• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi preokret Partizana, titula na dva koraka!

Autor mondo.rs

Partizan je gubio od Voždovca na poluvremenu, ali uspeo u nastavku da preokrene stvari u svoju korist i osvoji tri važna boda. Nikolić isključen, Đurđević pogodio za važnu pobedu sa bele tačke. Bez Ostojića u Nišu, čudna odluka Stolice.

 Novi preokret Partizana, titula na dva koraka! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana nalaze se na dva koraka od 27. titule prvaka Srbije nakon što su drugi put ovog proleća napravili preokret i pobedili gradskog rivala, Voždovac!

Kao u Kupu 5. aprila, na "krovu", Voždovac je imao prednost na poluvremenu, ali je Partizan u nastavku utakmice uspeo da preokrene stvari u svoju korist - 2:1 (0:1) u meču 35. kola Superlige, koji je odigran pred praznim tribinama u Humskoj.

Navijači Partizana okupili su se u velikom broju ove subote popodne ispred stadiona, gde su na video bimu posmatrali meč u kojem je njihov tim sve vreme napadao, ali bio kažnjen za početničku grešku golmana Nemanje Stevanovića i štopera Nikole Milenkovića, koju je u 19. minutu Dejan Georgijević pretvorio u neočekivano vođstvo "zmajeva".

Crno-beli su do izjednačenja stigli posle stotinak sekundi igre u drugom poluvremenu, posle velike greške Aleksandra Ješića i munjevite akcije Nemanje Miletića i povratnika u tim, Leonarda, koji je vešto loptu preusmerio u mrežu za 23. gol u sezoni, a 21. u Superligi.

Arbitar Dragan Čolović, koji je sudio i aprilski Kup meč na stadionu Voždovca, isključio je ratobornog trenera crno-belih Marka Nikolića u 62. minutu, a deset minuta kasnije pokazao na belu tačku nakon što je Marko Putinčanin igrao rukom u svom šesnaestercu, iako je imao žuti karton.

I košarkaši u parku

Među Grobarima koji su došli danas u Humsku da na neobičan način pruže podršku fudbalerima nalaze se i košarkaši Partizana, Novica Veličković, Uroš Luković, Kenan Karahodžić i Mihailo Andrić, kao i pomoćnik trenera Nenad Čanak.

Čolović mu je tada oprostio isključenje, ali najbolji strelac Superlige Uroš Đurđević nije oprostio desnom beku Voždovca - zakucao je loptu u mrežu Zorana Popovića i vratio lidera na prvo mesto pred poslednjih 180 minuta sezone svojim 26. golom u sezoni, a 22. u prvenstvu.

Partizan je, iako je rezultat na poluvremenu bio veoma neprijatan za njegove navijače, uspeo da nastavi niz pobeda i približi se na dva koraka od titule: crno-beli već u sredu gostuju Radničkom u Nišu, a potom dočekuju Mladost iz Lučana naredne nedelje, 21. maja, možda opet pred praznim tribnama.

Od osamostaljenja Srbije, Partizan je danas 11. put igrao bez publike i, uprkos lošim reakcijama napadača u završnicama akcija, pronašao put do novih bodova - crno-beli su pred praznim tribnamama i dalje perfektni.

Standardni štoper "Parnog valjka" Bojan Ostojić neće moći da igra na "Čairu" zbog žutog kartona koji je danas potpuno nepotrebno dobio, kritikujući pomoćnog sudiju što nije signalizirao Čoloviću prekršaj u njegovoj neposrednoj blizini, a da situacija bude bizarnija - Čolović je već bio dosudio prekršaj.

Trener Voždovca, Ilija Stolica, čiji je tim u prošlom kolu naneo šokantan poraz Crvenoj zvezdi i praktično promovisao Partizan u novog lidera šampionata, odlučio je da meč u Humskoj počne bez trojice standardnih prvotimaca, Dejana Dražića, Đura Zeca i Nemanje Nikolića, koji su meč posmatrali sa klupe za rezerve.

Dražića i Zeca, Stolica je uveo u igru u nastavku meča kada je Partizan okrenuo rezultat u svoju korist, ali ni sa njim, ni bez njih, "zmajevi" nisu uspevali da stvore šansu za gol osim one koja se ukazala iznenada posle kiksa golmana i štopera crno-belih.

Partizan (+1) 52, Crvena zvezda 46, Vojvodina 36, Mladost 33, Radnički 32, Napredak 26, Voždovac (+1) 26, Javor 22.

GOLOVI

0:1 - "Zmajevi" su poveli u 19. minutu posle neshvatljive "kombinacije" između golmana domaćih Nemanje Stevanovića i mladog Nikole Milenkovića. Kada više nije imao kud, Stevanović je ispucao loptu u polje, Milenković bio predaleko da bi učestvovao u ofsajd zamki, a Voždovac izveo brzu kontru, koju je vešto u gol pretvorio Dejan Georgijević.

Bio je to njegov treći gol ove sezone.

Pre toga, domaćin je tražio penal posle duela Aleksandra Filipovića i Leandrea Tavambe, ali je arbitar Dragan Čolović pokazao da se igra nastavi.

1:1 - Partizan je izjednačio iz prve akcije u drugom poluvremenu, 23. golom Leonarda u sezoni. Brazilac se fantastično snašao pred golom Voždovca, posle pasa Nemanje Miletića iskosa sa leve strane - praktično je samo postavio nogu i preusmerio loptu iza leđa golmana Zorana Popovića.

Prethodno je, prilikom auta koji je izveo kapiten crno-belih Miroslav Vulićević, Aleksandar Ješić propustio je priliku da valjano izbije loptu u polje i kazna je bila momentalna.

U 62. minutu, Čolović je na insistiranje četvrtog arbitra Zorana Širokog udaljio trenera crno-belih, Nikolića, sa klupe, odnosno poslao ga na tribine.

2:1 - Deset minuta kasnije, Marko Putinčanin rukom je zaustavio centaršut sa levog boka, skrivio jedanaesterac i izbegao isključenje, jer je već imao žuti karton, a najstrožu kaznu u 2:1 pretvorio je Uroš Đurđević koji je u prvom poluvremenu propustio najbolju šansu na meču.

/golove, šanse i sporne situacije možete pogledati u 'iz minuta u minut' sekciji izveštaja/

Utakmica na popularnom "JNA" odigrana je pred praznim tribinama zbog uvredljivog skandiranja navijača crno-belih protiv Vojvodine.

Navijači Partizana okupili su se ispred stadiona i odlučili da navijaju iz parka, kako bi pružili ekipi podršku, a fudbaleri su im se zahvalili posle utakmice tako što su otrčali do vrha tribina i uz pesmu proslavili važna tri boda.



Skor između Partizana i Voždovca u Humskoj sada je 6-1-1, a 12-1-1 ukupno.

Najavili su "zmajevi" da će i u Humskoj igrati otvoreno i na pobedu, pa je utoliko interesantna bila odluka trenera Ilije Stolice da iz startne postave izostavi trojicu standardnih prvotimaca - Đura Zeca, Nemanju Nikolića i Stefana Dražića, koji su ove subote bili među rezervama.

Marko Nikolić ponovo nije mogao da računa na povređenog Evertona, a u tim se golom vratio oporavljeni Leonardo.

Partizan: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović, Janković (od 85. Đuričković) - Leonardo (od 91. Radin), Tavamba (od 68. Mihajlović), Đurđević.

Voždovac: Popović - Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Filipović - Pavlović - Ćirković, Petrović (od 58. Sinđić), Srećković (od 71. Zec), Ješić - Georgijević (od 83. Dražić).

IZ MINUTA U MINUT:

90+2 - KRAJ!

Još jednom uspeli su crno-beli da preokrenu stvari u svoju korist posle nepovoljnog rezultata na poluvremenu. Nikolićev tim nije pružio lošu igru, ali je bio nedorečen u završnicama akcija, preveliki broj centaršuteva nije imao ko da preusmeri u mrežu, a u drugom poluvremenu ispromašivali su se Mihajlović i Đurđević. Voždovac, preokupiran odbranom svog gola, uputio je jedan udarac u okvir i postigao jedan gol.

83 - Stolica pravi i treću izmenu, strelac osam golova Dražić, očekivan od starta u igri, ušao je umesto strelca, Georgijevića. U tom trenutku Leonardo je tražio pomoć lekarskog tima.

75 - MIHAJLOVIĆ!

Stopostotnu šansu da reši meč propustio je Partizanov rezervista u akciji posle velike greške sudija, ali i velikog promašaja Đurđevića. Tridesetak sekundi ranije, Đurđević nije bio u ofsajdu, koji je "sviran", ali nije ni uspeo da postigne gol iako se našao sam pred Popovićem, posle čega se obrukao i Mihajlović čiji je udarac iskosa sa leve strane bio neprecizan.

73 - GOL, PARTIZAN U VOĐSTVU!

Loptu na belu tačku namestio je Đurđević i zakucao je po sredini gola u mrežu za 22. pogodak u Superligi.

Đurđević
Izvor: YouTube



72 - PENAL!

Čolović je pokazao na belu tačku nakon što je Putinčanin igrao rukom u svom šesnaestercu i potom ga poštedeo isključenja, jer je desni bek Voždovca već imao žuti karton.

70 - MIHAJLOVIĆ!

Praktično čim je ušao u igru, Mihajlović je ušao i u šansu, ali je Popović lako ukrotio njegov udarac iskosa sa leve strane u trenutku kada je pas u sredinu delovao kao racionalnije rešenje.

68 - Prva izmena u Partizanu, brzi Mihajlović umesto snažnog Tavambe. U tom trenutku, lekarski tim "zmajeva" ukazivao je pomoć Filipoviću, koji se posle vratio na teren.

67 - Partizan je u konstantnoj inicijativi, ali se Voždovac čvrsto i organizovano brani. Neretko je svih 11 igrača u crvenom na 25-30 metara od svog gola.

62 - NIKOLIĆ ISKLJUČEN!

Trener Partizana udaljen je sa utakmice posle reakcije četvrtog sudije, Širokog, koji je pozvao Čolovića i zatražio da Nikolić bude udaljen s klupe. Šta je razlog? U ovom trenutku može samo da se nagađa, a pretpostavka je da se radi o prekomernoj reakciji na neku od odluka sudijskog tima.

60 - Čolović je kaznio Ostojića žutim kartonom zbog njegove burne reakcije prema pomoćniku povodom toga što nije signalizirao faul, za koji je Ostojić verovao da je faul. P. S. Čolović je dosudio faul.

47 - GOL, PARTIZAN IZJEDNAČUJE!

Posle stotinak sekundi igre u drugom poluvremenu, rezultat je 1:1. Lider je praktično izjednačio "iz svlačionice", ali je svemu prethodila greška Ješića koji nije ispucao loptu kako je trebalo, tako da su Miletić i Leonardo to surovo kaznili.

Leonardo
Izvor: YouTube



46 - Bez promena na obe strane počelo je drugo poluvreme.

45+1 - POLUVREME!

Očekivan odnos snaga na terenu, neočekivan rezultat posle prvog poluvremena. Partizan gubi od Voždovca u Humskoj zahvaljujući greški Stevanovića i Milenkovića, odnosno sjajnoj reakciji Georgijevića. I pre i posle toga, lider je bio u ofanzivi, često nemuštoj sa previše visokih lopti, ali je i tako Đurđević imao veliku šansu da postigne gol. Meč je počeo spornom situacijom i mogućim penalom za crno-bele.

43 - Ko zna koji opasan centaršut crno-belih na peterac ispred Popovića nije imao ko da "ćušne" u mrežu. Partizan igra ofanzivno, stvara šanse, ali praktično bez udaraca ka golu.

37 - POPOVIĆ!

Sjajna odbrana golmana Voždovca, mada je i Đurđević morao da šutira iz gotovo "mrtvog" ugla. Partizan je dugo obilazio oko bunkera gostiju, koji je "pukao" na levoj strani, a kada se Đurđević odlučio za pas na peterac lopta mu se vratila, tako da se iznenada našao u šansi za gol - međutim Popović je bio oprezan i hitar.

Đurđević 2
Izvor: YouTube



35 - Partizan u inicijativi, ali bez pravog poteza u završnici. Domaćin mimo očekivanja pokušava da "preskoči" sredinu terena i neke situacije reši dugim loptama na Tavambu, ali to nije dalo očekivane rezultate.

30 - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Putinčanin za povlačenje Leonarda s leđa.

28 - ĐURĐEVIĆ!?

Strelac 25 golova za Partizan ove sezone, od čega 21 u Superligi, promašio je najbolju šansu do sada. Posle pasa Jevtovića, lopta je nekako došla do centarfora crno-belih koji je bio sam iskosa sa leve strane, ali je tukao nekontrolisano i neprecizno - pored stative!

Đ
Izvor: YouTube


19 - GOL, VOŽDOVAC VODI!

Golman Partizana Stevanović i mladi štoper Milenković bez ikakve potrebe zakomplikovali su situaciju posle koje je Georgijević doveo Voždovac u vođstvo.

Pogledajte!

0:1
Izvor: YouTube



14 - CRNO-BELI TRAŽE PENAL!

Kompletna klupa Partizana skočila je posle duela Tavambe i Filipovića, međutim Čolović je pokazao da se igra nastavi. Uz malo sreće, od noge rivala, lopta se odbila do Tavambe, koji se posle prijema spremao za udarac iskosa sa leve strane, ali je Filipović "ušao u njega" telom i izbacio ga iz ravnoteže. Snažni napadač crno-belih je pao, arbitar odlučio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Biće svakako polemike oko ove odluke.

Pogledajte...

Tavamba
Izvor: YouTube



8 - Dok čekamo prve šanse na utakmici možemo jasno da čujemo pesmu Grobara koji su se okupili ispred stadiona.

1 - Meč je počeo, domaćin u belim dresovima napada ka jugu, gosti u potpuno crvenoj opremi i sa instrukcijama sa klupe koje se jasno čuju i u prenosu na Arena sport televiziji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC