• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdo, ovako treba protiv Kelna!

Autor mondo.ba

Rival beogradskih "crveno-bijelih" u Lige Evrope na otvaranju drugog kola Bundeslige napadao i promašivao, što je znao da kazni HSV i slavi 3:1, nakon skoro 110 minuta igre.

Keln, rival Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope, u prvom meču drugog kola Bundeslige poražen je na svom "Rajn Energi" stadionu od HSV-a.

KELN - HSV 1:3 (0:2)

Početak izuzetno sadržajnog meča pripao je "jarčevima", ali šta to vrijedi kada nisu uspjeli da iskoriste nijednu od stvorenih šansi, pa su u razmaku od samo nekoliko minuta primili dva pogotka.

LIGA EVROPE

Keln i Crvena zvezda u okviru grupe H Lige Evrope odigraće dva meča. Prvi u Njemačkoj 28. septembra, a drugi, u posljednjem kolu grupne faze, u Beogradu 7. decembra.

Nisu to bile izrađene akcije gostiju, nego su golovi plod snalažljivosti ofanzivaca HSV-a. Prvo je Andre Han pogodio nakon kornera i velike gužve u šesnaestercu domaćih, da bi nedugo zatim Bobi Vud poduplao prednost.

U finišu prvog poluvremena ni Jonas Hektor nije imao sreće - pogodio je prečku.

Na odmor se otišlo s 0:2, iako su domaći imali veći posjed lopte (64:36) i više udaraca na protivnički gol (9:7, u okvir 2:2).

Uzbuđenje odmah na startu nastavka, kada su skoro svi već vidjeli loptu u golu. Ipak, nakon šuta debitanta u dresu Kelna Džona Kordobe, ona je okrznula stativu i završila u gol-autu.

Nepun minut kasnije - prekid zbog povrede glavnog sudije Feliksa Briha, koji je potrajao desetak minuta, zbog čega je drugo poluvrijeme produženo 13 minuta. Morao je iskusni arbitar svoje mjesto da ustupi četvrtom sudiji Serenu Štorksu.

A onda, novi arbitar ekspresno je isključio Mergima Marvaja.  Marokanac je "požutio" već u drugom minutu meča, a onda u 59. zbog povlačenja protivnika za dres zaradio i drugu javnu opomenu i put u svlačionicu.

Ni sa igračem više Keln nije pokazao mnogo.

Sve što je uspio da uradi je počasni pogodak preko defanzivca Frederika Sorensena u sedmom minutu nadoknade, ali već u narednom napadu Luis Holtbi postavio je konačnih 1:3, pa su "jarčevi" nakon dva kola zakucani na dno tabele, bez bodova.

HSV je, sa maksimalnih šest bodova, trenutno lider Bundeslige poslije dva nekompletna kola, što im je najbolji start sezone u posljednjih osam godina.

Filip Kostić bio je starter za HSV i upisao skoro svih 90 minuta, uz jednu odličnu priliku u sudijskoj nadoknadi, nakon čega je zamijenjen, dok je na drugoj strani Miloš Jojić odigrao posljednjih dvadesetak minuta.

BUNDESLIGA - 2. KOLO:

Keln - HSV 1:3 (0:2)
/Sorensen 90+7 - Han 28, Vud 34, Holtbi 90+10/

U subotu:

Verder - Bajern Minhen (15:30)
Antrajht - Volfsburg
Bajer Leverkuzen - Hofenhajm
Augzburg - Borusija Menhenhladbah
Štutgart - Majnc
Borusija Dortmund - Herta (18:30)

U nedjelju:

Lajpcig - Frajburg (15:30)
Hanover - Šalke (18:00)

TABELA: HSV (+1) 6, Borusija Dortmund 3, Bajern Minhen 3, Herta 3, Šalke 3, Hanover 3, Borusija Menhengladbah 3, Hofenhajm 3, Ajntraht 1, Frajburg 1, Augzburg 0, Majnc 0, Verder 0, Bajer Leverkuzen 0, Lajpcig 0, Štutgart 0, Volfsburg 0, Keln (+1) 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC