• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvozdić: Vratili smo Bosnu gdje joj je mjesto

Autor mondo.ba

Dušan Gvozdić, trener sarajevske Bosne, prezadovoljan sezonom u kojoj je njegov tim stigao do finala šampionata Bosne i Hercegovine.

 KK Bosna sezona 2016/2017 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaši Igokee petu godina za redom su šampioni Bosne i Hercegovine. Do pete uzastopne titule, a šeste u istoriji, tim Igokee morao se namučiti da savlada Bosnu Royal.

Dušan Gvozdić trener Bosne slaže se da je Igokea kvalitetniji rival. Ponosan je na činjenicu da je njegov tim igrao majstoricu protiv Igokee.

“Ono što je prvo što treba da se kaže je čestitam Igokei na tituli. Čestitam im na izvanrednoj sezoni u ABA ligi, sjajno odigranom prvenstvu i osvojenom i Kupu BiH. Titula je i više nego zaslužena i želim im sve najbolje u budućnosti”, rekao je Gvozdić na početku obraćanja medijima.

“Isto tako čestitam mom kubu na velikoj sezoni. Mislim da smo vratili Bosnu na mjesto koje joj pripada u vrhu bh. košarke. Region opet priča o Bosni i o Sarajevu kao centru košarke što mislim da je veoma bitno za i BiH i cijeli region. U svlačionici sam se zahvalio svim momcima. Mislim da smo napravili respektabilan tim, gdje je svako pronašao sebi svoju ulogu. U tome su mi umnogome pomogli Saša Vasiljević i Goran Ikonić, kojima moram da se zahvalim na svemu”, kaže Gvozdić.

Vasiljević se oprostio od košarke dok će Ikonić nastaviti sa profesionalnom karijerom.

“Ja se iskreno nadam da će nastaviti. U izvanrednoj je formi i mislim da smo ga nagovorili da nastavi dalje da se bavi košarkom. Ikonić ima puknut mišić, a insistirao je da igra“.

Gvozdić se osvrnuo na kompletnu sezonu u BiH. Smatra da je košarka na višem nivou nego prethodnih sezona.

“Iskreno se nadam da smo ovim finalom pokrenuli i ostale klubove, što se vidjelo tokom lige. Ono što sam čuo dugo godina nije bilo ovako kvalitetno takmičenje. Najprije u Ligi za prvaka, a kasnije i ovo finale koje smo mi igrali”, završio je Gvozdić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC