• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buđenje Husrefovog Sarajeva! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva su na debiju novog trenera Husrefa Musemića savladali Vitez - 4:0 (0:0) na otvaranju sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PL BiH (7. kolo): Sarajevo - Vitez 4:0 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poslije lošeg starta, počelo je da se budi Sarajevo!

Nakon remija u Banjaluci protiv Borca (1:1) i reprezentativne pauze, Sarajlije su na povratničkom debiju Husrefa Musemića u subotu popodne deklasirali "fenjeraša" Vitez (4:0) i prekinuli seriju od četiri meča bez pobjede!

Ali, tek u drugom poluvremenu premijernog meča sedmog kola!

Najzaslužniji za drugi ovosezonski trijumf "bordo" tima bili su Mersudin Ahmetović, strijelac dva pogotka i Makedonac Krste Velkoski, koji je osim jednog gola bio i asistent.

Izabranici Ivice Bonića došli su na "Koševo" da probaju da sačuvaju svoju mrežu i prekinu neuspješni niz od čak četiri vezana poraza i u tom naumu su uspijevali u prvih 45 minuta.

"Bordo" tim jeste od samog starta krenuo ka golu gostiju i već u šestom minutu uspio da zatrese mrežu golmana Ivana Tirića, ali je pogodak Sanjina Lelića poništen zbog prekršaja u skoku.
.

...
Izvor: Dailymotion

Domaćin, koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao samo jedan trijumf protiv Čelika u Zenici, sedam minuta kasnije je propustio čak dvije sjajne prilike da stekne prednost.

Poslije centaršuta iz kornera, Marko Mihojević je glavom pogodio stativu, ali odbijenu loptu Anel Hebibović sa pola metra nije uspio da ubaci u mrežu.

...
Izvor: Dailymotion

Napadali su Musemićevi izabranici i do samog odlaska na odmor, ali osim u početnih 20-ak minuta nisu uspjeli da stvore neku stopostotnu šansu pored golom gostiju iz Viteza.

Na dosadašnjih devet međusobnih utakmica, Sarajevo je zabilježilo isto toliko pobjeda protiv Viteza.

U samom finišu prvog dijela je centarfor Sarajlija Mersudin Ahmetović probao iz izgledne situacije da ugrozi gol Tirića, ali nije bio precizan. U nadoknadi vremena ponovo je Ahmetović bio u šansi, međutim, njegov udarac je izblokiran i prilika za vođstvo Sarajeva je propala.

Na samom početku drugog dijela, gosti su izgubili loptu na centru igrališta, uslijedila je brza kontra Sarajeva "tri na dva" koju je iskoristio Mersudin Ahmetović za vođstvo bordo ekipe - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion

Osam minuta kasnije Sarajevo je udvostručilo prednost golom Krste Velkoskog i praktično ovjerilo pobjedu pošto je do kraja bilo samo pitanje s kojom razlikom će slaviti Musemićev tim!

Poslije centaršuta iz slobodnog udarca, makedonski napadač je bio najviši u skoku i matirao golmana Tirića - 2:0.

...
Izvor: Dailymotion

Isti akteri - Velkoski i Ahmetović bili su kreatori trećeg pogotka za ekipu sa "Koševa" - Makedonac je ovog puta bio asistent, a visoki centarfor Amhetović egzekutor - 3:0.

...
Izvor: Dailymotion


Mogao je i Velkoski da postigne dva komada međutim propisno se obrukao u 72. minutu kad je sa nekoliko metara promašio prazan gol!

Do kraja su Musemićevi momci malčice "povukli ručnu", ali su u 85. minutu uspjeli da postignu i četvrti pogodak preko "rezerviste" Nedima Hadžića.

...
Izvor: Dailymotion

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mihojević, Herić, Bekić, Lelić. Trener: Husref Musemić.

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Vukoja, Bibić, Zukić, Karić, Miletić, Miketek, Šantić. Trener: Ivica Bonić.

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Sarajevo - Vitez 4:0 (0:0)
/Ahmetović 47, 67, Velkoski 55, Hadžić 85/

Zrinjski - Čelik (19:30, Goran Paradžik - Ljubuški)

Sloboda - GOŠK (19:30, Ilija Živković - Orašje)

Nedjelja:

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Mladost (16:00, Irfan Peljto - Sarajevo)

BIJELJINA: Radnik - Željezničar (16:30, Zoran Grbić - Prijedor)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Borac (20:00, Elvis Mujić - Banovići)

TABELA: Zrinjski 15, Željezničar 13, Mladost 13, Široki Brijeg 10, Borac 10, Radnik 10, Krupa 9, Sarajevo (+1) 8, GOŠK 6, Sloboda 5, Čelik 4, Vitez (+1) 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC