• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karakter jači od umora, Boaći za slavlje u Zemunu!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na gostovanju u Zemunu minimalnim rezultatom - 1:0. Inicijativu koja je trajala dugo, u pogodak je materijalizovao Ričmond Boaći za 30. gol u dresu crveno-belih.

 Zemun Crvena zvezda 0:1 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Upozoravao je Vladan Milojević na umor kod igrača, bio je vidljiv tokom meča u Zemunu, ali je igračima vicešampiona Srbije ostalo taman toliko "goriva" kako bi slavili na stadionu na kome nisu igrali 11 godina.

Potpunu terensku inicijativu u drugom poluvremenu u gol je pretvorio Ričmond Boaći u 81. minutu, nakon odlične akcije Gelora Kange i Aleksandra Pešića.

To je bilo dovoljno za tri boda protiv odličnih Zemunaca koji su ponovo "pali" u finišu, pa bi ove sedmice upisali dva boda u duelima sa Partizanom i Crvenom zvezdom da se fudbalske utakmice igraju 10 minuta kraće. Ovako - ostali su "praznih šaka".


Crvena zvezda je tako prvi "krug" šampionata završila kao prvoplasirana sa 40 bodova iz 15 odigranih utakmica, dok Zemunci imaju 14.

ZEMUN - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Domaćin je u meč ušao hrabro i pokušao je odmah da testira kombinovanu odbranu Crvene zvezde, pošto je Milojević odmoro standardne bekove Stojkovića i Rodića, kao i štopera Damijena le Taleka, pa je društvo Srđanu Babiću pravio Abraham Frimpong.

Milan Borjan je već u 3. minutu bio u opasnosti nakon pokušaja Vučića, da bi Dimić i Laciskas često prolazili po bokovima i slali "nezgodne lopte".

Izvor: MN PRESS


Zvezdi je bilo potrebno vremena da bi ušla u ritam, a manjak lopti ka napadačima kompenzovan je udarcima iz daljine - sa preko 30 metara šutirali su Kanga, Boaći i Donald, a Holanđanin je najviše namučio odličnog Bojana Šaranova.

U nastavku meča Milan Milanović je pojačao odbranu i odlučio se da čuva bod, a značajniji posed lopte Zvezde je stekla nakon dvostruke izmene Vladana Milojevića i ulaska Nemanje Radonjića koji je otišao na desnu stranu umesto Srnića, odnosno Milana Rodića koji je igrao značajno ofanzivnije od Dušana Anđelkovića.

Ređale su se šanse za crveno-bele, najčešće su akteri bili Radonjić, Boaći i Pešić, ali na gol nakon kog bi "odahnuli" gostujući navijači čekalo se do 81. minuta.

Lopta je bila kod Gelora Kange koji je odlično odigrao sa Pešićem, da bi na poslatu loptu na pet metara natrčao Ričmond Boaći, kom je to 30. gol u crveno-belom dresu, a još protiv Spartaka je postao najbolji strelac od svih stranaca za tim iz Ljutice Bogdana.

Do kraja meča beležimo i šansu za Gelora Kangu i odličnu intervenciju Milana Borjana koji je ponovo hrabro išao na visoke lopte i izbacivao ih iz kaznenog prostora.

Meč je sudio Bojan Nikolić.

ZEMUN: Šaranov - Milutinović (od 46. Bubanja, od 80. Beljić), Cvetković, Trajković, Vučić - Luković, Kiso, Dimić, Laciskas, Madenović - Lečić (od 89. Vuković).

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Babić, Frimpong, Anđelković (od 57. Rodić) - Donald, Krstičić (od 75. Milijaš), Srnić (od 57. Radonjić), Kanga, Pešić - Boaći.

Zemun - Zvezda
Izvor: YouTube


N A J A V A

U sredu Partizan, u nedelju Crvena zvezda!

Teška sedmica za Zemunce koji će na svom stadionu od 13 časova dočekati vicešampiona Srbije, nakon što su na istom mestu poraženi od šampiona, i to tek u finišu meča, rezultatom 3:1, u susretu u kom su ostavili sasvim dobar utisak.

Ovo je prvi put posle punih 11 godina da se sastaju Zemun i Zvezda, a u takmičarskoj 2006/07, kada je Zemun "ispao" u niži rang, i u njome bio sve do ove sezone, crveno-beli su slavili dva puta - 5:0 pred svojim navijačima i 2:1 u gostima.

Trener Vladan Milojević je uoči susreta govorio o umoru svoje ekipe koja je već odigrala ogroman broj utakmica, uz podsećanje da niko u timu ne misli na Arsenal sa kojim se sastaju u četvrtak u okviru Lige Evrope. Milojević je odlučio da u startnu postavu uvrsti Frimponga i Anđelkovića, koji nisu igrali neko vreme, prvopomenuti zbog povreda, dok će Gobeljić igrati na mestu desnog beka.

Za ovaj meč, odlučeno je da odmori Damijen le Talek.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

90' - Tri minuta nadoknade.

86' - Šansa za Kangu da "ubije" utakmicu, izblokiran je, pa kreće odlična kontra za Zemun i interveniše Milan Borjan. Najgore je prošao Abraham Frimpong koji dobija udarac u glavu.

81' - GOL! RIČMOND BOAĆI! 0:1!

Crvena zvezda konačno koristi terensku inicijativu, gol je "visio" u vazduhu i uspeva da "poentira" Ričmond Boaći. Sjajno je Gelor Kanga proigrao Aleksandra Pešića, a ovaj poslao loptu na pet metara odakle ju je u mrežu pospremio napadač iz Gane.

Njegov 30. gol u dresu Zvezde!

Boaći
Izvor: YouTube


79' - PEŠIĆ!

Traje opsada gola Zemuna, mnogo ih je u šesnaestercu domaćina, a sada Bojan Šaranov izvanredno interveniše. Bubanja na travi, prekid traje... Ne može da nastavi meč, menja ga Beljić.

77
' -
Babić greši, pa stvara kontru za Zvezdu, ali Bubanja interveniše ispred Pešića.


75' - Milijaš menja Krstičića, igra protiv kluba u kom je ponikao. I odmah je u šansi bio Rodić nakon akcije Nemanje Radonjića…

73' -
Prvi žuti karton na meču, Cvetković je faulirao Pešića iskosa sa leve strane. Stigao je do lopte, ali je pritom zakačio i napadača Zvezde. Lopta je išla na drugu stranu za Radonjića, ali blokira to Vučić.

64' -
Radonjiću je dosadilo "kruženje" oko gola, odlučio se za šut, ali on završava u korneru nakon kog Zvezda pokušava preko Babića - bez opasnosti.

60' - Radonjić!

Zaređale su se šanse za Zvezdu - nakon dobrog prodora Pešića po boku poslao je loptu za Boaćija, ovaj je odložio za Radonjića, ali krilni napadač tuče preko gola.

58' - BOAĆI!

Najbolja šansa na meču za goste - Ričmond Boaći je pokupio loptu nakon pokušaja Aleksandra Pešića, koji je reklamirao igranje rukom Branislava Trajkovića, i šutirao snažno, iz prve, pored gola.

Zemun - Zvezda
Izvor: YouTube


57' -
Dvostruku izmenu pravi Milojević - na levog beka će Rodić koji menja Anđelkovića, dok će Radonjić na desno krilo umesto Slavoljuba Srnića.

54' - Haos u 16 metara Zemuna!

Posle kornera je lopta stigla do Gelora Kange koji je krenuo da šutira, ali mu je Lasickas izbio loptu, da bi u nastavku akcije pokušali Boaći i Babić, lopta ipak završava u naručju Šaranova.

51' -
Probao je Babić akrobatski glavom posle kornera, a potom je Donald još jednom testirao svoj šut. Ovoga puta to ide daleko iznad gola.

46' -
Trener domaćih uvodi Bubanju umesto Milutinovića, Zemun prelazi u formaciju 3-4-1-1.

- Kraj prvog poluvremena u kojem je Zemun odlično počeo, imao inicijativu, ali onda naišao na rivala koji je preuzeo inicijativu i uglavnom testirao njihovog golmana sa velike udaljenosti. Međutim, nije bilo mnogo šansi.

41' - Donald!

Najbolja šansa do sada, opet sa velike udaljenosti, sa preko trideset metara "opalio" je Mičel Donald i do sada bio najbliži postizanju gola. Nakon kornera i makazice Pešića, pa pokušaj Frimponga.

Donald
Izvor: YouTube


39'
- Mogla je ovo da bude velika šansa za Zvezdu, ali je Kanga zakasio sa dodavanjem za Pešića. Nakon oduzete lopte Lukoviću, Zvezda je imala "tri na dva", međutim igrači Zemuna pravovremeno izlaze i prave ofsajd zamku za Pešića.

33' -
I Boaći hoće kao Kanga, ali šutira dosta loše.

30' - Kanga! Strašan šut!

Ofanzivac iz Gabona dobio je loptu na više od trideset metara od gola, pogledao je ka Šaranovu i ispalio "projektil", ali je lopta otišla malo preko gola.

21' -
Prvo šut Dimića na jednoj strani, vrlo loš, a onda odlična ideja Kange koji je prebacio odbranu i uposlio Pešića čiji jak udarac brani Šaranov. Posle kornera oprobao se i Boaći, ali Cvetković glavom blokira ovaj pokušaj.

20' -
Prodor Anđelkovića po levoj strani, lopta za Boaćija, ali odličan je Trajković.

17' -
Veoma dobra igra Zemunaca u uvodnim minutima meča - pokazuju inicijativu po krilima gde veoma dobro igraju Lasickas i Dimić, ali bez konkretnog udarca.

8' -
Boaći iz okreta, ali pravo u Bojana Šaranova.

3' - Šansa za Zemun!


Lasickas je odlično izveo korner sa leve strane, gađao je "prvu stativu", tamo se našao Vučić i pokušao da matira Borjana udarcem koji bi završio na drugoj stativi, ali je prebacio gol.

1' - Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC