• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solun u transu, PAOK osvojio Kup!

Autor mondo.rs

Vladimir Ivić je crno-belima doneo prvi trofej posle 14 godina. AEK je u Volosu savladan, doduše, golom iz čistog ofsajda.

Fudbaleri PAOK-a osvojili su prvi trofej posle dugih 14 godina!

Crno-beli našeg trenera Vladimira Ivića i centarfora Aleksandra Prijovića pobedili su atinski AEK u dramatičnom finalu Kupa Grčke u Volosu.

Na kraju, iako golom iz očiglednog ofsajda, stalo je crno-belo polje - 2:1 (1:1).

AEK je branio trofej osvojen prošle sezone, 15. u istoriji, ali u duelu dve prave legije stranaca nije bio na nivou važnosti meča utoliko što je za 90 i kusur minuta na "Pantesaliku" samo jednom uputio udarac u okvir gola i to nikako ne bi bio pogodak da se Panajotis Glikos nije obrukao i "živu" loptu ispustio iz ruku.

Lazaros Kristodopulos u 26. minutu udarcem sa velike udaljenosti uspeo je, uz svesrdnu pomoć Glikosa, da izjednači rezultat nakon što je dva minuta ranije Đalma Kampos, PAOK-ova "desetka", napravio dar-mar i asistirao Dijegu Bisesvaru za 1:0.

U drugom poluvremenu viđena je tvrda, nervozna i napeta utakmica, a presudio je detalj iz 81. minuta kada je rezervista Pedro Enrike, igrač kojeg je Ivić uveo osam minuta ranije, zatresao mrežu na pas hrvatskog internacionalca Marina Leovca, međutim od starta je bilo jasno da se napadač solunskog kluba našao u ofsajdu.



Do petog trofeja u Kupu i prvog od 2003. godine, PAOK je došao sa samo jednim Grkom u startnoj postavi - golmanom Glikosom, mada ni Atinjani nisu bili "bolji" u tom smislu jer su samo trojica domaćih igrača nastupila u žuto-crnoj opremi.

AEK je ostao na 15 trofeja u Kupu i 11 titula, od kojih je poslednja osvojena 1994. godine, dok će PAOK sezonu 2016/17 pamtiti po trofeju i drugom mestu u prvenstvu iza Olimpijakosa.

Crno-beli sa "Tumbe" imaju i dve titule prvaka države, a poslednja je osvojena 1985. godine.

Olimpijakos je najuspešniji klub u Kupu, sa 27 trofeja, Panatinaikos ima 18, AEK 15, PAOK 5, Panionios i AEL dva, a Aris, OFI, Etnikos i Kastorija po jedan.

U redovima AEK-a nastupio je reprezentativac BIH i bivši igrač Crvene zvezde Ognjen Vranješ.

Utakmica u Volosu počela je "standardno", tučom huligana.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC