• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Žalićemo se na suspenziju stadiona

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine najavili žalbu na odluku Svjetske fudbalske federacije (FIFA) o suspenziji stadiona „Bilino polje“ u Zenici za utakmicu protiv Belgije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

 FS BiH: Žalićemo se na odluku FIFA o suspenziji stadiona Bilino polje Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Nakon što je FIFA kaznila FS BiH zbog incidenta na kraju utakmice protiv Grčke još se ne zna na kojem će stadionu „zmajevi“ dočekati „crvene đavole“.

Direktor sektora za adminidstraciju FS BiH Adnan Džemidžiću potvrdio je za „Oslobođenje“ da će se Savez žaliti na odluku o suspenziji stadiona.

„Za nas je to najvažniji meč u kvalifikacijama i naravno da se moramo žaliti. Šta će biti poslije toga ne znam, ali znamo šta je naš zadatak. Alternative su stadioni u Sarajevu, ali o tome ćemo razmišljati malo kasnije“, rekao je Džemidžić sarajevskom dnevniku.

Nihad Hodžić, koordinator za infrastrukturu, stadione i bezbjednost u FS BiH istakao je da jedino stadion u Zenici ispunjava sve uslove, ali da nije istina, kako su neki mediji pompezno najavili, da alternative „Koševo“ ili „Grbavica“ ne ispunjavaju minimum.

Jedino stadion u Zenici ispunjava sve uslove FIFA, a alternative u određenoj mjeri ne ispunjavaju taj nivo. Žao mi je što su neki pokušali da javnosti predstave kao da stadioni u Sarajevu ne ispunjavaju nikakve uslove, ali očito je da ne poznaju materiju i da se ne konsulutuju s pravim ljudima“, rekao je Hodžić i dodao:

„O alternativnom stadionu ćemo razmišljati nakon pravosnažne odluke FIFA. Tada ćemo se detaljno uvjeriti šta koji stadion ispunjava ili ne ispunjava, a ne bih sada da spekulišem. Ukoliko odluka FIFA bude konačna, onda će doći i inspektor iz krovne kuće svjetskog fudbala, koji će pregledati uslove na stadionima“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC