• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peruničić zadovoljan, zadovoljan i Unčanin

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Treneri banjalučkog Borca i beogradske Crvene zvezde dijele pozitivne utiske sa meča u banjalučkom Boriku.

 RK Borac - RK Crvena zvezda treneri Nenad Peruničić Bojan Unčanin Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

RK Borac m:tel savladao je Crvenu zvezdu 27:26 u prijateljskoj utakmici pred oko hiljadu gledalaca u dvorani Borik.

Rukometni spektakl u Banjaluci zadovoljio je publiku, ali i trenere oba tima koji su ovaj meč iskoristili da se uigravaju pred borbu u prvenstvu BiH i Srbije.

"Ne dodvoravajte se SEHA"

"Iskreno, ne bih sebe nudio u SEHA ligu i savjetujem tako prijatelje iz Borca. Borac je preveliki klub da bi se bilo kome dodvoravao. Ja sam iznenađen jer sam znao za jednu ekipu učesnicu iz Srbije,a a za drugu je ispalo tako kako jeste. Drago mi je zbog Dinama jer imaju tradiciju. Sad da me pitate da li je Zvezda bila u opticaju, bila je. Na kraju je ispalo tako kako je ispalo, mi smo dijelili drugo mjesto, ali idemo tamo gdje nas žele, uz svo poštovanje brenda Crvena zvezda. SEHA lige je i dobra i loša. Loša je kad ste sa slabim sastavom, kad vas ubijaju u pojam svaki drugi, treći dan. Dobra je eto da neko vidi te momke,a li nisam vidio u zadnje tri, četiri momke neki prleazak naših momaka u neki od ozbiljnijih klubova SEHa lige koji je u vrhu Lige šampiona. Možda ih je bilo malo, ali ne u toj mjeri u kojoj se priča da svi hoće u SEHa ligu da ih neko vidi tamo. Ne treba se dodvoravati nikom.

 "S obzirom da je drugo poluvrijeme bila imrpovizacija, desno krilo na desnom beku, lijevo krilo na srednjem, na lijevom krilu dečko koji igra samo odbranu , bez tri igrača smo došli i nisam smio da opteretim ove igrače. U principu sam zadovoljan da vidim ko ša može u ovom trenutku i da li mogu da računam na tu poziciju desnog beka, ljevaka... Tu će malo škripati sa desnim bekom kao zadnje tri godine", rekao je trener Crvene zvezde Nenad Peruničić.

On je dodao da je Borac bio idealan protivnik u ovoj fazi priprema.

"Samo ime Borac mnogo znači, da je izašao protiv nas sa klincima je adekvatan protivnik. Učio sam svoju ekipu da poštuje protivnika u bilo kom sastavu da izađe, jer tkao će zavrijediti njihovo poštovanje, svojim odnosom.Žao mi je što je bilo malo pregrubih startova, onih koje ja ne volim, pogotovo kod bekova koji su već u vazduhu, izaći na njega... prosto ne razmipšljaju. Oni misle da je odbrana izaći i slomiti protivnika, tako da mi je to malo iskočilo.Sjajna utakmica za nas, da vidim koliko možemo. Trojica igrača nisu došla koji su nosioci igre tako da je ovo ok", rekao je Paruničić.

Legenda jugoslovenskog rukometa dodao je da njegova ekipa ulazi u novu sezonu sa prilično jednakim sastavom kao prošle godine.


"Mi nismo mnogo mijenjali ekipu, okosnica tih mladih igrača je tu. Nismo jurili girače po svaku cijenu jer stabilnost kluba mi je najbitnija, da trošimo koliko imamo, s obzirom šta smo sve prošli. Bitno nam je da imamo siguran budžet, koji nije među četiri, ali ne žalim se, mislim da smo mi na terenu pokazali da budžet nije presudan. Tako da priznajem jedino teren i kad se završi prvenstvo stanje na tabeli“, istakao je Peruničić.

Tokom boravka u Banjaluci on se osvrnuo i na svoj nastup za reprezentaciju Republike Srpske davne 1994. godine, na čemu su mu zahvalni mnogi ljubitelji rukometa sa ovih prostora.

"Mislim da je još taj nesrećni rat trajao, Predrag i ja nismo ni razmišljali o mogućim lošim stvarima, jer bili smo u inostramstvu pod ugovorima, nismo razmišljali da li će neko saznati za to ili neće, prosto smo osjetili ponos i želju da dođemo i damo bar malo energije ljudima koji su eklstremno patili. Nadamo se da je taj naš dolazak ostao njima u sjećanju koliko nama", rekao je Peruničić.

Trener Borca m:tel Bojan Unčanin takođe je zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

„Imali smo neke situacije iz prethodnih utakmica, sigurno je da s tim dijelom ne mogu biti zadovoljan, ali momci su te greške i loše minute nadomjestili velikom borbom. U drugom poluvremenu kad smo stigli tri razlike, kontrolisali smo rezultat. Na kraju smo sami napravili završnicu neizvjesnom, mogli smo to riješiti i prije kraja kad smo imali dva razlike i dva puta loptu. Na kraju smo se branili za pobjedu, ispalo je srećno. Čestitao bih igračima Crvene zvezde na fer i dobroj utakmici. Bila je  dobra utakmica, vodili smo mušku borbu. Sigurno je da nam ovakve utakmice prijaju i da će već u subotu protiv Hapoela biti jedna dobro utakmica“, rekao je Unčanin.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC