• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izgubio uz zvuk sirene!

Autor mondo.rs

Crno-beli u poslednjoj četvrtini meča u Baru nadoknadili 14 poena zaostatka, a onda im je "presudio" Brendis Rejli-Ros.

Ekipa Partizana praznih šaka se vraća i sa gostovanja u Baru!

Marko Čakarević je pri nerešenom rezultatu 17 sekundi pre kraja promašio otvoren šut za tri poena, a na drugoj strani je Brendis Rejli-Ros odigrao "jedan na jedan" sa Vanjom Marinkovićem i sa poludistance pogodio za pobedu Mornara!

Žestok udarac za crno-bele, koji su u poslednjih 10 minuta ušli sa 14 poena zaostatka i našli se na pragu velikog preokreta...

U meču 2. kola ABA lige, Mornar - Partizan 83:81 (36:22, 18:19, 17:16, 12:24)!

Brendis Rejli-Ros, Mornar - Partizan 83:81
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Domaćin je posle poraza od Crvene zvezde popravio skor na 1-1, dok crno-beli (0-2) očekuju subotnji okršaj sa FMP Železnikom u grupi timova na dnu tabele.

MORNAR: Hadžibegović, Ćalić, Mićović 12, Nidam 15 (7as), Mijović, Pavić 4 (7sk), Šepard, Mugoša 5, Rejli-Ros 18 (trojke 3/4), Vranješ 12, Bakić 4, Luković 13 (7sk, 2blk).

PARTIZAN: Miler 20 (4as), Vilijams-Gos 9 (5izg), Tadić, Jovanović, Marinković 11 (3ukr), Veličković 8 (7sk, 3as), Tomić 2, Pecarski 2, Gavrilović 3, Andrić 8, Čakarević 10 (4sk, 2ukr), Šalić 8.

Partizan je počeo utakmicu katastrofalno. Već u 7. minutu je gubio 26:11, dok je Mornar igrao nadahnuto, u visokom ritmu i sa lakoćom punio koš gostiju, kako iz "pik" igre - bilo asistencijama pod koš ili prodorima - tako i šutom za tri poena.

Barani su do 12. minuta šutirali trojke 7/8 i imali 17 poena prednosti (41:24). Partizanu su nedostajali požrtvovanje, odbrana, nadasve neko ko bi povezao redove "razbijene vojske".

Pošto je Vilijams-Gos zbog tri faula u prvih osam minuta praktično "isključen" iz utakmice, tu ulogu su morali da preuzmu Patrik Miler u napadu i Novica Veličković u odbrani.

Niska petorka crno-belih, sa Veličkovićem i Čakarevićem na centarskim pozicijama, uspela je da zaustavi sve umorniju ekipu Mornara, koja se kako je meč odmicao oslanjala isključivo na spoljne igrače Rejlija-Rosa i Dereka Nidama, odnosno Uroša Lukovića, koga su dvojica Amerikanaca upošljavala iz "pik end rola".

Mornar - Partizan 83:81
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Nakon rekordnih 67:49 u 27. minutu, Partizan se serijom 8:0 spustio na jednocifreni "minus" (71:62), a onda uprkos izlasku Vilijams-Gosa zbog druge nesportske lične, u 37. minutu prišao na 74:71 i posle brojnih problema došao u poziciju da se bori za pobedu.

Miler je 51 sekund pre kraja konačno izjednačio (81:81), Marinković pod košem izbio loptu Lukoviću, ali Čakarević nije smogao snage i mirnoće da ubaci šut, koji bi vrlo verovatno doneo veliko slavlje grupi bučnih i istrajnih crnogorskih Grobara u dvorani "Topolica"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC