraja sezone, a Partizan u tom periodu pretrpi jedan poraz - ili veže tri remija.

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 3:2 (2:0)

Sve je možda moglo da bude drugačije po Crvenu zvezdu da je Nenad Milijaš u prvom napadu Zvezde postigao pogodak, odnosno da Zoran Popović nije magično intervenisao!

Izvor: MN PRESS


Iskusni vezista se posle 45 sekundi našao u gol šansi, ali je golman Voždovca fantastično odbranio njegov šut sa pet metara glavom i tako spasao svoj gol, da bi njegova ekipa to iskoristila i povela iz poklona Dušana Anđelkovića koji je hteo da vrati loptu Manojloviću, ali je uputio previše oštru loptu, a svog čuvara mreže uhvatio na "krivoj nozi".


Zvezda je potom zaigrala nervozno, osetila se panika, a povezivanja redova nije bilo.

Osetio se izostanak Gelora Kange, koji, ma koliko ponekad "davio" loptu i tražio je u svakom napadu, jasno je da je najopasniji igrač Zvezde, pa se do prve velike šanse čekalo dugo.

Bio je to dobar napad Zvezde po levoj strani, sjajan centaršut Srđana Plavšića, a na drugoj strani u velikoj prilici bio je Džon Ruiz, ali opet je herojski odbranio Zoran Popović, bez obzira na tri gola njegovih saigrača, igrač meča za "zmajeve".

Ni dva minuta kasnije, novi šok za šampiona Srbije - 2:0 na semaforu, strelac Dražić!

Koliko su noge bile "zavezane" ofanzivcima, toliko je opušteno igrao Abraham Frimpong, i to previše opušteno, pa je posle sjajno oduzete lopte Zecu praktično omogućio drugi poklon gol za Voždova. Sjajno se pored njega i Petkvića snašao Dražić i doneo veliku prednost domaćima.


Očekivala se reakcija Zvezde, ali umesto toga dve velike šanse za Voždovac u nastavku.

Prvo je Stefan Dražić izašao sam pred Manojlovića, a ovaj fantastično intervenisao, da bi i Lazar Ćirković imao priliku da "reši kontru" u kojoj je njegova ekipa bila brojčano nadmoćna, ali je umesto pogotka dobio titulu "mister promašaja".

Zvezda je nakon sat vremena igre uvela Vujakliju, Sikimića i Poletanovića, dok su iz igre izašli Ruiz, Boaći i Plavšić, pa je ideja bila da se golom iz skoka dođe do poravnanja.

Iskusni Sikimić je odigrao dobro, ušao u šanse po ulasku, a upravo je nakon njegovog dobrog prijema Saša Ivković došao i penal za Zvezdu u 76. minutu i siguran pogodak Aleksandra Lukovića.

Tada počinje prava ofanziva gola, ređaju se šanse za Sikimića i Poletanovića, ali prvu kontru po ulasku u igru u gol pretvaraju rezervisti Duronjić i Srećković. Ostao je sam na levoj strani Srećković i rutinski sproveo loptu u mrežu.

Do kraja susreta viđen je i prelep gol Marka Poletanovića iz prekida, potom i šansa za remi preko Donalda, ali je Zvezda ipak u Zaplanjskoj ulici zabeležila poraz.

Voždovac - Zvezda
Izvor: YouTube


VOŽDOVAC: Popović - Gajić, Mihajlov, Ivković, Filipović - Petrović, Nikolić, Ćirković (od 76. Srećković), Zec (od 76. Sinđić), Krasić - Dražić (od 85. Duronjić).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Donald, Le Talek, Milijaš, Plavšić (od 62. Poletanović), Ruiz (od 62. Vujaklija) - Boaći (od 62. Sikimić).

N  A  J  A  V   A

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog igraće u utorak revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije, umesto u sredu, kako je prvobitno najavljeno. Kako je saopšteno iz Zvezde, utakmica protiv Čukaričkog igraće se na stadionu "Rajko Mitić" u utorak od 16 časova. Utakmica je trebalo da se igra u sredu od 13 časova. U prvom meču je bilo 4:0.

Tim Ilije Stolice je u fantastičnoj formi završio tzv. preliminarni deo sezone, ali "štuca" u plej-ofu i još uvek nema trijumf, a na ruku im ne ide ni tradicija protiv šampiona Srbije koji je u dva ovosezonska susreta sa njima upisivao pobede, i to bez primljenog gola. Bilo je 3:0 na "Rajku Mitiću" i 1:0 za Zvezdu na stadionu Voždovca.

Miodrag Božović nije mogao da računa na najjači sastav, pa tako odsustvuje najbolji igrač Gelor Kanga, koji odrađuje utakmicu suspenzije zbog četiri žuta kartona, a menja ga Milijaš.

Biće to drugi start za iskusnog vezistu koji je ove zime treći put stigao u Zvezdu.

Za promenu, posle nekoliko mečeva, na klupi je ponovo i Srđan Vujaklija.

Meč sudi Lazar Lukić iz Resnika.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! PORAZ ZVEZDE!

90+4' - DONALD! Velika šansa odlazi u nepovrat! Veliki promašaj...

90+3' - POLETANOVIĆ! GOL! 3:2!

Sjajan gol iz slobodnog udarca...

90' - SINĐIĆ! Pokušaj loba, ali ništa!

87' - SREĆKOVIĆ! GOOOL! 3:1!

Ostalo je mnogo prostora za rezerviste Voždovca, a nakon dobrog prodora po levoj strani pogodak, za verovatnu pobedu domaćih, postiže Srećković!

86' - Duronjić menja Dražića, a Frimpong dobija žuti karton.

82' - Slab šut Milijaša iz slobodnog udarca, pa dobar udarac Sikimića posle kornera.

77' - POLETANOVIĆ! PROMAŠAJ! Sikimić! Ništa!

U neverovatnom tempu se sada igra "na krovu". Sada nakon fantastičnog šuta Donalda opet dobro interveniše Zoran Popović, ali odbitak dolazi pravo na glavu Poletanoviću koji šutira pored gola. Ni trideset sekundi kasnije nova šansa, ali Sikimić šutira preko gola.

71' - PENAL! GOOOL! LUKOVIĆ! 2:1!

Zakasnio je Saša Ivković da izbaci loptu ispred iskusnog Sikimića, zakačio ga po stopalu, a sudija Lukić je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač - Aleksandar Luković!


70' - Sikimić!

Opet je to bio prodor Anđelkovića, dodao je Donald loptu do Sikimića, ali slabo je zahvatio rezervista Crvene zvezde loptu.

69' - Anđelković! Opet brani Popović!

Odličan prijem levog beka Zvezde, koji je sebi izborio priliku za šut, ali je to završilo u naručju golmana Zorana Popovića. Još 20 minuta do kraja!

65' - ĆIRKOVIĆ! KAKAV PROMAŠAJ!

Neverovatno šta je sada uradio Lazar Ćirković. Bila je to kontra tri na dva igrača Voždovca, nakon lošeg prekida Nenada Milijaša, a Ćirković je dobio loptu nakon prodora Zeca i onda sa pet metara promašio ceo gol.

62' - Ruiz, Boaći i Plavšić izlaze napolje, a Vujaklija, Sikimić i Poletanović u igri!

60' - Petković!

Šanse sada kao na traci, odlično je Srđan Plavšić "zavrnuo" sa desne strane, utrčao je Petković, ali lopta ide malo preko gola.

58' - RUIZ! POPOVI
Ć!

Najbolja šansa za Zvezdu u nastavku meča, sada je Ruiz bio u prilici, ali je otišao isuviše iskosa, a Popović mu je na vreme izašao u šut.

57
' - Gol za Voždovac, ali je opravdano dosuđen zbog ofsajd pozicije.

54' - Zvezda je u potpunosti orijentisana na napad i otuda veliki broj kontri. Sada je posle prodora Zeca loptu dobio Nemanja Nikolić, ali šutira preko gola sa ivice kaznenog.

52' - Zec je prebrz, ofsajd!

Ili nije… Na usporenom snimku se čini da je pomoćni sudija pogrešio i da Đuro Zec nije bio u ofsajd poziciji, odnosno da je Abraham Frimpong ostao ispred njega.

50' - DRAŽIĆ! MANOJLOVIĆ!

Kakva kontra Voždovca, tri na jedan, izbio je Stefan Dražić sam pred Filipa Manojlovića, ali mladi golman Zvezde fantastično interveniše. Sve je krenulo od izgubljene lopte Ruiza.

48' - Ruiz! Loša reakcija!

Kakva lopta Nenada Milijaša kojom je pronašao samog Džona Ruiza, ali Kostarikanac katastrofalno reaguje, kao da se uplašio, pa na kraju i bez šuta iz ozbiljne situacije.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Bez promena. Zagrevaju se Sikimić i Vujaklija!

45+2' - Zvezda vrlo ofanzivna na kraju poluvremena, sada je Donald bio u dobroj poziciji, ali je loše vratio loptu za Nenada Milijaša. Kraj prvog poluvremena!

44' - Žuti karton za Ognjena Krasića nakon što je u kontri zaustavio Anđelkovića.

40' - Težak sudar Boaćija i Popovića!

Krenuo je golman Voždovca da interveniše posle centaršuta Nenada Milijaša za Ričmonada Boaćija, a napadač Crvene zvezde ostao je da leži na travi posle sudara sa golmanom. On je dobio težak udarac ramenom, delovalo je kao da je ostao bez svesti, ali se ubrzo pridigao.

Pogledajte tu situaciju!

36' - GOOOL! VOŽDOVAC VODI 2:0! DRAŽIĆ!

Posle neverovatne prilike za Ruiza, gol na drugoj strani!

Sve je krenulo posle fantastičnog starta Abrahama Frimponga koji je potom predao loptu u noge igračima Voždovca, a nakon solo prodora - Stefan Dražić duplira prednost.

Opet je odbrana Zvezde odigrala "kriminalno" i kriva je za gol.

Voždovac
Izvor: YouTube


34' - KAKVA PRILIKA ZA RUIZA! POPOVIĆ!

Druga vanserijska odbrana golmana Voždovca. I ponovo "čupa" loptu iz mreže...

Sjajan centaršut Srđana Plavšića sa leve strane, na drugoj stativi je loptu sačekao Džon Ruiz, ali Zoran Popović uspeva da odbrani ovaj pokušaj za nekoliko metara

33' - Nervozni igrači Zvezde, jasno je da su pod pritiskom trijumfa, i zbog toga mnogo srljanja i pokušaja na brzinu umesto strpljenja.

28' - Prvi žuti karton na meču - dobija ga Mičel Donald za prekršaj u kontri Voždovca. Odmah potom i Todor Petrović u beležnici Lukića.

26' - Umalo velika šansa za Boaćija!

Jednu "naivnu" loptu je loše u svoj peterac vratio Krasić, ali se Ričmond Boaći nije snašao u borbi za poziciju pored Mihajlova

22' - Opasan napad Zvezde!

Crvena zvezda je krenula po izjednačujući pogodak, a sada su najaktivniji po levoj strani. Probao je prvo Srđan Plavšić, izgubio loptu, pa mu je u nastavku akcije pomogao "krivac za gol" Dušan Anđelković, ali ne uspeva da pogodi Ričmonda Boaćija.

17' - Gužva odmah u kaznenom prostoru Voždovca, a nakon centaršuta sa leve strane pada Mičel Donald pored Miloša Mihajlova, ali se sudija Lukić ne oglašava. On je potom izveden kako bi mu se ukazala pomoć.

14' - 1:0! GOL! ODNOSNO AUTOGOL!

Velika greška iskusnog Dušana Anđelkovića koji je matirao svog golmana.

Hteo je da izbaci loptu ispred Krasića, ali umesto toga je vratio jaku loptu za Manojlovića, ovaj je uspeo da je zakači, ali ne i da je spreči da uđe u mrežu.

Anđelković
Izvor: YouTube


8' - Na ovom meču će Srđan Plavšić igrati levo, a Džon Ruiz desno.

4' - Odlično funkcioniše Zvezdina desna strana...

Opet je Marko Petković poslao dobru loptu, ali uspeva Mihajlov da izbaci ispred Boaćija

1' - KAKVA
ŠANSA!

Već posle 45 sekundi Crvena zvezda je imala kolosalnu šansu preko Nenada Milijaša koji je iskoristio centaršut Marka Petkovića sa desne strane, našao se sam na pet metara, ali je Popović odbranio njegov udarac. Strašna intervencija!

Odmah potom šutira i Donald, ali je izblokiran...

Milijaš
Izvor: YouTube


1'
- Meč je počeo.

- Meč se igra na veštačkoj podlozi, a trenutno ne pada kiša u Beogradu.

- Pročitajte šta je u najavi utakmice kazao Ilija Stolice. OVDE!

- Pročitajte šta je u najavi utakmice kazao Miodrag Božović. OVDE!

- Zvezda će imati podršku navijača "na krovu".

--------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKO HVALA VOŽDOVCU NA POBJEDI PROTIV ZJEZDE GROBAR

Boge

Kako

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC