• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ožegović probudio i pokrenuo Partizan!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Zemun u odloženom meču 9. kola Superlige Srbije. Muke u Gornjoj varoši prekinuo Ognjen Ožegović golom i iznuđenim penalom u poslednjih pet minuta. Milan Mitrović strelac za oba tima.

 Ožegović probudio i pokrenuo Partizan! Izvor: MN PRESS

Od Partizana nešto novo, ali i dalje nedovoljno da bi bilo dobro!

Mogao je "parni valjak" da ostane zaglavljen u Gornjoj varoši i to bi se verovatno dogodilo da na terenu nije bilo Ognjena Ožegovića. Napadač crno-belih nosi epitet junaka utakmice, pre svega zbog gola u 85. minutu, kojim je prekinuo mučenje crno-belih i iznuđenog penala, četiri minuta kasnije iz kojeg je Marko Jevtović rešio duel u Zemnunu.

Zemun - Partizan 1:3 (1:1)!

ZEMUN:
Milošević - Božović, Cvetković, Bubanja, Vučić - Pajović (od 46 ' Kiso), Đalović, Lečić (od 74' Beljić) - Lasickas, Dimić, Mladenović (od 81' Vuković).

PARTIZAN:
Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Pantić (od 57' Ožegović) - Tošić, Janković, Suma (od 57' Ilić) - Tavamba (od 90' Radin).


Novo?

Partizan je za razliku od prethodnih utakmica odigrao vrlo dobro prvi deo. Konstantno je držao protivnika u šesnaestercu, dominirao terenom, na vreme postigao gol i stvorio nekoliko vrlo dobrih prilika.

Ali...

Ni to nije bilo dovoljno da Partizan konačno ima mirnu završnicu. Pogodak koji je u 25. minutu, posle centaršuta Zorana Tošića iz slobodnog udarca postigao glavom Milan Mitrović, anuliran je u poslednjem napadu Zemuna u prvom delu.

GOLOVI

Mitrović
Izvor: YouTube

Zemun
Izvor: YouTube

Ožegović
Izvor: YouTube

Jevtović
Izvor: YouTube


Sve što je prethodno dobro uradio, Mitrović je prectrao greškom nakon povratne lopte Ivana Božovića. Umesto da otkloni opasnost, iskusni defanzivac je skrenuo loptu u sopstvenu mrežu i prilično nezaposleni u prvom poluvremenu Marko Jevtović bio je savladan.

Taj pogodak potpuno za poremetio "parni valjak", čija je igra u drugom delu bila nepovezana i skoro bezopasna po gol domaćina. Štaviše. Zemun je imao opasnije napade i bio bliži vođstvu od Partizana.

I kada su imali loptu u posedu, primetan je bio preveliki broj dodira, koji je skoro svaku akciju gostiju usporavao. Stvoreni višak Zemunci su brzo popunjavali.

Ali, na sreću po Partizan, rasoložen je bio Ognjen Ožegović. Napadač srpskog prvaka zemenio je u 57. minutu neprimetnog Sejdubu Sumu i konačno rešio duel u Zemunu i to u trenucima kada se činilo da će ekipa iz Humske ostati bez dva boda.

Prvo je u 85. minutu iskoristio povratnu loptu Nemanje G. Miletića i glavom savladao Marka Miloševića, a u 89. je omogućio Marku Jevtoviću da "s kreča" overi pobedu Partizana. Prethodno je Ožegović primorao Nenada Cvetkovića da ga nepropisno zaustavi u šesnaestercu.

Partizan je prišao Crvenoj zvezdi na bod zaostaka, ali "večiti" rival ima meč manje.


UŽIVO:

Poslednji prvenstveni meč Zemun i Partizan odigrali su pre više od deset godina, 10. marta 2007, takođe u Gornjoj varoši (1:2).  Zanimljivo, Miroslav Đukić je i tada bio trener crno-belih.

TRENUTNO: Zemun - Partizan 1:3!
/Mitrović 45ag - Mitrović 25, Ožegović 85, Jevtović 90p/

Podsetimo se kako je bilo kroz fotografije MN Press-a.


Zemunci su narednu deceniju tavorili u nižim ligama, a "parni valjak" imao najuspešniju dekadu u istoriji kluba, osvojivši čak osam titula prvaka.

U poslednjoj utakmici Zemuna i Partizana za zeleno-plave igrao je Milan Mitrović, štoper "parnog valjka" na današnjem meču.



Doduše, dva kluba sastala su se i u finalu kupa 2008, Kada je Partizan u Humskoj pobedio 3:0 i osvojio "duplu krunu".

Partizan je trenutno drugi i ima četiri boda manje od Crvene zvezde (30/34). Zemunci su na 12. poziciji sa 14 bodova, šest manje od Napretka, prve ekipe iznad crte koja razdvaja plej-of i plej-aut.

Trener srpskog šampiona, ponovo je izveo sastav koji nijednom nije počeo ove sezone, a u odnosu na duel sa Bačkom izvršio je nekoliko izmena.

Jedan od najboljih u poslednjem prvenstvenom meču, Saša Ilić, opet je među rezervama, nema ni Evertona (lakša povreda), dok se Vladimir Stojković još uvek nije oporavio.

Nemanja Antonov ponovo će šansu čekati na klupi...

IZ MINUTA...

GOOOL!

90' Marko Jevtović je strelac!

PENAL!

89' Cvetković je oborio Ožegovića, a Piper odmah pokazao na "kreč".

GOOOL!

85' 2:1 za Partizan, strelac je Ognjen Ožegović, njegov četvrti gol. Vulićević je ubacio loptu na "drugu stativu", gde je Nemanja G. Miletić bio viši od svojih čuvara, odigrao je u sredinu, a Ožegović glavom samo skrenuo loptu u mrežu.

Ožegović
Izvor: YouTube



NAJBOLJA PRILIKA ZA PARTIZAN!

79' Neverovatno šta je promašio sa samo pet metara Leandre Tavamba. Akcija crno-belih tekla je vrlo lepo po desnoj strani. Tošić je spustio loptu u prostor za Vulićevića, a ovaj iz prve centrirao prema potpuno slobodnom Tavambi. Međutim, Kamerunac nije bio precizan...

74' Ognjen Ožegović je imao šansu za Partizan. Dugo je trajao pritisak fudbalera Partizana, na kraju je napadač šutirao iz okreta pored gola.

PRILIKA!

69' I opet za Zemun. Igra Partizana je u ovim trenucima potpuno raštimovana, a Zemun sve više preti i sve je opasniji. Lasickas je sada ozbiljno zapretio. Litvanac je tukao sa ivice kaznenog prostora, a Marko Jovičić morao baš da se potrudi da bi odbranio.

64' Zemun retko napada, ali su ofanzivne akcije zeleno-plavih opasnije od Partizanovih. Božović je predvodio kontru, imao i poziciju za šut, što je i učinio, ali je blokiran. 

60' Evo prilike! Za Zemun! Nemanja Vučić je vrlo lepo tukao sa leve strane, ali tik pored stative. Bilo je opasno po crno-bele.

57' Đukić pravi dvostruku izmenu, zamenio je Danila Pantića i Sejdubua Sumu, a uveo Sašu Ilića i Ognjena Ožegovića. Suma se ni u Zemunu "nije video".

51' Početak drugog dela protiče kao i početak utakmice. Partizan dominira, ali još se šeka na šanse...

- Nastavljena je utakmica. Od početka drugog poluvremena na terenu je u dresu Zemuna Nenad Kiso. Izašao je Pajović.

GOOOL!

45' I opet je Milan Mitrović strelac, ali je ovaj put pogodio sopstvenu mrežu. Nespretna intervencija štopera "parnog valjka" posle povratne lopte kapitena Zemuna - Božovića.

Zemun
Izvor: YouTube



27' Marko Janković je imao vrlo dobru priliku, ali je Milošević ovaj put na vreme napustio liniju i ušao u udarac crnogorskom reprezentativcu.

GOOOL!

25' Milan Mitrović je strelac, njegov drugi gol u sezoni za crno-bele. Posle slobodnog udarca, koji je dosuđen uz desnu aut liniju, i centaršuta Tošića, štoper Partizana je odlično skočio i vrlo lepo glavom savladao Miloševića. Mitrović se, s obzirom na to da je jedan period u karijeri proveo u Zemunu, nije mnogo radovao golu.

Mitrović
Izvor: YouTube



23' Zoran Tošić je pokuašo iz "slobodnjaka", Marko Milošević, golman koji je u poslednjem trenutku zamenio Bojana Šaranova, odlično je paradom sprečio vođstvo "parnog valjka".

19' Konačno prilika na utakmici! Za Partizan... Lenadre Tavamba je lomio svog čuvara u šesnaestercu, na levoj strani, ali nije uspeo da ga prevari. Kamerunac je, ipak, stekao poziciju da šutira, ali je to očajno učinio. Lopta je otišla visoko preko gola.

10' Evo i prvog ozbiljnog napada Zemuna, ali su crno-beli lako otklonili opasnost. Još nema prilika...

6' Nema prilika, Partizan kontroliše loptu i ima inicijativu.

- Počeo je u Zemunu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj BORAC

Je li to onaj mali iz Gradiške,što ne zna da li je delija ili grobar???...kakav levat...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC