• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Austrije: BiH je rukometna nacija

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Gledao sam ih uživo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015. godine, kada su u baražu izbacili Island. To je tim koji ima puno toga za reći i veoma su dobra reprezentacija", kaže Johaneson.

 Selektor Austrije: BiH je rukometna nacija Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor rukometne reprezentacije Austrije Patrekur Johaneson za internet stranicu austrijskog saveza kazao je da se raduje velikom duelu sa bh. rukometašima, te da je BiH rukometna nacija.

Austrija je trijumfom u Finskoj u petom kolu grupe 3 kvalifikacija za EURO 2018 osigurala sebi mogućnost da se domogne drugog mjesta, koje vodi u Hrvatsku. Za to je Johanesonovim izabranicima potreban remi ili pobjeda.

"Ostvarili smo cilj u Finskoj i pobijedili. Sada smo potpuno fokusirani na ključnu utakmicu. BiH je rukometna nacija. Imaju vrlo dobru rukometnu školu i dosta igrača koji igraju na međunarodnoj sceni. Gledao sam ih uživo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015. godine, kada su u baražu izbacili Island. To je tim koji ima puno toga za reći i veoma su dobra reprezentacija. Međutim, gledamo sebe. Sada je važno da se igrače brzo oporave, a na meni i stručnom štabu da pronađemo pravo rješenje za našu igru protiv BiH", kazao je Johaneson, te dodao:

"Ovakve utakmice kada je sve na kocki, treba shvatiti kao zabavu. Očekujem da naš tim izađe na teren punim plućima i sa mnogo samopouzdanja. Naš cilj je jasan, a to je da pobijedimo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo."

I dok Austrijancima odgovara remi ili bilo kakva pobjeda, bh. tim samo trijumf vodi u Hrvatsku, gdje će se početkom naredne godine održati EP.

Utakmica šestog kola grupe 3 kvalifikacija za EURO 2018 između Austrije - BiH igraće se u subotu u bečkoj dvorani Albert Šulc sa početkom u 20:25 sati, a pravdu će dijeliti Marek Beranowski i Bogdan Lemamowicz, sudije iz Poljske.

Poslije pet odigranih kola Španija je lider grupe sa maksimalnih deset bodova, slijede ie BiH i Austrija sa četiri, dok je Finska posljednja sa dva. Na EP u Hrvatskoj plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC