• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda umorna, ali sigurna

Autor mondo.rs

Crveno-beli nisu pružili partiju vrednu pohvala, ipak, ono što je za njih najbitnije - pobedili su.

 Zvezda umorna, ali sigurna Izvor: MN PRESS

U nedelju kada budu igrali u Zemunu protiv istoimenog rivala, za fudbalere Crvene zvezde biće tačno četiri meseca od prve utakmice u sezoni 2017/18.

Protiv Florijane u Beogradu (3:0), 29. juna, četa Vladana Milojevića započela je nešto što je, mimo većine očekivanja, rezultiralo plasmanom u Ligu Evrope. Taj uspeh doneo je crveno-belima jake evropske duele posle desetogodišnjeg posta, ali i uticao da se ekipa formirana u hodu, sa nekoliko važnih igrača koji iza sebe dugo nisu imali utakmice u nogama, paralelno sa rivalima takmiči i sama sa sobom.

Čini se da su pojedini igrači crveno-belih trenutno na granici svojih fizičkih mogućnosti, a potvrdu tome daju sve češće povrede. Srećom, ne mnogo ozbiljne, ali opet dovoljne da remete planove trenera i pripremu tima.

Tako je bilo i ove srede, u ranije odloženom duelu 9. kola Superlige Srbije protiv Spartaka iz Subotice.

Crveno-beli su ispunili cilj i golom Ričmonda Boaćija iz penala u 22. minutu preskočili još jednu prepreku na domaćoj sceni, ali zabrinjava tempo u kom je igrao prilično jak sastav crveno-belih, kao i prinudna izmena Filipa Stojkovića početkom drugog poluvremena.


Imali su domaći fudbaleri kontrolu nad dešavanjima na terenu, više prilika, ali ne i dovoljno koncentracije da ih realizuju, što je takođe posledica premora. Istina, u 33. minutu Boaćiju je poništen pogodak zbog ofsajda, iako snimak pokazuje da se našadač Crvene zvezde nije nalazio u nedozvoljnoj poziciji...

Znajući da ga čeka jak protivnik, uoči ovog duela sa samo jednim porazom, Vladan Milojević nije previše kombinovao sastav, već je na teren poslao većinu igrača koji su starteri i u mečevima Lige Evrope. Izuzev povređenog Vujadina Savića i Slavoljuba Srnića, koji je ušao sa klupe umesto pomenutog Stojkovića.

Treneru crveno-belih i njegovim saradnicima sada predstoji nimalo lak zadatak da oporave ekipu i izaberu tim koji će se u nedelju suprotstaviti Zemunu, a zatim i u četvrtak Arsenalu u Londonu.

Ono čime mogu biti zadovoljni u Zvezdinoj svlačionici jeste da je ekipa i pored partije ispod nivoa na koji je navikla ove sezone uspela bez većih problema da dođe do tri boda...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (51. Srnić), Babić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Gobeljić, Kanga (68. Pešić), Radonjić - Boaći (89. Milijaš).

SPARTAK: Ostojić - Stojković, Šimura, Jočić, Nikolić, Ivanović, Hajdin, Savković, Čečarić (88. Šormaz), Ćalasan (46. Kerkez), Radovanović.

Sudija: Dragan Čolović.

TOK UTAKMICE i VIDEO:

- Poslednja izmena u Zvezdi, umesto Ričmonda Boaćija igraće Nenad Milijaš od 89. minuta. Minut ranije napravljena je i izmena u Spartaku, Stefan Šormaz je zamenio Bojana Čečarića.

- Pokušao je Srnić iz voleja u 80. minutu, a zatim i Boaći da skrene loptu u gol, međutim, nisu imali sreće crveno-beli. Sve više čini se da će rezultat ostati nepromenjen...

- Sjajno je istrčao Nemanja Radonjić u 77. minutu po levoj strani, zatim "otresao" Japanca Šimuru u duelu, ali onda i pogrešio kada je odlučio da sam završi akciju... Šutirao je daleko od gola, a imao je oko sebe nekoliko saigrača kojima je mogao da asistira.

- Odličan šut Nemanje Radonjića u 69. minutu sa ivice kaznenog prosota iskosa po levoj strani, ali je Ostojić uspeo da skrene loptu u korner.

- Druga izmena u timu Crvene zvezde. Umesto Gelora Kange od 68. minuta na terenu će biti Aleksandar Pešić.

- Još jedan prekid zbog povrede. U 61. minutu na travi su ostali Ričmond Boaći i Aleksandar Radovanović. Srećom, i jedan i drugi će moći da nastave meč, iako u prvom trenutku nije delovalo tako.

- Nema mnogo prilika u drugom delu utakmice, ali gosti su uporni u nameri da stignu do izjednačenja.

- Brži je bio Mile Savković od Gobeljića u 58. minutu, ali je pogodio samo spoljni deo mreže Zvezdinog gola.

- Izmena u timu Crvene zvezde, od 51. minuta umesto Filipa Stojkovića igraće Slavoljub Srnić. Pouzdani desni bek požalio se na povredu, što sigurno brine sve u crveno-belom taboru... Posle ove izmene, Gobeljić će se povući na poziciju beka, dok će na krilu igrati Srnić.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Spartaka, Dejan Kerkez će igrati umesto Nemanje Ćalasana.

Poluvreme. Solidna igra oba tima, a da nije bilo sudijskih grešaka bilo bi i više pogodaka... Po viđenom u prvom delu, možemo se nadati uzbuđenjima po povratku sa odmora.

- Ponovo je Ričmond Boaći zatresao mrežu Spartaka u 33. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije. Čini se, ipak, da su arbitri doneli pogrešnu odluku.

ofsajd
Izvor: YouTube


- Prvo uzbuđenje još od gola u 31. minutu. Ostojić je istrčao daleko od svog gola i glavom uspeo da blokira šut Radonjića, a zatim je Kanga pokušao sa više od 30 metara, ali je bio neprecizan.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 pogotkom Ričmonda Boaćija iz penala u 22. minutu. Upravo je nad Gaboncem i bio načinjen prekršaj.

gol
Izvor: YouTube


- PENAL za Crvenu zvezdu u 21. minutu posle odličnog dodavanja Gobeljića i starta Radovanovića na Boaćija.

- Prvi šut u okvir gola Spartaka delo je Nemanje Radonjoća u 18. minutu posle odličnog centaršuta Gobeljića i udarca glavom. Ubrzo posle toga šutirao je i Kanga sa ivice kaznenog, ali je Miloš Ostojić bio dobro postavljen.

- Otvoreno su gosti ušli u utakmicu i ne boje se da zaprete crveno-belima. Prošlo je 13 minuta od početka.

- Ofsajd pozicija dosuđena je Nemanji Nikoliću, iako napadač Spartaka nije bio u njoj. Mogla je to da bude dobra šansa za goste...

nemanja
Izvor: YouTube


- Prvo uzbuđenje i pred golom Spartaka. U 4. minutu je Boaći dobro centrirao sa desne strane, ali je jedan od defanzivaca gostiju uspeo da interveniše ispred Radonjića.

- Zanimljiva situacija pred golom Crvene zvezde već u 3. minutu. Umalo da gosti povedu posle greške Milana Borjana, kojem je lopta prošla ispod noge posle dodavanja Le Taleka. Uspeo je, ipak, golman crveno-belih da ju je zaustavi na gol liniji.

greška
Izvor: YouTube

TABELA SUPERLIGE: Crvena zvezda 37, Partizan 33, Voždovac 28, Vojvodina 27, Spartak 26, Radnički 23, Čukarički 22, Napredak 20, Mačva 16, Mladost 15, Radnik 15, Zemun 14, Javor 11, Bačka 10, Rad 8, Borac 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC