• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdo, pokaži sav svoj arsenal!

Autor mondo.rs

Poslije 10 godina, crveno-bijeli konačno ponovo igraju na svom stadionu protiv velikog evropskog kluba.

 Liga Evrope: Zvezda - Arsenal u Beogradu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Odmah po završetku žrijeba za grupe Lige Evrope, navijači Crvene zvezde počeli su da maštaju o jednoj utakmici - protiv Arsenala u Beogradu.

Jesu jednako bitni dueli sa BATE Borisovom i Kelnom, ali londonske "tobdžije" su ono što se čekalo.

I, konačno, došlo je vrijeme za ponovno gostovanje slavnog engleskog kluba, kojeg su crveno-bijeli kroz istoriju već jednom nadigrali - 1978. u trećem kolu tadašnjeg UEFA kupa (1:0 u Beogradu, 1:1 u Londonu).

Od 19 časova na stadionu Rajko Mitić, beogradski i londonski crveno-bijeli sastaće se u utakmici trećeg kola Lige Evrope.


Nema ovaj duel presudan rezultatski značaj, pa izabranici Vladana Milojevića mogu rasterećeno, bez pritiska, da pristupe meču, a pozitivan ishod samo bi dodatno uvećao ionako već ogromno samopouzdanje tima.

Koliko imaju vjere u sebe i ono što rade na treninzima sa stručnim štabom, najbolje pokazuje izjava Nenada Milijaša koji je rekao da ne bi prihvatio unaprijed ponuđen remi, jer svi u timu žele da se nadigravaju sa skupocjenim kolegama iz Arsenala, pa šta bude...

Iako su gosti doputovali bez većine svojih zvijezda, Arsen Venger svakako na raspolaganju ima kvalitetan tim, kojem pripada uloga favorita.

Tako je, međutim, bilo i prije 39 godina, o čemu je za MONDO pričao Cvijetin Blagojević.

Malo ko vjerovao je tada da Beograđani mogu do plasmana u četvrtfinale, a oni ne samo da su eliminisali Arsenal, već su stigli do finala (u kojem ih je pobijedila Borusija Menhengladbah – 1:1, 1:0).

Izvor: MN PRESS


Stranice istorije pisali su Vladimir Petrović Pižon, Dule Savić, Cvijetin Blagojević, Slavoljub Muslin, Miloš Šestić, Mile Jovin..., a vidjećemo večeras ima li Zvezda neko novo ime koje će se godinama pamtiti među navijačima.

Po viđenom u dosadašnjem toku sezone, reklo bi se da ima.

Vladan Milojević pokazao se kao odličan psiholog i uspio da za veoma kratko vrijeme od ekipe koja je bila u šoku zbog lošeg vođenja Miodraga Božovića, preokreta u finišu sezone i gubitka titule, napravi borce spremne da u svakoj utakmici pruže maksimum i pretrče ogromnu kilometražu bez obzira na ime rivala.

Još od prvog kola kvalifikacija, pa preko Superlige, do utakmice sa Mačvom prošlog vikenda, junaci pobjeda često su se smjenjivali i upravo to je jedno od najjačih oružja crveno-bijelih: nepredvidivost odakle prijeti opasnost.

Zabrinuli su se navijači kada su čuli da bi Gelor Kanga mogao da propusti utakmicu sa Arsenalom zbog povrede, međutim, kako se bližio četvrtak, sve češće se moglo čuti da će Gabonac ipak zauzeti mjesto u startnoj postavi, dok je definitivno da Nemanja Milić neće moći da pomogne saigračima. Van stroja su od ranije Frimpong, Rikardinjo i Jovičić.


GRMIĆE IZ 52.000 GRLA - RASPRODAN "RAJKO"


Po izjavama prethodnih dana može se zaključiti da je Nemanja Radonjić riješen da se istakne, a trener Milojević u najavi utakmice predložio je da mrežu Arsenala poslije oca Duleta, zatrese i sin Vujadin Savić.

Do Ričmonda Boaćija sigurno su doprle informacije da se navodno Čelsi interesuje za njega, pa bez obzira bilo to tačno ili ne, sjajni napadač iz Gane imaće veliki motiv da nastavi golgeterski niz. Tu je i Slavoljub Srnić, o kojeg su se već opekle neke protivničke odbrane, te kapiten Mičel Donald, pa sve uigraniji Nenad Krstičić, zatim adut iz sjenke Aleksandar Pešić...

Očekivani sastav Crvene zvezde za ovu utakmicu je: Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rodić – Donald, Krstičić – Srnić, Kanga, Radonjić – Boaći.

Podsjetimo, gol protiv Arsenala u Londonu jedan je od najljepših u istoriji Crvene zvezde, vidjećemo da li je i ova generacija spremila nešto slično za tobdžije.

Zvezda - Arsenal najava
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC