• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković ostao bez krune u Parizu

Autor mondo.rs

Srpski teniser oprostio se od odbrane pehara na Rolan Garosu, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Dominika Tima u tri seta. Novak sigurno gubi i drugo mesto na ATP listi

Rolan Garos dobiće ove godine novog šampiona, budući da Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej.

Srpskog tenisera, koji je prošle sezone prvi put u karijeri osvojio pehar, u četvrtfinalu je savladao sedmi igrač sveta Dominik Tim.

Austrijanac je slavio rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:3, 6:0, posle dva sata i 16 minuta igre.

Timu je to bila prva pobeda u karijeri nad Đokovićem, posle pet uzastopnih poraza. Do ovog duela uspeo je protiv Srbina da osvoji samo jedan set, a sada je osvojio tri u nizu, bez ijednog izgubljenog, uključujući treći sa nulom, što se ne pamti kada se Novaku dogodilo poslednji put.

Tim će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala, kome je Pablo Karenjo Busta predao meč četvrtfinala u drugom setu.

A Đoković nije tako loše počeo, naprotiv. Imao je čak i dve set lopte u prvom delu igre, prvi, u desetom gemu, ali se Tim odbranio i izborio taj-brejk, u kojem je posle serije mini brejkova, naterao branioca trofeja da prvi pogreši.

Nakon toga, osokoljeni Austrijanac igrao je sve bolje. Kretao se snažno, sve vreme bio je agresivan, vrlo raznovrstan u odabiru udaraca, a servis ga je sjajno služio sve vreme. Na drugoj strani, Đoković posle ranog vođstva rivala nije pronalazio način da uzvrati, jednostavno je "kaskao" sve vreme.

U trećem je i definitivno "predao oružje". Podatak koji najbolje pokazuje koliko je Novak bio inferioran je taj da je u poslednjem setu osvojio ukupno osam poena! 

Statistika još kaže da je Đoković imao samo 18 vinera meču, dok je Tim upisao 38, a srpski as upisao je i više neiznuđenih grešaka - 35, naspram Timovih 28.  

Izvesno je da će Đoković izgubiti drugo mesto na ATP listi posle Pariza (prvi put posle 2011. godine), koje će preuzeti Rafael Nadal, a ako Sten Vavrnika bude igrao za titulu, srpski teniser pašće na četvrtu poziciju.

TOK MEČA

TREĆI SET

0:2 - Tim opet kreće snažno, brejko! Činjenica je da ima i sreće, jer je opet jedna ključna lopta samo delimično dotakla liniju, ali je i evidentno da je sedmi igrač sveta žestoko motivisan i da igra odlično. Na drugoj strani, Đoković se trudi, ali nema odgovor na raznovrnu igru rivala

0:4 - Tim ekspres vozi Rolan Garosom! Produžava seriju, dobija još dva gema u nizu, i to oba "sa nulom". Novak izgleda kao da se oprostio od odbrane trofeja...

0:6 - Austrijanac u velikom stilu stiže do polufinala Rolan Garosa, dobija set protiv branioca trofeja rezultatom 6:0, i sada već počinje da razmišlja o Rafaelu Nadalu

DRUGI SET

0:2 - Loše počinje za Đokovića. Tim pravi brejk! Uporan je i osokoljen Austraijanac posle vođstva. A više od rezultata zabrinuo je Novakov pad u finišu drugog seta. proklizao je srpski teniser u trku za skraćenu Timovu loptu, koja mu je i omogućila brejk. Iako je izgledalo mnogo ozbiljnije, Novak je posle pada ustao i bez muke otišao do svoje klupe.

2:5 - Tim nastavlja odlično da servira i upravo to mu je omogućilo da spasi brejk loptu. Đoković je u sedmom gemu imao priliku da vrati brejk, ali nije ju je iskoristio, pa Austrijanac dolazi na korak od osvajanja drugog seta

3:6 - Novak je uspeo da dobije gem na svoj servis, produži set, ali je Tim odmah iskoristio svoju šansu i posle 40 minuta povećao vođstvo na 2:0 u setovima

PRVI SET

1:1 - Bez iznenađenja na startu. Svako je dobio gem na svoj svoj servis, iako je Tim odmah stavio do znanja Đokoviću da je "naoštren". Srpski teniser je vodio 40:15, a potom je dobio gem "na razliku". Tim odlično servira, pa je lako poravnao rezultat.

U Parizu je prohladno, trenutno je 16 stepeni Celzijusa, ali je veoma vetrovito

1:2 - BREJK TIMA! Austraijanac igra veoma agresivno i to mu je donelo prednost. Đoković je dugo odolevao toj napadčkoj igri, spasao je tri brejk lopte, a onda je u maratonskom poenu pogrešio, pa je sedmi igrač stigao do brejka


2:2 - VRAĆA NOVAK BREJK!

3:2 - Potvrđuje Đoković brejk, ali posle od više od 13 minuta igre! U petom gemu igralo se vrlo raznovrsno, Novak je izlazio na mrežu, Tim je dobio i poen "Novakovim oružjem" drop šotom, bilo je "lizanja" linija, mnogo "akcije"... Austrijanac je "tvrd orah" i Novak to zna

4:2 - Novak pravi novi brejk!


4:5 - Ne da se Tim! Brzo vraća istom merom, a potom dobija gem na svoj servis... Novak posle iskaljenog besa i bacanja reketa zbog grešaka koje je napravio, prekida njegovu mini seriju tako što dobija gem "sa nulom"

5:5 - Novak propušta veliku šansu. Imao je dve set lopte, ali nije bio dovoljno agresivan u tom trenutku. Tim se iščupao...

Dok Srbin i Austrijanac biju bitku za prvi set, Nadal je već izborio plasman u polufinale i čeka pobednika ovog duela. On je prvi set protiv Karenja Buste dobio 6:2, a u drugom mu je posle brejka na startu (2:0) protivnik predao meč. Nadal je posle 51 minut napustio teren

6:6 - Taj-brejk će odlučiti o tome ko će povesti 1:0 u setovima...

6:7 - Tim dobija set... U taj-brejku, kao i pre toga, viđena je neizvesna borba. U prvih šest poena viđeno je isto toliko mini brejkova (3:3), a nakon toga prvi je pogrešio Đoković i Austrijancu omogućio dve set lopte (6:4). Uspeo je jednu da spasi, i to kada je protivnik servirao, a onda je servirao Đoković i ukupno 17. neiznuđenom greškom omogućio Timu da povede 1:0 u setovima (7:5), posle 74 minuta igre.

Tim je u prethodnih pet mečeva sa Đokovićem dobio samo jedan set, i ovo mu je drugi...

NAJAVA MEČA

Novak Đoković i Dominik Tim trebalo je u utorak popodne da odigraju četvrtfinalni meč na Rolan Garosu, ali je kiša, koja je padala u Parizu, poremetila raspored desetog dana takmičenja, pa je on odložen za danas.

Austrijanac, koji je na Rolan Garos stigao kao sedmi igrač sveta, nikada nije slavio protiv srpskog asa.

Srpski i austrijski igrač do sada su odigrali pet mečeva, Austrijanac je osvojio samo jedan set. Poslednji duel igrali su nedavno u polufinalu mastersa u Rimu, kada je Đoković slavio sa ubedljivih 6:1, 6:0.

Na putu ka odbrani trofeja u Parizu, pre duela sa Timom Đoković je pobedio Španca Marsela Granoljersa (3:0), Portugalca Žoaoa Sousu (3:0), Argentinca Dijega Švarcmana (3:2) i Španca Alberta Ramosa Vinolasa (3:0).

U isto vreme na terenu Filip Šatrije sastaju se Rafael Nadal i Pablo Karenjo Busta, dok će popodne na programu biti još dva četvrtfinalna duela Sten Vavrinka - Marin Čilić, odnosno Endi Marej - Kei Nišikori.

Novak se zagrevao pred meč sa Timom jutros u Parizu


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dule

Bas mi je zao

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC