• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švrakić vodi Sarajevo protiv Borca

Autor mondo.ba

"Bordo" tim za nešto više od mjesec dana na klupi promijenio tri trenera, a uskoro se očekuje dolazak četvrtog.

 Zijad Švrakić privremeno vodi FK Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zijad Švrakić sjediće na klupi Sarajeva u derbiju šestog kola Premijer lige BiH protiv Borca u Banjaluci (nedjelja, 20 časova).

Iskusni stručnjak do sada je obavljao funkciju pomoćnika u stručnom štabu, prvo Mehmeda Janjoša, a onda i Senada Repuha, a u gradu na Vrbasu, kao privremeno rješenje, predvodiće Sarajlije kao šef stručnog štaba.

Podsjetimo, Mehmed Janjoš vodio je ekipu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koje su završene neslavno, a nakon lošeg starta u prvenstvu i domaćeg poraza od Zrinjskog u prvom kolu Premijer lige BiH, odlučio je da se povuče.

Na njegovo mjesto sjeo je Senad Repuh, ali se ni on nije dugo zadržao. Novi poraz pred svojim navijačima, ovaj put od najljućeg rivala Željezničara u gradskom derbiju, značio je kraj za Repuha i od tada je tim bez trenera.

Tako je Sarajevo, nakon nešto više od mjesec dana, promijenilo tri stručnjaka na klupi, a prema najavama iz Titove 38b, uskoro bi trebalo da bude poznato ime novog, četvrtog kormilara.

Kao najozbiljniji kandidati da preuzmu klupu tima s "Koševa" pominju se Husref Musemić, koji je već u nekoliko navrata bio trener Sarajeva, te Tomas Brdarić, stručnjaka koji je radio u Bundesligi.

Rukovodstvo Sarajeva nastojaće što prije da riješi problem trenera, s obzirom da nakon nedjeljnog duela slijedi reprezentativna pauza, tokom koje će igrači imati dovoljno vremena da se upoznaju sa novim kormilarom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC