• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Nisam strani trener, Borac je moj klub

Autor mondo.ba

Nekadašnji trener novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana Zoran Milinković danas je predstavljen kao novi trener banjalučkog Borca.

 Zoran Milinković novi trener FK Borac Banjaluka Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Milinković će na klupi crveno-plavih zamijeniti Željka Vranješa, koji je u prethodnih šest kola sa ekipom osvojio 10 bodova.

"Velika mi je čast što sa sam se vratio u kolub kojem sam igrao, naravno sa vremenskom distancom od 20 godina i sa bijelim vlasima na glavi. Sada je to već jedna druga karijera i drugi posao. Prepoznao sam jednu jako pozitivnu energiju i viziju i zaista želim dati svoj puni doprinos tome", bile su prve riječi Zorana Milinkovića na predstavljanju u trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

Srpski stručnjak je sa Borcem potpisao ugovor na godinu dana sa opcijom da se saradnja nastavi još jednu godinu.

Milinković je igračku karijeru počeo u dresu Partizana gdje je igrao krajem osamdesetih. Zanimljivo je da ga je lopta odvela i u Banjaluku i to usred rata kada je objavljeno da prelazi u Borac.

”Dok banjalučkim koridorom prema Beogradu svakodnevno hitaju mnoge nesrećne duše mladić iz Lazarevca krenuće u suprotnom smijeru. Srećnu zvijezdu potražiće u Krajini”, stajalo je u tekstu "Sportskog Žurnala" od prije dvadeset i kusur godina, jer je tada medijsku pažnju privukla činjenica da jedan fudbaler u toku rata dolazi da igra u banjalučki Borac, koji je tada igrao u Prvoj ligi SR Jugoslavije.

Vjerovatno zbog toga je Milinkovića tokom predstavljanja pomalo i pogodilo novinarsko podsjećanje na statistiku prema kojoj je on 23. trener ovog kluba u Premijer ligi i deseti strani trener, od kojih devetorica imaju negativan bilans na klupi Borca.

"Nisam opterećen statistikom, pružiću svoj maksimum kao trener, a šta će biti ne znam. Zvuči kao da unaprijed osuđujete dolazak stranih trenera, ali ja nisam strani trener. Ja sam igrao u Borcu, igrao sam ovdje i nemojte da me svrstavate među strance“, poručio je Milinković.

Kada je riječ o ciljevima u tekućoj sezoni Milinković smatra da Borac po prirodi stvari mora da teži najvišim ambicijama.

"Primarni cilj je šesto mjesto i vjerujem da sadašnji sastav može da to ispuni, a ako se ukaže šansa za više mi ćemo pokušati da je iskoristimo. Borac je veliki klub, sa velikom istorijom koju su stvarali sjajni igrači i sjajni treneri. Lično, velika mi je želja da napravimo prave stvari i da ostavim trag u Borcu. Borac mora da teži ka najvišim ciljevima, dali je to trofej ili Evrope, to je potpuno prirodno. To je u fudbalu jedan proces. Treba selektirati tim, postaviti igru, posjedovati pobjednički mentalitet. Ko nema pobjedničke ambicije ne treba da radi ovaj posao. Sa našim igračima, upravom navijačima radiću na tome da unapređujemo sve ono pozitivno što se dešava u Borcu“.

Od Borca u nastavku sezone navijači mogu očekivati ofanzivnu i modernu igru.

"Moje ekipe su uvijek igrale ofanzivno, težiću da tako bude i u Borcu. Najviše sam koristio formaciju 4-3-3, da ekipa ima ofanzivni karakter. Naravno savremeni fudbal je takav da ekipa mora da igra u oba pravca", rekao je Milinković.

Srpski stručnjak ne brine mnogo zbog činjenice da nije sam selektirao ekipu koju će voditi u Premijer ligi BiH. 

"Puno toga smo prošao u karijeri i susretao se sa različitim situacijama do sada. Sve potrebne informacije ću imati kroz takmičarke utakmice, do kraja jesenjeg dijela ću imati kompletnu sliku. Pokušaćemo da crpimo maksimum iz igračkog kadra, a pokušaćemo sistemom rada i svim ostalim da osvojimo maksimalan broj bodova".

Član Uprave Borca Vico Zeljković nije krio zadovoljstvo dovođenjem srpskog stručnjaka u klub.

"Izuzetno smo srećni što smo konačno uspjeli da ostvarimo cilj i plan iz prošlosti. Tokom ljeta smo imali razgovore sa g. Milinkovićem, tada nismo uspjeli da postignemo dogovor, tada smo pristupili najboljem mogućem rješenju, Željku Vranješu. U zadnjij deset godina nije se desilo ovako nešto. Ovo nismo uradili zato što smo nezadovoljni statusom na tabeli ili bodovnim učinkom , niti trenerom Vranješom. Međutim, kada se pojavila mogućnost za angažovanje g. Milinkovića odlučili smo se na taj potez i mislim da danas otvaramo jednu novu stranicu FK Borac. Čast svim trenerima, ali ne vidim da je ijedan trener u posljednjih godina imao rezultate kao naš budući šef“, rekao je Zeljković.

„Mi smo zacrtali projekat Evropski Borac i ovo je korak koji će nas približiti tom cilju. Svjesni smo da za to treba vremena, ali današnji potez je još jedan pokazatelj ozubiljnosti uprave i puta kojim on ide“, dodao je Zeljković.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MaZI

Idemo jako na Široki . DA POKAŽEMO SVIMA KAKAV STAV BORAC IMA !

Trener

Generalno, u PL treneri iz Srbije nisu ostavili dobar utisak. Izuzetak je Slavko Petrović koji je osvojio kup sa Radnikom ali zato je u Želji razočarao. Oni su navikli na veliki raster i ne cijene previše igrače iz BiH, uvjek sa sobom vode 2-3 polovnjaka iz Srbije. Zaključak:Trenutnu ekipu Borca, u ovom sastavu jedino može razdrmati Baja Stojnić i možemo ga očekivati najkasnije na polusezoni jer će Kiza do tad biti provaljen.

DON

A jeste i navalili sa tim 10 bodova iz šest kola. Cccc...

Zasto

... vas dan kad ste otjerali Vuleta ni krivog ni duznog!

Срећно

Срећно Зоране, не могу да вјерујем да га неки поред са олупинама из Србије који су овдје продефиловали без иједног дана тренерског искуства

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC