• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenula "plava lokomotiva" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara počeli su pripreme za narednu sezonu.

 FK Željezničar počeo pripreme za 2017/18 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Igrači ti “plavog tima” u ponedjeljak su obavili medicinske preglede, a danas je na Grbavici obavljena prozivka i prvi trening.

Prozivci se odavala većina igrača koji su nosili dres ovog sarajevskog kluba i prošle sezone. Tu su u prvom golmani Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Adnan Bobić, te Siniša Stevanović, Jadranko Bogičević, Kemal Osmanković, , Srđan Stanić, Dino Hasanović, Darko Marković, Jovan Blagojević, Samir Bekrić, Uglješa Radinović, Goran Zakarić, Ivan Crnov, Zajko Zeba, Ivan Lendrić i Stevo Nikolić.

Na prozivci su se pojavila i dva nova fudbalera, a riječ je o mladom napadaču Dženan Zajmoviću koji je karijeru počeo upravo na Grbavici, gdje se vraća iz Travnika, te odbrambeni fudbaler Daniel Graovac, koji je sa Zrinjskim osvojio titulu prvaka BiH.

"Radimo punom parom i nadamo se da će Željo imati dobru ekipu. Stigli su Zajmović i Graovac, biće još dolazaka, ali bitno je da znamo ono što želimo. Prioritetna nam je pozicija stopera, radimo na lijevom beku. Otišao je Miroslav Stevanović, pa nam i tu treba igrač. Ipak, kada se pojavi neki dobar igrač, bez obzira da li imamo nekoga na toj poziciji mi moramo djelovati", rekao je sportski direktor Željezničara Aldin Čenan i dodao da je Lendrić još uvijek član kluba.

"Lendrić je naš igrač, ali ljudi u klubu rade na pronalasku inostranog angažmana. Imamo nekoliko opcija i nadam se da ćemo to uspjeti uraditi", rekao je Čenan i dodao da ima ponuda i za druge igrače, ali nije želio otkriti o kojim fudbalerima je riječ.

Interesantno je da se prozivci priključio veliki broj juniora, od kojih su neki imali priliku nastupiti i za A tim Željezničara. To su Tarik Džindo, Amar Beširević, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Aldin Hrvanović i Denis.

"Potencira se pitanje mladih igrača, imamo dobru omladinsku školu tako da smo planirali da potpišemo ugovore sa ovim juniorima, ne da budu samo broj već da neki od njih dobiju minute. Stav kluba je da Omladinski pogon dobije mjesto koje zaslužuje, dodao je Čenan.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kapiten Željezničara Zajko Zeba je istakao kako je igračima dobro došao odmor.

"Novi ciljevi su pred nama i idemo ka novim pobjedama. Dobro nam je došlo deset dana da odmorimo više psihički jer znamo kakva je sezona bila iza nas", rekao je Zeba.

Pred timom s Grbavice su kvalifikacije za Ligu Evrope.

"Rano je pričati o očekivanjima, Evropa je pred nama. Probaćemo dogurati što dalje možemo, sve zavisi od žrijeba kakve će nas ekipe potrefiti. Znaćemo u sljedećih sedam dana više", istakao je Zeba.

Željo će u Sarajevu ostati do četvrtka kada je planiran odlazak na Kupres.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC