• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Minut ćutanja nije deo njihove kulture"

Autor mondo.rs

"Igrači nisu imali nameru da pokažu nepoštovanje sećanju na žrtve, ni da uznemire njihove porodice niti bilo kog pojedinca na koga je uticao napad", poručili su iz FS Saudijske Arabije. Australijanci znali za potez i pre meča.


Fudbalski savez Saudijske Arabije izvinio se zbog uvrede koju su naneli njegovi reprezentativci, koji su uoči utakmice sa Australijom odbili da učestvuju u minutu ćutanja i odaju počast žrtvama terorističkog napada u Londonu.


Pre jučerašnje utakmice u Adelaidu, spiker na stadionu pozvao je prisutne da minutom ćutanja odaju počast žrtvama u terorističkom napadu koji se dogodio u subotu u Londonu, u kome je poginulo osam osoba, od kojih dvoje Australijanaca.

Reprezentativci Australije su se okupili na sredini terena i stali jedan uz drugog zagrljeni, dok su se fudbaleri Saudijske Arabije razdvojeno šetali po svom delu terena.


Fudbalski savez Saudijske Arabije saopštio je da "duboko žali i da se bezrezervno izvinjava za uvredu". "Igrači nisu imali nameru da pokažu nepoštovanje sećanju na žrtve, ni da uznemire njihove porodice, prijatelje niti bilo kog pojedinca na koga je uticao napad. Fudbalski savez Saudijske Arabije osuđuje svaki čin terorizma i ekstremizma i izražava najiskrenije saučešće porodicama svih žrtava", navodi se u saopštenju.

Minut ćutanja - ne i za Saudijce! (VIDEO)


Australija je pobedila 3:2 i izjednačila se na vodećem mestu na tabeli sa Japanom i Saudijskom Arabijom, dva kola pre kraja. Sve tri ekipe imaju po 16 bodova. Prve dve ekipe plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine, a trećeplasirani tim igraće u baražu. Fudbalski savez Australije (FFA) saopštio je da je menadžment reprezentacije Saudijske Arabije pre utakmice znao za plan da se održi minut ćutanja, ali da je nagovešteno da njihovi igrači neće učestvovati.

"Azijska fudbalska konfederacija i ekipa Saudijske Arabije složili su se da minut ćutanja može da bude održan. Zvaničnici saudijske reprezentacije takođe su obavestili FIFA da ta tradicija nije deo saudijske kulture, da će njihovi igrači zauzeti pozicije na svojoj strani terena, a poštovati naš običaj", navodi se u saopštenju australijskog saveza.

Predstavnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) po pravilu se sastaju sa zvaničnicima oba tima i sudijom dan pred utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kako bi razmotrili sva pitanja u vezi s protokolom, uključujući i planove za minut ćutanja. Premijer Australije Malkolm Ternbul rekao je da nije video snimak, ali da bi ceo svet trebalo da bude ujedinjen u osudi terorizma.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC