• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo "egalom" ovjerio prolazak u Podgorici!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Željezničara su poslije trijumfa na "Grbavici" u revanšu remizirali sa Zetom (2:2) i i ukupnim rezultatom 3:2 osigurali plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Liga Evrope: Zeta - Željezničar, revanš 2:2 Izvor: MONDO/Ines Lučić

Nakon što je Ivan Lendrić donio vrijednu pobjedu u Sarajevu, izabranici Slavka Petrovića su gubili, pa preokrenuli i na kraju odigrali neriješeno sa crnogorskim predstavnikom - 2:2 (1:1).

Poslije loše partije u većem dijelu prvog dijela susreta "Pod Goricom" domaćin je poveo poslije greške Danijela Graovca, koju je kaznio Filip Kukuličić u 29. minutu i vratio rezultat na početak.

Međutim, samo tri minuta kasnije "bomba" Gorana Zakarića iz slobodnjaka sa 25 metara je praktično osigurala Želji prolazak u dalje takmičenje gdje ga očekuje švedski AIK iz Štokholma.

Čak su plavi sa "Grbavice" nošeni navijanjem brojnih "Manijaka" uspjeli da preko Ivana Lendrića stignu do preokreta u 60. minutu poslije lopte sa "očima" Zajka Zebe i sjajnog udarca u suprotni ugao, ali su domaći ipak uspjeli da izbore remi.

Strijelac gola za 2:2 bio je Nikola Krstović za častan oproštaj "đetića" iz Evrope, gdje će nastaviti da igraju plavi sa "Grbavice".

Sarajlije su se pridružile osvajaču Kupa BiH, Širokom Brijegu, koji je takođe remizirao protiv kazahstanskog Ordabasija u revanšu i ovjerio nastup u drugom kolu gdje će za rivala imati škotski Aberdin.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Zeba, Lendrić, Radinović

Zeta: Novović, Cavnić, Vujačić, Kalezić, Adžović, Vukčević, Ljuljdjuraj, Milojko, Pesukić, Šekulić, Kukuličić

TOK UTAKMICE

- kraj - 

89 - Mogli su i domaći da uvedu meč i prolazak Želje u neizvjesnu završnicu, ali je Ljuljduljaj bio za malo neprecizan. 

88 - Željo je mogao i do pobjede, ali je neko od odbrambenih fudbalera Zete sa gol linije izbacio loptu.

85 - Finiš utakmice u Podgorici, Crnogorci su se pomirili sa sudbinom i eliminacijom iz evropskih takmičenja.

...
Izvor: YouTube

76 - GOOOL! Zeta je uspjela da izjednači golom Nikole Krstovića na asistenciju Ljuljduraja - 2:2.

72 - Odlična odbrana golmana Želje Kjosevskog poslije "bombe" Kalezića sa nekih 25 metara.

70 - Radinovića je zamijenio Marković.

...
Izvor: YouTube

60 - GOOOL! Željo je poveo u Podgorici. Zajko Zeba je uputio dugu loptu ka Lendriću, a napadač Želje je sjajno pogodio iskosa sa 16 metara u suprotan ugao - 1:2. Ovim pogotkom je praktično stavljena tačka na prolazak Sarajlija u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

56 - Sporna situacija, lopta je u ruku pogodila jednog defanzivca Zete poslije kornera, ali sudija nije pokazao na "bijelu tačku".

55 - Opasan napad Želje, ali ispred Lendrića ragovala je odbrana crnogorske ekipe.

50 - Pjeter Ljuljduraj je odlično šutirao nakon centaršuta sa desne strane, ali na sreću navijača Želje nije bio precizan i nije morao da interveniše Vedran Kjosevski.

46 - Nastavljena je utakmica. 

- poluvrijeme - 

45 - Minut nadoknade vremena u slaboj utakmici na stadionu "Pod Goricom", ali Željo ima odličan rezultat koji vodi plave u narednu rundu takmičenja. Gosti iz Sarajeva su generalno bili bolji rival od ekipe iz Golubovaca u svim statističkim parametrima.

...
Izvor: YouTube

32 - GOOOL! Željo je anulirao prednost domaćina sjajnim pogotkom Gorana Zakarića iz slobodnog udarca- 1:1. Sada je Zeti za plasman u drugo kolo je potrebna pobjeda od 3:1. 

...
Izvor: YouTube

29 - GOOOL! Zeta vodi 1:0. Gol za izjednačenje u ukupnom rezultatu postigao je Filip Kukuličić nakon greške odbrane Želje, preciznije Danijela Graovca koji je izgubio loptu i praktično doveo napadača Zete u mat poziciju.

19 - Željezničar je imao dobru šansu, ali je pored gola šutirao Goran Zakarić.

17 - Ivan Lendrić je bio u šansi pred golom Zete, ali je arbitar iz Portugala Tijago Martins dosudio faul nad čuvarom mrežom Podgoričana Novovićem.

12 - Žuti karton za Ulješu Radinovića.

10 - Početno ispitivanje snaga, zasad bez posebnih uzbuđenja osim što su navijači domaćina dočekali Željine igrače sa skandiranjem "Kosovo je srce Srbije".

Skandiranje popularnih "vukova" pogledajte 

1 - Počeo je meč na Gradskom stadionu u Podgorici.

NAJAVA

Izabranici Slavka Petrovića su na "Grbavici" slavili minimalnim rezultatom a gol odluke postigao je prvi strijelac plavih Ivan Lendrić.

Upravo će Lendrić biti jedan od glavnih aduta Želje na večerašnjoj utakmici u prestonici Crne Gore, gdje će se naći i veliki broj tzv. "Manijaka", koji će neposredno pred početak meča pod jakim obezbjeđenjem policije biti dovedeni na stadion "Pod Goricom".

Petrović se odlučio za identičan početni sastav kao i u Sarajevu.

Ukoliko sarajevski plavi sa "Grbavice" uspiju da eliminišu Zetu, u narednoj rundi će igrati protiv švedskog AIK-a, koji je na startu bio bolji od Klaksvika s Farskih Ostrva ukupnim rezultatom 5:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC