• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pozvala Spartu na dva meča istine!

Autor mondo.rs

Daleko od toga da je sve bilo sjajno, ali daleko od toga da crveno-beli nemaju zbog čega da razmišljaju pozitivno pred start Superlige i, naročito, dvomeč sa Spartom iz Praga. Strelci Donald i Srnić, Delije opet isticale poruke.

 Zvezda pozvala Spartu na dva meča istine! Izvor: MN PRESS

Posle tri utakmice za zebnju i strepnju - 90 i kusur minuta ohrabrenja pred još jedan težak ispit za još jednu generaciju u nizu koja pokušava da posle pune decenije vrati Crvenu zvezdu na evropsku scenu.

Daleko od toga da je sve bilo bajno u igri crveno-belih ovog vrućeg četvrtka uveče pred praznim severom i 22.414 navijača na ostale tri tribine, ali daleko od toga da ni publika, ni ekipa, ni trener Vladan Milojević nemaju na osnovu čega da podignu nivo optimizma i samopouzdanja pred start Superlige u nedelju i potom meč sa Spartom na istom mestu.

Crvena zvezda - Irtiš Pavlodar 2:0 (1:0) posle kazahstanskih 1:1.

Ukoliko UEFA ponovo ne kazni najtrofejniji srpski klub zbog novog "društveno-političkog angažmana" Delija, ovog puta sa južne tribine, narednog četvrtka uveče "Rajko Mitić" trebalo bi da bude rasprodat, a češki tim dočekan u paklenoj atmosferi pred revanš u Pragu 3. avgusta.

Večerašnja utakmica bila je specifična zbog odluke UEFA da zatvori severnu tribinu "Marakane" zbog uvredljivog transparenta na račun gej populacije, tako da su "najvatreniji" navijači bili smešteni na južnoj strani stadiona sa kojeg ni ove večeri nisu izostale poruke koje nemaju direktne veze sa sportom.

Zvezdina navala raspoložena

Pored nekoliko praznih minuta i situacija u kojima lopta nije slušala, Zvezdina navala bila je agilna, pokretljiva i opasna protiv formacije 5-4-1. Gelor Kanga razigran, Ričmond Boaći motivisan, Slavoljub Srnić konkretan, a Rikardinjo pomalo nedorečen iako je pokazao dva-tri poteza svojstvena Brazilcima. Uz podršku bekova Filipa Stojkovića i kapitena Dušana Anđelkovića, crveno-beli jesu delovali kao tim koji je imao ideju kako želi do gola. Mičel Donald i naročito Branko Jovičić bili su najbolji deo tima, a u neku ruku dobro je što nemamo mnogo toga da napišemo za igru Vujadina Savića, Damijena Le Taleka i golmana Filipa Manojlovića...

Kao ni povici: "UEFA mafija".

/DELIJE TERAJU PO SVOM/

Da će bez posao biti završen bez velike drame i neprijatnih iznenađenja, kao u gradu nadomak granice sa Mongolijom, nagovestio je Mičel Donald golčinom iz slobodnjaka u 10, a potvrdio Slavoljub Srnić u 77. minutu nakon što je igrač utakmice Branko Jovičić u stilu krilnog napadača probio gustu odbranu gostiju i potom "kao na tacni" poslužio saigrača za njegov drugi pogodak ove sezone.

Trener Milojević potom je izveo Srnića iz igre, uz zaslužene aplauze na otvorenoj sceni, ali njega na istom mestu neće biti za sedam dana jer je u međuvremenu zaradio suspenziju zbog žutih kartona.

Taj segment fudbalske igre, uz postavljanja i reakcije krhke odbrane, povremene prazne minute celog tima i periode igre u kojima su crveno-beli pokušavali da dođu do daha po julskoj vrelini, teme su o kojima će biti reči u svlačionici Crvene zvezde u kojoj će se već večeras razgovarati o - Radničkom i Sparti, koja je danas dovela i deveto pojačanje ovog leta.

Jedno od brojnih Zvezdinih pojačanja ovog leta, Aleksandar Pešić, dobio je priliku da debituje u drugom poluvremenu umesto Srnića, ali je tok meča bio takav da nije imao priliku da pokaže šta zna, ali prilika će biti sasvim dovoljno - 37 u Superligi, potencijalnih sedam u Kupu...

...najmanje još dve u Evropi.

A, možda i više od toga, iako je jasno da je Crvena zvezda večeras poslednji put igrala sa ulogom favorita u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

GOLOVI

Fantastičnim udarcem Mičela Donalda iz slobodnjaka, prilično iskosa sa leve strane i sa nekih 20 metara od gola 35-godišnjeg Davida Lorije, crveno-beli su poveli već u 10. minutu i najavili goleadu pred raspevanim navijačima sa - južne tribine.



Drugi gol za veliko opuštanje na "Marakani" postigao je, posle nekoliko lepih i opasnih akcija u drugom poluvremenu, Slavoljub Srnić u 77. minutu, za svoj drugi gol ove sezone.

Ipak, najveće zasluge za pogodak idu sjajnom Branku Jovičiću, koji je posle "milion" odrađenih zadataka u veznom redu, uglavnom defanzivnim, sačuvao snage za nezaustavljiv prodor po levom krilu odakle je desnom nogom poslužio saigrača "kao rukom".

2:0
Izvor: YouTube



Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović – Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković (k) – Jovičić, Donald (od 90. Račić) – Srnić (od 79. Pešić), Kanga, Rikardinjo (od 71. Ruiz) – Boaći.

Irtiš (5-4-1): Lorija - Kislicin (od 65. Darabajev), Dautov, Maslać, Stamenković, Živković - Rodrigo Antonio, Geterijev (od 80. Fofana), Fonseka, Kalinin – Bugajev.

Meč je odlično sudio San Fedaji iz Švajcarske, debitant u evro-kupovima, uz asistenciju zemljaka Stefana De Almeide, Karmina Sanđovanija i Saše Amhofa.

Fedaji je zbog burne i nepotrebne proslave gola kaznio Srnića žutim kartonom i on neće igrati za sedam dana protiv Sparte.


IZ MINUTA U MINUT:

Kraj: Zvezda ide dalje, Radnički stiže u nedelju, a Sparta u četvrtak. Odmor, oporavak i rad, rad, rad... To je potrebno Milojevićevim momcima u narednih sedam dana. I dve pobede.

79 - Vreme je da Pešić debituje! I to umesto Srnića, koji je ispraćen ovacijama, baš kao što je i novi napadač dočekan... Minut kasnije i zvižduci za bivšeg igrača Partizana i Čukaričkog, Fofanu, koji je ušao umesto Geterijeva.

77 - GOOOOOOOL!

Jovičić za Srnića, 2:0 i velika radost na "Marakani". Zvezda neće po starom fudbalskom pravilu biti kažnjena za brojne promašaje, nakon što je neumorni Jovičić kao krilni napadač, a ne defanzivni vezista, probio odbranu Irtiša i poslužio Srnića za njegov drugi gol u sezoni.

70 - Aplauzi za Boaćija koji je punim sprintom jurio za loptom koju nikako ne bi stigao da ona, na kraju, nije udarila u korner zastavicu i dala dodatan sekund centarforu Crvene zvezde da vešto reaguje i petom je zadrži u igri, odigra za Kangu, koji je uposlio Rikardinja... Njegov udarac sa distance nije bio precizan.

69 - Kanga! Opet. U golmana.

67 - Posle dugo vremena akcija Irtiša i udarac u okvir gola, koji je Manojlović lako ukrotio. Novajlija na terenu, Darabajev, lepo je sačuvao loptu i odigrao na stranu za Bugajeva, koji nije baš pakleno šutirao.

65 - Dimitrov pravi prvu izmenu, ofanzivnu. Darabajev umesto Kislicina.

62 - BOAĆI!

Umalo gol Boaćija posle driblinga Rikardinja, koji je kao na plaži prebacio čuvara i odigrao u prostor za svog centarfora, ali je Lorija bio oprezan.

61 - KANGA!

Ubrzala je naglo Crvena zvezda, pre svega Srnić, koji je "doneo" loptu do crvene zone i podelio je Kangi, ali je plejmejkeru Crvene zvezde lopta malo pobegla kod prijema, i proklizavanja, pa je nekako brzopleto opleo po njoj i - umalo postigao golčinu!

Lopta se zakoprcala u mreži, ali sa spoljne strane.

59 - RIKARDINJO!

Umalo volej golčina Brazilca koji i dalje nije pokazao mnogo. Ovog puta, umalo da razgali usnuli stadion. Posle centaršuta Srnića iz prekida, sa desne strane, Maslać je ko zna koji put bio najviši u skoku, ali je loptu izbio samo do ivice šesnaesterca, gde je Rikardinjo uspeo da je umiri grudima, a onda opali po njoj "iz kolena" - pored gola!

Lep potez.

59 - Ni korner koji je Srnić izveo s desne strane nije doneo uzbuđenja, kojih nema od povratka ekipa iz svlačionica. Igra se sporo i netačno, a splasnula je i atmosfera na tribinama. Čuju se i prvi zvižduci.

50 - Irtiš u ofanzivi od starta drugog dela igre.

46 - Bez izmena na obe strane utakmica je nastavljena. Irtiš sada napada ka praznoj, severnoj tribini.

Poluvreme: Crvena zvezda bolja, možda i za više od jednog gola, ali i dalje je bilo dosta praznih minuta. Očito je da crveno-beli i dalje nemaju dovoljno takmičarske kondicije za konstantan presing i konstantne napade. U finišu prvog dela igre čak su gosti imali i inicijativu, ali bez ozbiljnih šansi. Delije s juga pružaju glasnu podršku, ali i insistiraju na porukama za koje UEFA ima nultu toleranciju, zbog čega se i nalaze na suprotnoj tribini od svoje tradicionalne.

45 - U poslednjih nekoliko minuta Crvena zvezda morala je da se brani od napada Irtiša i radila je to pomalo panično. Šansu gostiju za gol sprečio je omaleni Anđelković, koji je u skoku sasvim dovoljno "ušao u telu" Fonseki, da ga izbaci iz balansa i spreči da jače "trzne" glavom u pravcu Manojlovićevog gola.

39 - Irtiš se, uprkos rezultatu koji ih ne vodi dalje, brani sa devetoricom fudbalera na 30-35 metara od svog gola.

33 - SRNIIIIIIĆ!

Umalo... "Pola stadiona" videlo je loptu u golu posle centaršuta i novog skoka Maslaća, koji nije uspeo da izbije loptu dalje od desne noge krilnog napadača Zvezde. "Tik" pored stative.

Izvor: MN PRESS



28 - UEFA je kaznila Crvenu zvezdu novčano i zatvaranjem severne tribine zbog homofobičnih transparenata sa utakmice sa Florijanom, a sada se slična, samo malo modifikovana poruka, našla i na južnoj tribini: "Bebe nek' se rađaju poruka je juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga", uz pesmu UEFA mafija.

25 - Uh, uh, uh... Što RTS više vrti usporeni snimak, to izgleda bolnije. Još jednu kontru imala je Crvena zvezda, na dugu loptu iskusni Lorija nije istrčao sa samopouzdanjem i, iako je bio u svojih 16 metara, nije išao rukama na nju - već glavom i... Dogodio se jak sudar glavama između golmana Irtiša i napadača Crvene zvezde, Boaćija. Obojici ukazuju pomoć.

Izvor: MN PRESS


22 - Pas Boaćija ka Anđelkoviću koji je pogodio jedinog igrača ispred njih, Maslaća, utišao je buku na stadionu. Zvezda je imala situaciju 2 na 1, ali nesebični Boaći nije pronašao Anđelkovića...

20 - Kanga! Sa distance, lepo, za metar neprecizno.

17 - Aplauzi, opravdano. Iako pod pritiskom gostiju, crveno-beli su odigrali lepu akciju, do noge, uz nekoliko varki i driblinga, ali je pas Kange u prostor za Boaćija bio nešto jači nego što je bilo potrebno...

10 - GOOOOOL!

Izvor: MN PRESS



Donald. Majstorski iz slobodnjaka i to iz veoma zahtevne pozicije, prilično iskosa sa leve strane. Moguće da je Lorija očekivao centaršut, ali... Bio je to lep gol, osmi koji je Holanđanin postigao od dolaska u Beograd.

7 - U jeku napada Crvene zvezde - žuti karton za Stojkovića zbog pregrubog i nimalo potrebnog starta.

7 - Crveno-beli u konstantnoj inicijativi od prvog zvižduka, ali bez šanse za sada.

1 - Meč je počeo!

20:26 - Debitant u evro-kupovima, arbitar rođen 1982. godine, Fedaji, izveo je crveno-bele i bele iz tunela. Aplauzi na otvorenoj sceni, a na jugu - koreografija posvećena Kosmetu, odnosno kosovskim božurima. Sve uz emitovanje ove numere sa razlasa, koja je potrajala uz horsko pevanje s tribina i kada je utakmica počela.



20:17 - "Pitanje je da li će danas biti više od 15.000 navijača, videćemo...", javio nam se reporter s utakmice, Jovan Terzić.

20:14 - Dok se jug polako puni, na severu se može pročitati: "Danas pun jug, u nedelju pun sever", kao podsetnik navijačima da crveno-beli za tri dana dočekuju Radnički iz Niša u 1. kolu Superlige Srbije.



19:41 - Dimitrov je postavio ekipu u formaciju 5-4-1 sa trojicom srpskih defanzivaca u startnih 11 - Maslać, Stamenković i Živković, koji je postigao gol sa bele tačke u prvom duelu u 93. minutu.

19:40 - Milojević je na konferenciji za medije pred ovaj duel rekao da su šanse da Aleksandar Pešić zaigra od prvog minuta 50:50, ali se na kraju odlučio da ne napravi nijednu izmenu u odnosu na prvi duel u Kazahstanu.

http://mondo.rs/a1026334/Sport/Fudbal/Zvezda-Irtis-transparent-Delija-na-jugu-Necemo-da-Srbija.-FOTO.html

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC