• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jure Zdovc: Cilj je Evroliga i titula ABA lige

Autor mondo.rs

Slovenački trener seo na klupu šampiona Hrvatske i odmah istakao takmičarske ciljeve za sezonu 2017/18.

 Jure Zdovc - Cedevita želi Evroligu i ABA titulu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dan nakon zvaničnog rastanka sa Veljkom Mršićem, Cedevita je ozvaničila da je njen novi trener Jure Zdovc (50).

Slovenački stručnjak, nekadašni plejmejker reprezentacije Jugoslavije, vraća se u ABA ligu posle šest godina i odlaska iz Olimpije. U međuvremenu je vodio Spartak Sankt Peterburg, Gazijantep, slovenačku reprezentaciju i grčki AEK, iz kojeg i dolazi u Zagreb.

"Nije mi trebalo dugo da se odlučim", izjavio je Zdovc, a preneo klupski sajt.

"Meni je u ovom poslu jako bitno da te neko želi. Kad vidiš da te neko hoće dovesti u svoju sredinu onda je to puno lakše i ja to cenim. Kroz celu svoju karijeru i sportski život, i kad sam igrao, uvek kad je neko došao k meni ja sam to obično više ili manje odmah prihvatio. To se pokazalo dobrim, iako je možda moja karijera mogla ići i drugačije. Zadovoljan sam što sam tu", rekao je Slovenac.

On je dodao da je Cedevita klub koji je mnogo više cenjen u inostranstvu nego u regionu.

"Druga stvar koja me je motivirala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Evrolige. Cedevita može izboriti Evroligu kroz Evrokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo".

Naglasivši da će neki igrači ostati, a da će neke biti nemoguće zadržati, Zdovc je upitan i može li njegov tim da osvoji ABA ligu.

"Ne da može (da Cedevita osvoji ABA ligu), mora. Zbog toga su me i doveli. Ja sam ambiciozan trener, ponekad i previše, ali tako je. To tražim i od igrača. Sigurno da ćemo napraviti sve što možemo. Mislim da je jasno da su ciljevi osvojiti prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i ABA liga. To moraju biti naši ciljevi, jer samo visoki ciljevi vrše pritisak na sve nas. Nisam spomenuo još i Evrokup, a tu cilj mora biti plasman među najbolja četiri, tako da neće biti lako".

Zdovc je postao trener 2003, kao asistent u Krki, a potom je samostalno vodio i Split, Slovan, Iraklis i Bosnu. Na novi posao je od prvog dana došao sa željom da se domogne na regionalni tron i da tako uspe ono što Cedeviti još nije pošlo za rukom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC