• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilej za novo Partizanovo proleće u Evropi

Autor mondo.rs

Partizan deseti put nastupa u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Crno-beli u Grupi B Lige Evrope, a Dinamo Kijev, Jang Bojs i Skenderbeg su protivnici po meri za novo proleće u Evropi.

 Jubilej za novo Partizanovo proleće u Evropi Izvor: MN PRESS

Partizan je u četvrtak uveče, ubedljivom pobedom u Felčutu protiv Videotona (4:0), obezbedio deseti nastup u grupnoj fazi neke od dve UEFA lige.

Najčešće je igrao u Ligi Evrope (ovo će mu biti osmi nastup), dok je dva puta bio deo Lige šampiona i još uvek je jedini srpski klub koji je od stvaranja novog formata elitnog takmičenja osetio kako je to kada si deo odabranog društva (2003/2004 i 2010/2011).

S te strane, Partizan je od istorijskog uspeha Crvene zvezde 1991. i osvajanja Kupa evrpskih šampiona, koji se, ipak, vezuje za poslednje dane bivše SFRJ, najuspešniji klub iz Srbije od raspada velike države. Na ovim prostorima, jedino više plasmana u dva klupska UEFA takmičenja od "parnog valjka" ima Dinamo iz Zagreba, koji će u tek započetoj sezoni, prvi put posle deset godina, jesen posvetiti isključivo dešavanjima u hrvatskom fudbalu.

Partizan ide u Albaniju, Zvezda čeka Arsenal!

Jasno i glasno zacrtan cilj pre početka sezone za Partizan je i bio plasman u jedno od dva evropska takmičenje. S obzirom na to da je prošle sezone eliminisan već u prvom kolu od Zaglembja, čime je klub ostao bez bitnih prihoda, uprava crno-belih je sve podredila ulasku u grupnu fazu.

 Praktično, u Mađarskoj se vodila borba za egzistenciju kluba iz Humske.

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i poraza od Olimpijakosa, na red je došao plej-of za Ligu Evrope. Malo toga je delovalo obećavajuće posle beogradskih "mršavih" 0:0 sa Videotonom.

Ali...

Partizan je u Felčutu, mestu nadomak Budimpešte, bio sjajan i ne pamti se kada su navijači crno-belih već sredinom prvog poluvremena raskrstili sa brigama i mogli da razmišljaju o žrebu za Ligu Evrope.

A, tamo ih čekaju ukrajinski Dinamo Kijev, švajcarski Jang Bojs i albanski Skendrebeg.

Protivnici po meri!

Šampion Srbije ima šansu da prvi put posle 13 godina obezbedi proleće u Evrope. Možda je došlo vreme da se nadoknadi propušteno od pre dve sezone protiv Augzburga u Beogradu i ponovi uspeh generacije koju je u sezoni 2004/2005 Vladimir Vermezović vodio do osmine finala Lige Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC