• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatne devojke: Hvala Srbijo, naš vetar u leđa

Autor mondo.rs

Osvajačice evropskog zlata na veličanstvenom dočeku ispred Starog dvora pozdravilo više hiljada ljudi

 Odbojkašice Srbije doček Beograd Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bojana Milenković sa zastavom Srbije, Teodora Pušić, Bjanka Buša, "densing kvin" Mina Popović, Slađana Mirković, Ana Bjelica, Jelena Blagojević, Tijana Malešević, Jovana Stevanović, Bojana Živković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović, MVP Evropskog prvenstva Tijana Bošković, a onda Zoran Terzić, čovek za čije se ime se vezuju sve osvojene medalje u srpskoj ženskoj odbojci, a nakon njega i kapiten Milena Rašić, ogrnuta trobojkom... Baš tim redom izašao je na balkon Skupštine grada Beograda tim odbojkašica Srbije po dolasku sa Evropskog prvenstva iz Azerbejdžana na kojem se okitio zlatnom medaljom.

Njih je, zajedno sa članovima stručnog štaba, pozdravilo nekoliko hiljada okupljenih građana, koji su im sve vreme skandirali "Šampioni, šampioni".

Većina devojaka veoma emotivno doživela je osvajanje najsjajnijeg odličja, ali i doček koji im je priređen, pa je nekolicina njih zaplakala kada su devojčice zapevale himnu Srbije "Bože pravde".

"Hvala vam, divni ste, vi ste vetar u leđa, vi ste ono što nas izdvaja od drugi i stavlja na mesto gde smo. Idemo zajedno. Hvala", poručila je Tijana Malešević, dok je grlila Brankicu Mihajlović.

"Teško je naći prave reči, sanjamo svi o ovome, hvala Srbiji i Republici Srpskoj", rekla je najbolji primač Evropskog šampionata.

"Imale smo mnogo teških dana pre odlaska, ali smo uspele da igramo sve bolje kako je odmicalo prvenstvo... Svet je lep kada sanjamo, kaže Kiki, a nama kad je stvarnost...", navela je Brankica Mihajlović.

Kapiten Milena Rašić rekla je da je doček privilegija.

"Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo! Hvala vam na podršci, ali hvala i devojkama koje su ovde i koje nisu sa nama, stručnom štabu i svima koji su bili uz nas. Hvala vam na ostvarenju sna, ovako nešto nema svako, ima samo Srbija".

VODENI LUK

Odbojkašicama Srbije i članovima stručnog štaba je posle velikog uspeha ostvarenog na Evropskom prvenstvu odmah po sletanju na beogradski aerodrom priređen specijalan doček. Avion je prošao kroz vodeni luk, što se praktikuje kada se putnicima odaje posebno priznanje putnicima

Selektor Zoran Terzić rekao je da vodi najbolje.

"Ne znam da li ste svesni koliko nam znači vaša podrška i ljubav, jer sve što radimo u najvećem delu je posvećeno vama. Ali jednu stvar nemojte da zaboravite, bez obzira na rezultat, ove devojke uvek daju maksimum do zadnje kapi znoja, do zadnje kapi krvi. To imajte na umu uvek kada igraju i budite sigurni da vas nikada neće izneveriti", istakao je selektor koji nije mogao da sakrije sreću zbog uspeha.

"Ljudi, uspeli ste da ga nasmejete", prekinula je Milena Rašić govor selektora, aludirajući na to što je selektor uvek ozbiljan i "namrgođen".

Stefana Veljković za kratko vreme dva puta se popela na terasu Starog dvora.

"Nekako izgleda kao da je doček posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru bio davno... A mi smo opet ovde", rekla je najbolji bloker EP u Azerbejdžanu.

"Šta nas čini dobrim timom da osvajamo medalje? Jako dobra energija, timski rad, uvek smo tu jedna za drugu", rekla je Stefana Veljković, a zatim otkrila:

"Više sam se tresla kad sam ulazila sad ovde na balkon, nego na teren na bilo kojoj utakmici... Ovo je zaista veličanstven doček. I ovo je čudesna generacija i, daćebog, biće još medalja", poručila je reprezentativka Srbije.

Devojke su potom zagrljene zapevale na balkonu sa masom i zasluženo slavile veliki uspeh srpske odbojke.

One su zahvalile Srbiji na podršci, a Srbija njima još više što nas čine srećnima!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XAJBA3

Svaka čast najboljim u evropi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC